М20В25
Модератор: bum_bum
М20В25
Здравейте,Весела Коледа на всички фенова на BMW
Имам един въпрос:
На двигател М20В25 който нормално е с 12 клапана,и доколкото знам е един доста добър ДВГ(понеже искам да се опитам да го засиля малко и да си направя едно проектче), може ли да му се сложи глава с 24 клапана,от кой мотор е най добре да се вземе и какво друго може да ми предложите за този мотор.Надявам се да ми помогнете защото не съм много в час но имам желание да направя такъв проект,имам време имам и другите неща който се искат за такова начинание.Челсъм повечето неща в форума но искам по конкретно да се спрем на тоя ДВГ и да направим една полезна темичка
Благодаря ви предварително!!!

Имам един въпрос:
На двигател М20В25 който нормално е с 12 клапана,и доколкото знам е един доста добър ДВГ(понеже искам да се опитам да го засиля малко и да си направя едно проектче), може ли да му се сложи глава с 24 клапана,от кой мотор е най добре да се вземе и какво друго може да ми предложите за този мотор.Надявам се да ми помогнете защото не съм много в час но имам желание да направя такъв проект,имам време имам и другите неща който се искат за такова начинание.Челсъм повечето неща в форума но искам по конкретно да се спрем на тоя ДВГ и да направим една полезна темичка

Благодаря ви предварително!!!
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: М20В25
Ясно ти е, че 24в главата няма общо с 12в главата нали?Освен алуминия и марката? Другото което се сещам е м20-ковата глава е с ремък м50/52 верига блоковете са различни магистралите водната и на маслото също диаметъра на буталата по спомен и там разлики колкото пожелаеш.Абе сигурно си е филм сложи гарнитура от м20-кова глава /б20 или б25/ върху главата на м50/52 /б20 б25/ и ще видиш какви разлики имат.

- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
shengi написа:Ясно ти е, че 24в главата няма общо с 12в главата нали?Освен алуминия и марката? Другото което се сещам е м20-ковата глава е с ремък м50/52 верига блоковете са различни магистралите водната и на маслото също диаметъра на буталата по спомен и там разлики колкото пожелаеш.Абе сигурно си е филм сложи гарнитура от м20-кова глава /б20 или б25/ върху главата на м50/52 /б20 б25/ и ще видиш какви разлики имат.
Той не говори за м50ткова глава, а за 24 клапанова глава за м20, но там целия двг е друг,много по-различен е от обкиновен м20б25. Имаше някъде из нета писано за тази глава,мисля че беше алпина изпълнение,ама не съм сигурен.
Отговора е не не можеш да сложиш таква глава. Дори и да успееш да я измилиш как да я сложиш главата върху твоето м20,просто не можеш да си купиш такава. Никъде не се пордава.

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
Благодаря ви Пичове,
аз исках да питам за този мотор защото четох некъде из форума че е един от най здравите и позволява много голямо надуване и приправяне и мисля да купувам такъв за моето проектче,но реших първо да събера полезно инфо(което вие ми давате),преди да започна да набавям частите за тази идея.Разбира се ако имате некви наблюдени и знаете кой мотор е добър,на кой какво може да се промени за да стане най здрав съм готов да променя нещата (да не е точно тоя мотор),но съм чел и чувал че мотора М50 не е от най-успешните на БМВ и затова се ориентирах към М20.Много съм Благодарен че все пак ми отделяте време и се надявам да продължим,а аз да купувам и да започвам да действам леко по леко(разбира се всичко ще бъде описано и показано подробно в тоя форум).Има много неща по такива теми в форума но аз искам да конкретизирам точно за тоя проект с точно такъв ДВГ(или друг),и да се започне с ваша помощ разбира се да сабирам части,ДВГ и всичко което е нужно !!!Разбира се вие всички който ми помагате ще бъдете нейзменна част от това "нещо" и то ще бъде и ВАША рожба!
Благодаря
аз исках да питам за този мотор защото четох некъде из форума че е един от най здравите и позволява много голямо надуване и приправяне и мисля да купувам такъв за моето проектче,но реших първо да събера полезно инфо(което вие ми давате),преди да започна да набавям частите за тази идея.Разбира се ако имате некви наблюдени и знаете кой мотор е добър,на кой какво може да се промени за да стане най здрав съм готов да променя нещата (да не е точно тоя мотор),но съм чел и чувал че мотора М50 не е от най-успешните на БМВ и затова се ориентирах към М20.Много съм Благодарен че все пак ми отделяте време и се надявам да продължим,а аз да купувам и да започвам да действам леко по леко(разбира се всичко ще бъде описано и показано подробно в тоя форум).Има много неща по такива теми в форума но аз искам да конкретизирам точно за тоя проект с точно такъв ДВГ(или друг),и да се започне с ваша помощ разбира се да сабирам части,ДВГ и всичко което е нужно !!!Разбира се вие всички който ми помагате ще бъдете нейзменна част от това "нещо" и то ще бъде и ВАША рожба!
Благодаря
- BULL3T
- ентусиаст
-
Какъв ти е проекта и какво гониш? Коне,нютони...?
м20б25 държи на адски бой, до 1 бар спокойно със сток карантия.
м20б25 държи на адски бой, до 1 бар спокойно със сток карантия.

Проекта ми е още в главата,като цяло имам некаква концепция,като за начало купе от Е30,диф от Е30 М 3:25(намерил съм един такъв в Германия),тука вече идва и въпроса за ДВГ то,чета доста и искам да разбера кое като цяло е най добър избор за мен,като ми се иска разбира се да не става така че да купя едикакъв си мотор който после да трябва да налея в него много едиколко си парички и накрая да стане така че след многото труд и пари хвърлени по него пак да няма резултат какъвто примерно ако си взема друг вид ДВГ(като примерно S38B36).Затова искам да направя един сонадаж на мнения и препоръки от хора който са се парили по тоя начин и са минали по тоя път(просто не искам да откривам топлата вода,след като тя отдавна е открита
),и да вземем решение кое е най добре и да го започваме.Като цяло Е30 купе със сигурност тъй като е леко и здраво,от там нататък всичко ще бъде в процес на дойзасняване(и финанси разбира се),Искам коне и яка и хубава кола,по принцип съм перфекционист и не се залавям с неща който неможа или няма да направя до последната подробност със 100% качество и перфектнос.Само едно съм сигурен ще е много интересно,имам идей много и съм упорит и инат,така че давайте с пълни шепи да го направим,всички ще се гордеем с това нещо 

- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
е той добре проекта в главата , но вариянти има много , както попитаха по горе за какво е проекта ? драг , дрифт , друго , колко коне ти трябват , до колко пари , ако опишеш точно какво ти трябва и какво искаш доста хора ще ти помогнат 

Ако може нещо средно между Драг и Дрифт ще е добре но неискам да го правя за професионално занимание а за удоволствие,така че много як мотор в добро купе с което може и дрефт да се прави!!! 

Ся вземи кажи и ориентировъчно колко пари си склонен да дадеш само за мотор и доработките му, че е доста относително, щото за 3-4к е едно, за 10-12к друго, за 30-40к...
Здравейте,
незнаех че този форум е само за знаещи
,предполагах че това място е както за хора "големи разбирачи",така и за хора който не се изхвърлят като такива и са тук в този форум за да си споделят неволите и желанията пък тези с големите мозаци да им помагат ако могат а не да ги усмиват и да им се правят на Големи !!!Аз никъде не си спомням да съм писал (даже точно обратното),че съм конпетентен и точно заради това съм тук и пуснах тази тема за да може някой добронамерено да ми помогне......и пишейки темата,някой друг с такива желания и влечения като мене,но с по малко знания и капацитет да е види и да му помогне(като си мислех че това е смисъла на форума като цяло),но явно съм се излъгал.Оказа се че тука са само надути "разбирачи" който може да развиват само общи приказки ИХУ АХУ но не и да правят това за което е първоначлното създаване на форума,Както и да е,ако иска някой да помага да помага ако неиска по добре да не пише никакви глупости и да се прави на интересен,аз не съм някакъв .........(да не пиша къв)и не ми е приятно.Ако модераторите смятат че темата ми не е полезна и не отговаря на изискванията за тоя форум нека е премахне !!!Съжелявам много но губите един найстина сериозен човек и голям фен на BMW,който в тая ш...на криза иска да похарчи неприлично много (за стандартите на страната ни)пари за некво хоби,иска да го сподели ..и на края кво !!!
Засега Чао!!!
незнаех че този форум е само за знаещи

Засега Чао!!!

- tuningfena
- ентусиаст
-
- Кара: е30-327 . е30-320
- Мечтае да кара: bmw 327i turbo
- Детайли за колата: BMW 327 i
да крайно си прав , че всеки гледа да се подиграва като види ,че не разбираш много вместо да ти даде своят помощ , но ти не обясни колко пари искаш да похарчиш за проекта си,колко коня търсиш, според мен ако търсиш мотор м20 за забавления един модифициран м20б27 със необходимите неща от м20б25 и някой други екстри си е добър както за драг така и за дрифт , от мен пожелание за успех 

- BULL3T
- ентусиаст
-
ViVas написа:Здравейте,
незнаех че този форум е само за знаещи,предполагах че това място е както за хора "големи разбирачи",така и за хора който не се изхвърлят като такива и са тук в този форум за да си споделят неволите и желанията пък тези с големите мозаци да им помагат ако могат а не да ги усмиват и да им се правят на Големи !!!Аз никъде не си спомням да съм писал (даже точно обратното),че съм конпетентен и точно заради това съм тук и пуснах тази тема за да може някой добронамерено да ми помогне......и пишейки темата,някой друг с такива желания и влечения като мене,но с по малко знания и капацитет да е види и да му помогне(като си мислех че това е смисъла на форума като цяло),но явно съм се излъгал.Оказа се че тука са само надути "разбирачи" който може да развиват само общи приказки ИХУ АХУ но не и да правят това за което е първоначлното създаване на форума,Както и да е,ако иска някой да помага да помага ако неиска по добре да не пише никакви глупости и да се прави на интересен,аз не съм някакъв .........(да не пиша къв)и не ми е приятно.Ако модераторите смятат че темата ми не е полезна и не отговаря на изискванията за тоя форум нека е премахне !!!Съжелявам много но губите един найстина сериозен човек и голям фен на BMW,който в тая ш...на криза иска да похарчи неприлично много (за стандартите на страната ни)пари за некво хоби,иска да го сподели ..и на края кво !!!
Засега Чао!!!
Пичаго,виш сега,никой нищо не ти е казал,просто идеята ми беше да се изясниш какво искаш и тогава да питаш какво да правиш. Ти нямаш още ясна идея за колата обаче вече се сърдиш че не ти даваме съвети... сега извинявай ама така не се иска помощ...
А това че искаш да похарчиш неприлично много пари,си е твоя работа,не е нужно да го раздуваш у великио форум... То не само ти искаш да похарчиш много пари...всички искаме...

Ай не се сърди сега,пии една студена вода и пиши пак като се изясниш какъв проект ще правиш.

- Cherenz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d,Е46 М3
- Мечтае да кара: E46 M3 Touring
Има вариянт за 24 клапана на М20 "Racing dynamics" предлагат такава глава но
сумата за нея е 3500$

сумата за нея е 3500$

Добре Пичове,
сега ви пожелавам весело посрещане на Новата Година,всички да са живи и здрави и повече успехи както професионални така и в личен план
.....пък аз продължавам да работя по моята идея
сега ви пожелавам весело посрещане на Новата Година,всички да са живи и здрави и повече успехи както професионални така и в личен план

.....пък аз продължавам да работя по моята идея

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Това оборудвана глава ли е ? Като се замисля не са кой знае колко много но не знам дали си заслужава. Не знам какво му е на М50-то че да се слага 24 клапанова глава на М20 М50-то без ванос си е с доста яки карантии и по нищо не отстъпват на М20-ковите и главата си е оригинално 24 клапанова а ги има на килограм навсякъде С малко доработки пък могат и чудеса да станат. Така че е безумие освен ако не си някой болен на тема М20 и имаш пари бол.Cherenz написа:Има вариянт за 24 клапана на М20 "Racing dynamics" предлагат такава глава но
сумата за нея е 3500$![]()
А на колегата който е пуснал темата ще кажа да поработи още малко с търсачката във форума и ще прочете доста интересни теми които ще са му от полза. Щото с това изказване дето бил чувал че М50-то било много смотано направо ме заби. Вярно че съм малко предубеден но нека някой ме убеди че конкретно безваносовият мотор с нещо отстъпва на М20 по здравина. За обороти и динамика няма да говорим щото там е ясно.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.