Въпрос за управление с 17''

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Въпрос за управление с 17''

Мнение от Bimmer_E36 » 07 Мар 2010, 23:09

Здравейте колеги.
От няколко дена карам колата с 17'' ки джанти и не ми харсва поведението и на пътя.Когато карам в права линия по добра настилка добре,но като чукна ляво колата продължава на ляво,като дам на дясно продължава на дясно(а то нашите пътища ги знаете).Всякаш има едно затягана във волана много странно управление.Гумите са 225/45/17.Досега бях с зимните 15 ки и не беше така.
Закарах я на стенд регулираха я нама разбито всичко е 6.
Кажете така ли е с 17''ките че нещо не ми харесва поведението и ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Re: Въпрос за управление с 17''

Мнение от svilgg » 07 Мар 2010, 23:53

попринжип не е така , но ако си карал по път омачкан от ТИР-ове , е често срещано явление ... някак си "захапват" коловоза
типично е за широките гуми :yes:
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 08 Мар 2010, 0:01

svilgg написа:попринжип не е така , но ако си карал по път омачкан от ТИР-ове , е често срещано явление ... някак си "захапват" коловоза
типично е за широките гуми :yes:

:yes: Именно :yes: Докато високите 15ски се разплуват по тях и няма грижи... Според мен управлението с по-голям цолаж е много по-добро, но като че ли на места, където няма коловози, инъче се получава едно бяганеее... :mhihi: :yes:

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 08 Мар 2010, 0:57

По тази логика аз като карам с 19" трябва да се боря с колата.За мен лично по-голяма гума дава усещане за стабилност и сигурност.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 08 Мар 2010, 1:18

Bimmer_E36 написа:Здравейте колеги.
От няколко дена карам колата с 17'' ки джанти и не ми харсва поведението и на пътя.Когато карам в права линия по добра настилка добре,но като чукна ляво колата продължава на ляво,като дам на дясно продължава на дясно(а то нашите пътища ги знаете).Всякаш има едно затягана във волана много странно управление.Гумите са 225/45/17.Досега бях с зимните 15 ки и не беше така.
Закарах я на стенд регулираха я нама разбито всичко е 6.
Кажете така ли е с 17''ките че нещо не ми харесва поведението и ;)

Дай точния модел/стил/ на джантите и евентуално офсета ако го знаеш.
От опит знам че с 225мм на ЕТ47 се наблюдава дърпането за което пишеш но при Е36, а с същите джанти и гуми на Е46 колата направо заспива :dunno: .
Карал съм 225мм с ЕТ38 на Е36 и поведението и беше супер неутрално все едно съм с гуми 205мм на R15.
Последна промяна mladfen на 08 Мар 2010, 1:20, променена общо 1 път
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 08 Мар 2010, 1:19

martin_g60 написа:По тази логика аз като карам с 19" трябва да се боря с колата.За мен лично по-голяма гума дава усещане за стабилност и сигурност.

Е ти ще кажеш как е с 19ките в коловозите, аз споделям мнението от 18ки с 225/40... :yes: А стабилността със сигурност е по-голяма с по-големия цолаж :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от idrive » 08 Мар 2010, 10:39

Отиди да ти регулират предницата.Аз така бях като минах от 16" на 17".След реглажа всичко се оправи и нямаше дърпане.Иначе както казват колегите,колкото по-големи джанти и гуми,толкова е по-стабилна колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Мар 2010, 10:42

Еми след тунинга с рязането на пружините на око, проблемите в рейката, които имаш си представям в какво състояние ти е окачването... как очакваш да върви направо ;)
Тия пари за 17-ките да ги беше спестил за ремонт на рейката и окачването, а не да сложиш джантичките и "оле мале, кво ше прайм сега".
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 08 Мар 2010, 14:57

bum_bum написа:Еми след тунинга с рязането на пружините на око, проблемите в рейката, които имаш си представям в какво състояние ти е окачването... как очакваш да върви направо ;)
Тия пари за 17-ките да ги беше спестил за ремонт на рейката и окачването, а не да сложиш джантичките и "оле мале, кво ше прайм сега".

Доколкото си спомням ти казах да си купиш хубави пружини,дори и втора ръка е по-добре от рязани ама нали много хора са "състезатели",които не им се дават пари за перформан части и побългаряване и резултата е налице!
Ако след реглажа не се оправи пробвай да сложиш други пружижи(после пак реглаж) и ако се оправи значи знаеш от къде ти идва проблема ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bimmer_E36 » 08 Мар 2010, 21:54

Първо някой колеги говорят на изуст...
Джантите са RH X-Rad 17'' ET35 8J,перфектни с прени 225/45,а задни235/45
Когато ги сложих в сряда веднага я закарах на стенд.
Верно че колата е много стабилна държи се супер стегнато просто лепне за пътя,но това продължение на завиването незнам що така...
Можеби не съм свикнал с такива джанти и гуми.Ще пробвам с нови тампони на носачите.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 08 Мар 2010, 22:35

martin_g60 написа:
bum_bum написа:Еми след тунинга с рязането на пружините на око, проблемите в рейката, които имаш си представям в какво състояние ти е окачването... как очакваш да върви направо ;)

Доколкото си спомням ти казах да си купиш хубави пружини,дори и втора ръка е по-добре от рязани ама нали много хора са "състезатели",които не им се дават пари за перформан части и побългаряване и резултата е налице!
Ако след реглажа не се оправи пробвай да сложиш други пружижи(после пак реглаж) и ако се оправи значи знаеш от къде ти идва проблема ;)

И разпънка задължително ,че / \

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bimmer_E36 » 08 Мар 2010, 23:08

malkiq utd написа:А според мен просто още не си свикнал с тези джанти.

И според мен най вече е това
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 08 Мар 2010, 23:18

Я най-напред хвърли едно око на ДОТ-а на гумите...после си гледай ходовата част.

Старите гуми теглят доста по неравности/наклони и коловози...ама доста!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bimmer_E36 » 08 Мар 2010, 23:24

ДОТ а е 07
Видимо нямат криво и при въртене не зъмятат
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Мар 2010, 23:27

аз пък мисля (особено ако си смъквал колата) че камбера ти е много и може би имаш проблеми със сходимоста (гумите са ти навътре повече от необходимото). при това положение на скорост предницата се заклинва и като чукнеш волана седи заклинена накъдето си чукнал.

"дърпането" при нискорпрофилни гуми от коловозите е друго.. там просто колата е неспокойна и дърпа наляво и надясно според където хлътне.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Следваща

Назад към Tuning