Въпрос за управление с 17''
Модератор: bum_bum
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 Turbo
Въпрос за управление с 17''
Здравейте колеги.
От няколко дена карам колата с 17'' ки джанти и не ми харсва поведението и на пътя.Когато карам в права линия по добра настилка добре,но като чукна ляво колата продължава на ляво,като дам на дясно продължава на дясно(а то нашите пътища ги знаете).Всякаш има едно затягана във волана много странно управление.Гумите са 225/45/17.Досега бях с зимните 15 ки и не беше така.
Закарах я на стенд регулираха я нама разбито всичко е 6.
Кажете така ли е с 17''ките че нещо не ми харесва поведението и
От няколко дена карам колата с 17'' ки джанти и не ми харсва поведението и на пътя.Когато карам в права линия по добра настилка добре,но като чукна ляво колата продължава на ляво,като дам на дясно продължава на дясно(а то нашите пътища ги знаете).Всякаш има едно затягана във волана много странно управление.Гумите са 225/45/17.Досега бях с зимните 15 ки и не беше така.

- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Re: Въпрос за управление с 17''
попринжип не е така , но ако си карал по път омачкан от ТИР-ове , е често срещано явление ... някак си "захапват" коловоза
типично е за широките гуми

svilgg написа:попринжип не е така , но ако си карал по път омачкан от ТИР-ове , е често срещано явление ... някак си "захапват" коловоза

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
По тази логика аз като карам с 19" трябва да се боря с колата.За мен лично по-голяма гума дава усещане за стабилност и сигурност.
- mladfen
- младши ентусиаст
-
- Кара: се на жена си
- Мечтае да кара: нещо с шест дросела
Bimmer_E36 написа:Здравейте колеги.
Дай точния модел/стил/ на джантите и евентуално офсета ако го знаеш.
От опит знам че с 225мм на ЕТ47 се наблюдава дърпането за което пишеш но при Е36, а с същите джанти и гуми на Е46 колата направо заспива

Карал съм 225мм с ЕТ38 на Е36 и поведението и беше супер неутрално все едно съм с гуми 205мм на R15.
Последна промяна mladfen на 08 Мар 2010, 1:20, променена общо 1 път
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!
martin_g60 написа:По тази логика аз като карам с 19" трябва да се боря с колата.За мен лично по-голяма гума дава усещане за стабилност и сигурност.
Е ти ще кажеш как е с 19ките в коловозите, аз споделям мнението от 18ки с 225/40...

- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
Отиди да ти регулират предницата.Аз така бях като минах от 16" на 17".След реглажа всичко се оправи и нямаше дърпане.Иначе както казват колегите,колкото по-големи джанти и гуми,толкова е по-стабилна колата.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Еми след тунинга с рязането на пружините на око, проблемите в рейката, които имаш си представям в какво състояние ти е окачването... как очакваш да върви направо
Тия пари за 17-ките да ги беше спестил за ремонт на рейката и окачването, а не да сложиш джантичките и "оле мале, кво ше прайм сега".

Тия пари за 17-ките да ги беше спестил за ремонт на рейката и окачването, а не да сложиш джантичките и "оле мале, кво ше прайм сега".
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
bum_bum написа:Еми след тунинга с рязането на пружините на око, проблемите в рейката, които имаш си представям в какво състояние ти е окачването... как очакваш да върви направо![]()
Доколкото си спомням ти казах да си купиш хубави пружини,дори и втора ръка е по-добре от рязани ама нали много хора са "състезатели",които не им се дават пари за перформан части и побългаряване и резултата е налице!
Ако след реглажа не се оправи пробвай да сложиш други пружижи(после пак реглаж) и ако се оправи значи знаеш от къде ти идва проблема

- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
Първо някой колеги говорят на изуст...
Джантите са RH X-Rad 17'' ET35 8J,перфектни с прени 225/45,а задни235/45
Когато ги сложих в сряда веднага я закарах на стенд.
Верно че колата е много стабилна държи се супер стегнато просто лепне за пътя,но това продължение на завиването незнам що така...
Можеби не съм свикнал с такива джанти и гуми.Ще пробвам с нови тампони на носачите.
Джантите са RH X-Rad 17'' ET35 8J,перфектни с прени 225/45,а задни235/45
Когато ги сложих в сряда веднага я закарах на стенд.
Верно че колата е много стабилна държи се супер стегнато просто лепне за пътя,но това продължение на завиването незнам що така...
Можеби не съм свикнал с такива джанти и гуми.Ще пробвам с нови тампони на носачите.

- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
martin_g60 написа:bum_bum написа:Еми след тунинга с рязането на пружините на око, проблемите в рейката, които имаш си представям в какво състояние ти е окачването... как очакваш да върви направо![]()
Доколкото си спомням ти казах да си купиш хубави пружини,дори и втора ръка е по-добре от рязани ама нали много хора са "състезатели",които не им се дават пари за перформан части и побългаряване и резултата е налице!
Ако след реглажа не се оправи пробвай да сложиш други пружижи(после пак реглаж) и ако се оправи значи знаеш от къде ти идва проблема
И разпънка задължително ,че / \
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
malkiq utd написа:А според мен просто още не си свикнал с тези джанти.
И според мен най вече е това

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Я най-напред хвърли едно око на ДОТ-а на гумите...после си гледай ходовата част.
Старите гуми теглят доста по неравности/наклони и коловози...ама доста!!
Старите гуми теглят доста по неравности/наклони и коловози...ама доста!!
- Bimmer_E36
- младши ентусиаст
-
аз пък мисля (особено ако си смъквал колата) че камбера ти е много и може би имаш проблеми със сходимоста (гумите са ти навътре повече от необходимото). при това положение на скорост предницата се заклинва и като чукнеш волана седи заклинена накъдето си чукнал.
"дърпането" при нискорпрофилни гуми от коловозите е друго.. там просто колата е неспокойна и дърпа наляво и надясно според където хлътне.
"дърпането" при нискорпрофилни гуми от коловозите е друго.. там просто колата е неспокойна и дърпа наляво и надясно според където хлътне.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3