кои е наи-добрийа 4 цилиндров мотор?
Модератор: bum_bum
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
кои е наи-добрийа 4 цилиндров мотор?
кой е наи-добрия
4 цилиндров мотор?марката е ясна
4 цилиндров мотор?марката е ясна
Машината обича ласка, грижливо ползване и смазка!
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
4 цилиндара
знам че вапроса звучи меко казано странно .по опеределени причини искам да сложа нов мотор на една 2002 /коша е по малак от е30 например /чудяя се дали да ремонтирм и тунинговам стария 1.8 карб или да купя друг по нов 4 цилиндров
които да бухана на моит си кутия.... благодаря за мненийята.

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Според мен най-разумното което можеш да нашравиш е да продадеш 2002 на Алпина///Машината или на брат му. Те ще се оправят от там татък. Ако пък не са ти симпатични МадПетьо ще я купи и без мотор 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
еееее
аз я правя 2 година бе мои човек...кожени седалки металици джанти...няма начин мога да ремонтирам стария мотор или да слойа друг ако дадете жокер
- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
Ми зависи!В какво състояние е твоя?Вариант е и до го смениш с друг, но пак зависи какво ще ти изпадне!М10,М42,S14 са едни от най добрите 4 цилиндрови!
Успех!
Успех!

благодаря на симпле ман за
благодаря на симпле ман за точния и конкретен отговор и на останалите де 

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
За S14- може да използваш дори сегашната си скоростна кутия, иначе от Том съм чувал изключителни неща за М10/б20 със стромбергово пълнене - това са вариантитре без голямо преправяне.
Ати
Ати
ati написа:За S14- може да използваш дори сегашната си скоростна кутия, иначе от Том съм чувал изключителни неща за М10/б20 със стромбергово пълнене - това са вариантитре без голямо преправяне.
Ати
Да, така е Ати, стрьомбергите дават голям въртящ момент от ниските обороти но дават зловещ

А на това 2002 в какво състояние му е двигателя

е21 345 0-402м 12.18

Преди време "Апостола"
е казал за М10Б18/Б20:
и:

Роската написа: ... Лично моята класация за оптимална надежност,пауар и разход на кориво е следната:
1.Bosch L-Jetronic ,не се предлага за е21 ,но се слага върху нея без никво усилие или побългаряване.Върви много добре(помниш Ивчо Фаст енд ...кви чудеса правеше на събора,жалко че не остана време да премери сили и с DaWolf).Ако е от емисийте без ламбда сонда,прави чудеса с разхода на гориво.Разходи от 7-7.5 при кротко каране из града май не са упоменати в книжката,но са съвсем нормално нещо!
2.Bosch K-Jetronic,почти по нищо не отстъпва на горното.
3.Компютърният Солекс,мисла че беше 2В4-невероятен карбуратор,стига да не е разбазикван от българчета!Гори 9-9.5 из града!Варви малко по-малко от горните,но не се заблуждавай ,че не върви!За пример ще ти дам това ,че най обикновена Опелова Двойка 2.0 с 95 мм. бутало няма да ти бъде проблем нито на старт,нито на ластик,нито на V max.Върви люто и в това може да те убеди колегата Вайпър!
От чисто маниашка гледна точка на вървене ,обаче класията е друга:
1.Инжекция KUGELFISHER-не се предлага за е21,но се слага лесно от е12 примерно.Тази макина в комбинация с М10Б20 кърти мивки,вани и шадравани!
2.Двата хоризонтални карбуратора Stromberg(не им помна точната спецификация,но и не мога да кажа ,че бягат по-малко от горното).
3.Bosch K-Jetronic(май го има и в двете класаций и ако се обединят и двете,той ще е на първо място ) ...
и:
Роската написа:... От чисто маниашка гледна точка на вървене ,обаче класията е друга:
1.Инжекция KUGELFISHER-не се предлага за е21,но се слага лесно от е12 примерно.Тази макина в комбинация с М10Б20 кърти мивки,вани и шадравани!
2.Двата хоризонтални карбуратора Stromberg(не им помна точната спецификация,но и не мога да кажа ,че бягат по-малко от горното).
3.Bosch K-Jetronic(май го има и в двете класаций и ако се обединят и двете,той ще е на първо място )
...
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
мойто мнение е М42 по= лесен е за потдръжка от S14 пък и гори по-малко , е ако се пипне
може да тръгне ,а ако му сложиш и турбинка както направих аз още по-добре
:пп мерси на Наско за поправката бях написал с 14 вместо S14

:пп мерси на Наско за поправката бях написал с 14 вместо S14

Последна промяна ludiagsm на 03 Фев 2005, 13:35, променена общо 2 пъти
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3