система за гориво с две бензинови помпи
Модератор: bum_bum
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
проблема със засмукването на горивото рядко се решава със повече помпи.. те обикновено се слагат чисто за дебит, а не за константност на дебита.. решението по принцип е прегради във резервоара...
ако се кара агресивно има друг по-сериозен проблем- този със мазането на двигателя.. има две решения- или екзотичното- повече помпи (като на е60 м5) и сенсори които да ги включват, или изпитаното решение- прегради във картера и/или по-дълбок картер..
аз лично мисля че ако искаш да си оправиш засмукването трябва да работиш по резервоара вместо да слагаш 2 помпи.. моя принцип е колкото по-просто, толкова по-хубаво... не обичам да въвеждам нови неизвестни във системата...
ако се кара агресивно има друг по-сериозен проблем- този със мазането на двигателя.. има две решения- или екзотичното- повече помпи (като на е60 м5) и сенсори които да ги включват, или изпитаното решение- прегради във картера и/или по-дълбок картер..
аз лично мисля че ако искаш да си оправиш засмукването трябва да работиш по резервоара вместо да слагаш 2 помпи.. моя принцип е колкото по-просто, толкова по-хубаво... не обичам да въвеждам нови неизвестни във системата...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
По време на събора изпитах неудобството от този ефект ... имах около 15 литра бензин ( нарочно не налях с цел по малко тегло), карайки по питстата ... усетих как при рязък десен завой колата ми изгасва ... в момента в който изправя отново пали ...
Това с преградите в резервоара мисля, че в случая с орегиналния пластмасов резервоар в БМВ-тата не е потижимо ... освен ако не се налрави нещо като малка ваничка под самата помпа .. орегинално има ваничка но тя има по скоро филтриращ ефект
Това с преградите в резервоара мисля, че в случая с орегиналния пластмасов резервоар в БМВ-тата не е потижимо ... освен ако не се налрави нещо като малка ваничка под самата помпа .. орегинално има ваничка но тя има по скоро филтриращ ефект

R.I.P Landikar
jamie написа:Съмнява ме номера с преградите да сработи при течност с вискозитета на бензина :-)
идеята е където засмуква помпата да е оградено със преградки.. не се очаква преградите да забавят "отливането", а просто да създават дълбок "кладенец" където винаги да има бензин... и когато не се завива бензина да пълни кладенеца..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
иди на гугъл, пиши fuel tank baffles
това дет го пиша не си го измислям.. проблема е решен много отдавна..
не ме разбирай погрешно де- 2те помпи също са решение.. но внасят още неизвестни по налягането на горивото.. нещо което аз лично както казах преди- избягвам..
това дет го пиша не си го измислям.. проблема е решен много отдавна..
не ме разбирай погрешно де- 2те помпи също са решение.. но внасят още неизвестни по налягането на горивото.. нещо което аз лично както казах преди- избягвам..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
baffles не е съвсем като
Поне според мен.
Инак това да има някакви преградки е по-добре отколкото съвсем без тях. Ултимативното решение си е сърдж-а обаче.
идеята е където засмуква помпата да е оградено със преградки.. не се очаква преградите да забавят "отливането", а просто да създават дълбок "кладенец" където винаги да има бензин... и когато не се завива бензина да пълни кладенеца..
Поне според мен.
Инак това да има някакви преградки е по-добре отколкото съвсем без тях. Ултимативното решение си е сърдж-а обаче.
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Абе кой е сложил втора помпа не се е оплакал досега ,аз не съм чул поне.
Ценко например ако си имаше такова резервоар4е с 15--те литра дет е сипал 6те6е да си кара без никви проблеми с налагането на дюзите, е вярно за времето през което трае дрифта подкачващата помпа ще подкачва по-малко или никво гориво ,но като цяло основната помпа ще си смуче от малкия резервоар и няма да има недостиг на бенз баш кога най-има нужда
Ценко например ако си имаше такова резервоар4е с 15--те литра дет е сипал 6те6е да си кара без никви проблеми с налагането на дюзите, е вярно за времето през което трае дрифта подкачващата помпа ще подкачва по-малко или никво гориво ,но като цяло основната помпа ще си смуче от малкия резервоар и няма да има недостиг на бенз баш кога най-има нужда

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2