Oтносно "Angel Eyes"!

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 03 Авг 2004, 20:29

Аве не бях влизал 4 дена , влизам да чета темите и във всяка тема , превърната в говорилня и поне по 10 мнения на тоя Пионер , ако е на някои човек да го предопреди да не пуска в една тема по 10 излишни мнения :!:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmej » 06 Авг 2004, 16:03

Бих искал да попитам, дали не им става нещо на ангелските очи от топлината отделяна от истинските фарове?

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 09 Авг 2004, 9:32

Засега не :!:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Потребител
Аватар

Мнение от NоМаD » 15 Авг 2004, 21:10

Здравейте нов съм тук но май и ще поостарея малко тук
Тва е маса маниящина с тези очички не е истина
БРАВОС на всички :))

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Авг 2004, 14:34

какви диоди слагате? с какво съпротивление? от къде мога да купя възможно най-силно светещи бели диоди?

аз бях сложил бели, но 4 изгоряха за около 1 месец използване и си върнах пак оргиналните крушцици, които (за съжаление) осветяват кръгчетата в жълто ...

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 17 Авг 2004, 15:34

ми аз за една друга дивотия по колата ползвах едни сини с лупички отпреде.концентрират светлината и правят петно..кат фенерче ..те са бели ама светят сини..и си взех едни съпротивления на око...и ето вече 3 месеца ми светят...кажи на магазинера ще ти даде нещо хубаво...
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Авг 2004, 16:00

Някъде около женския пазар има едно магазинче там има 10-12000 мкд бели. Не мога да ти обесня точно къде е, но ако разпиташ в магазините за ел. компоненти там ще те упътят. Най-ярките диоди в момента са белите и зелените мисля, заради самата технология по която се правят. Най-добре си сложи регулатор на напрежението, а не съпротивление, защотото ще имаш проблеми с температурата. Има и някакви американски сини ама те са в огромен корпус.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Авг 2004, 16:30

[steeN] написа:Някъде около женския пазар има едно магазинче там има 10-12000 мкд бели. Не мога да ти обесня точно къде е, но ако разпиташ в магазините за ел. компоненти там ще те упътят.

знам го магазинчето... моите бяха 9000мкд.
[steeN] написа:Най-ярките диоди в момента са белите и зелените мисля, заради самата технология по която се правят. Най-добре си сложи регулатор на напрежението, а не съпротивление, защотото ще имаш проблеми с температурата.

През деня белите се виждат най-слабо, дори по слабо от жълтите крушки в момента. Какви проблеми мога да имам с температурата?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Авг 2004, 17:33

Sorry, че недоизясних. Метода с резистора е ефтин и ефективен, но има 1 проблем, че напрежението в колата не е постоянно. Ти смятяш резистора за 12В но има моменти когато напрежението е 14В примерно и тогава през резисторите ще минава твърде голям ток и това скъсява живота на диодите драстично, защото почват да работят при доста висока температура.

http://www.otherpower.com/otherpower_lighting_leds.html

Тук е доста добре описано...

За цвета не знам, наистина и аз се чудя много какво да правя... Мисля да пробвам с по 4 диода на ринг. Само не знам как ще ги събера.

----
мда и това го има (имам предвид поста на цанков)
Последна промяна steeN на 17 Авг 2004, 17:37, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Ценко изложбения
Аватар

Мнение от rtzankov » 17 Авг 2004, 17:35

Съпротивленията са температуро зависими .. и от нагряването на крушките може да се появи проблем ...
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 18 Авг 2004, 7:27

[steeN] , rtzankov кажете на колко mA сте ги пунали тея светодиоди, моите са бели 9000мца и ги сметнах за 20mA но нещо не ми харесва резултата, не знам каде има спецификация да вида какъв ток носят, вие не сте ли мерили тока?
Изображение

Ценко изложбения
Аватар

Мнение от rtzankov » 30 Авг 2004, 16:29

По думи на продавача няма проблем да ги "светнеш" на 30мА ..

П.С. извинявам се за късния отговор но преинсталирах .. и много теми са ми като прочетени .. по неясни за мен причини :!:
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

Предишна

Назад към Tuning