Поведение на видовете масло при студ (-22 градуса)

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Поведение на видовете масло при студ (-22 градуса)

Мнение от Dimitroff » 18 Фев 2012, 22:01

bmw-maximilian написа:Добре каква е разликата пък толкова,5 литра 5w30 и 5 литра 0w30,каква е разликата като цена ако говорим за 5 литра? :dunno:

6 литра х грубо 7/8 лева повече е към 45-50 лева.

Проблема не е в цените - проблема е, че болшинството от хората в Е46 подфорума се бият в гърдите как не трябва 50 лева (примерно) да ни спира да се грижим както трябва за колите си, а в същото време реалността е друга...масово се купуват части от морги, масово се взема по-евтиното, масово филтрите, който се влагат в колите...са компромис...с качеството за сметка на цената....при следващата смяна 3ма души прочели тази тема ще сложат 0в30...после ще се сетят, е са дали 50 лева повече...и при по-следващата смяна ще сложат по-евтино.

Е46 от 2 години е кола, която поевтиня доста - в това лошо няма - просто от този момент и се нахвърлиха хора, който не са за тази кола...пада нивото на поддръжката...от там и състоянието на колите за последните 2-3 години.

Та така...направих ви съпричастен на някой мой лични виждания - за което се извинявам, но смятам добре разбирате какво имам предвид.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 18 Фев 2012, 22:25

А 5w40? Аз съм с такова от 2 смени.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 4.8

Мнение от vlado320 » 18 Фев 2012, 22:47

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 18 Фев 2012, 22:50

Dimitroff написа:
bmw-maximilian написа:Добре каква е разликата пък толкова,5 литра 5w30 и 5 литра 0w30,каква е разликата като цена ако говорим за 5 литра? :dunno:

6 литра х грубо 7/8 лева повече е към 45-50 лева.

Проблема не е в цените - проблема е, че болшинството от хората в Е46 подфорума се бият в гърдите как не трябва 50 лева (примерно) да ни спира да се грижим както трябва за колите си, а в същото време реалността е друга...масово се купуват части от морги, масово се взема по-евтиното, масово филтрите, който се влагат в колите...са компромис...с качеството за сметка на цената....при следващата смяна 3ма души прочели тази тема ще сложат 0в30...после ще се сетят, е са дали 50 лева повече...и при по-следващата смяна ще сложат по-евтино.

Е46 от 2 години е кола, която поевтиня доста - в това лошо няма - просто от този момент и се нахвърлиха хора, който не са за тази кола...пада нивото на поддръжката...от там и състоянието на колите за последните 2-3 години.

Та така...направих ви съпричастен на някой мой лични виждания - за което се извинявам, но смятам добре разбирате какво имам предвид.

А колко си прав :cry: ....
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 18 Фев 2012, 23:06

Така е но има 2 проблема-Първо:излезе F30 и цените ще падат още!Това е нормалния ход на нещата! и Второ:вече не се произвеждат такива коли и инвестицията в E90 е неоправдана за мен!Ще слагам най-добрите консумативи,докато не си купя електромобил и пак Е46 ще е в гаража!С масло и бензин компромис не правя 0W40 и 100 октана!Ремонтите са по-скъпи за мен!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 18 Фев 2012, 23:07

За мен такива неща са винаги релативни и не би било нормално чак да ахкаме и да се плашим от такива клипове за това, че сме с 5w30, a не с 0.
Просто няма как да знаем, нито да докажем, че ако всеки слага 0w30 примерно, проблеми ще има по-малко или колата ще живее по-дълго.
За мен това са напълно излишни притеснения и филмирания.
Поддържайте си колите и до колкото джоба ви позволява разбира се, и си ги карайте, пък квото е казал Господ то ще стане, независимо дали е 4-5-6 W30.
Не знам.....аз така мисля..... (тва разбира се не пречи да сложа 0в40 другия път :mhihi: )
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Фев 2012, 0:14

пак се почва старата песен на нов глас... преди беше в е36, а сега е в е46, след 2-3 години ще е в е90 - ДАЙ БОЖЕ! :D

по темата:

5W40 Castrol Edge (от "ментеливото", което се прави в БГ в някой гараж)

по предписание от завода, ако е възможно или близко до него

п.с. повече карайте и се радвайте и по-малко мислете за тъпотии от сорта на тази тема :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Re: Re: Поведение на видовете масло при студ (-22 градуса)

Мнение от RaHzElChO » 19 Фев 2012, 10:08

vicho написа:
п.с. повече карайте и се радвайте и по-малко мислете за тъпотии от сорта на тази тема :yes:

Браво, после защо хората се кръстят преди да купят кола на старо.

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 19 Фев 2012, 10:22

Aз до тези заключения стигнах посредством червената лампа за маслото още преди началото на най-големите студове. Преди карах с 10W40 и сутрин лампата гаснеше доста бавно за бензинов двигател, тракаха и повдигачите. Ето защо се ориентирах към 5W40 и съотвено нещата се подобриха. Това, което е снимано на клипчетата съм си го представял в главата си. Най-важното е да се разбере, че най-големите тъпотий са да се слага по-дебело масло като е по-стара колата, демек на повече километри. Редно е да се слага такова масло, което се препоръчва от производителя, независимо от това на колко километра е колата, както съм казвал и в други теми. 15W40 e идеално за Лада, москвич, т.н. Редно е да се слага препоръчваното масло, защото производителят така е преценил като е конструирал двигателя. По-дебелото масло дори и в жегите не може да проникне в минималните хлабини на съвременните двигатели и съотвено не може да ги маже добре, говоря за движещите се елементи като биелни лагери например. По-тънкото прониква навсякъде, а вискозитетните качества предпазват от триене и респективно прегряване на елементите, което ги унищожава. Карайте с маслото, което ви е препоръчал производителя.

П.С. А Ванката е много прав, толкова поевтиняха тия коли, че все повече идиоти ще извинявате започнаха да си ги купуват и аз лично се дразна, щото виждам как на е46 и се придават качества на инзвънземна технология, щото такиова не са виждали до сега, а в останалата част от случаите се прави наистина компромис с поддръжката и скоро все повече ще виждате отворени капаци по шосетата на Е46ци.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46i

Мнение от NIKMAN » 19 Фев 2012, 13:49

:yes: То като цяло важи за марката. И за 3000лв. може да се купи вече БМВ, а после нямат пари да си сменят маслото. За части да не говорим, а в тъмната част се краде здраво. :bang:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Re: Поведение на видовете масло при студ (-22 градуса)

Мнение от vicho » 19 Фев 2012, 14:46

RaHzElChO написа:
vicho написа:

нали си барвалеа, ще си купуваш само чистак нова от магазина или премиум селекшън ...

ама дискретно игнорира частта с "предписаното от завода" :lol: :ok:

п.с. нали благодарение на алфаджии караш с това, което трябва... какво те притеснява? :angel:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и още нещо
Мечтае да кара: турбо-колело

Мнение от philio » 19 Фев 2012, 14:55

Хубаво е да си със 5W30 или 0w30. Аз лично тдс-са го карам с бмв 05W40 целугодишно, но тази зима беше прекалено студено и ми изби семеринг на к.вал
тая зима видях един пич дето кара 20w50 -беше му се взривил масления филтър (на едно пунто) -около него приличаше на изригнал пертролен кладенец :D
Изображение

0878 818 983

младши ентусиаст
Аватар

Re: Re: Re: Поведение на видовете масло при студ (-22 градус

Мнение от RaHzElChO » 19 Фев 2012, 15:02

vicho написа:
RaHzElChO написа:
vicho написа:

нали си барвалеа, ще си купуваш само чистак нова от магазина или премиум селекшън ...

ама дискретно игнорира частта с "предписаното от завода" :lol: :ok:

п.с. нали благодарение на алфаджии караш с това, което трябва... какво те притеснява? :angel:

Притесняват ме дразнителите като теб и тъпите съвети, които даваш. А относно JTD, можеш много да научиш от "алфаджията", г-н Рейсър.

36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

старши ентусиаст
Аватар

Re: Re: Re: Поведение на видовете масло при студ (-22 градус

Мнение от vicho » 19 Фев 2012, 17:12

RaHzElChO написа:Притесняват ме дразнителите като теб и тъпите съвети, които даваш. А относно JTD, можеш много да научиш от "алфаджията", г-н Рейсър.

тъп съвет е да караш с това, което дават по каталог за твоята кола, така ли? нещо не разбрах, какво имаш предвид, а дори и ти не се разбра май :winky:

да науча нещо от JTD? :) може, ама едва ли във форума :yes:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 19 Фев 2012, 17:57

Аре да не се карате тука а? Темата е достатъчно полезна за всеки, който може да си извлече поука от нея. Може ли някой да поразчисти....
Si non confectus, non reficiat.

ПредишнаСледваща

Назад към Сервизно обслужване на БМВ