Метан

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Метан

Мнение от m_krasimirov » 23 Май 2007, 10:08

Някаде вав форума бях чел, че има фирма която продава бутилки за метан които не са от метал а от някъква пластмаса, и даже можели да ги направят по форма желана от мен. Има ли някои които може да ми даде мало повеяе информация за такава фирма?

Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 23 Май 2007, 16:08

незнам за фирмата, но ориентировъчен коментар:

от пластмаса да държи тези безобразни атмосфери просто няма как. а да изливат от някакви карбонови или други олекотени сплави по форма ще ти е над 5000 лева само бутилката сигурно с поръчка от нанайси :)
нормални олекотени (стандартна форма демек) според което съм чувал (непроверено) са към 2000 лева бутилката само

и субективен коментар: мани мани

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 23 Май 2007, 23:52

Аз съм чувал за подобни идеи ,направа на бутилки от спец.пластмаси ,за да се превъзмогне недостатъка- теглото на бутилките.Но не съм се интересувал повече ,възможно е да са започнали.Да си поръчаш форма ,съмнявам се да правят калъп само за теб,който трябва да отговаря на сума критериим за сигурност,ако не ме лъже паметта при метана налягането в бутилката е към 250 бара.... :arrow:
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

Назад към Сервизно обслужване на БМВ