От кой модел БМВ са ми буталата?
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
От кой модел БМВ са ми буталата?
Момчета, карам една руска спортистка с БМВ бутала... като ги слагах си избрах първите на които попаднах от първия разчарколасан БМВ мотор. Кажи речи по тези бутала избрах и направих концепцията на целия мотор (по компресационна височина, диаметър и степен на сгъстяване). Хубаво, ама поради детонации едното бутало се счупи между сегментите. Сега обикалям по разни Е36-ци които се разпродават на части, но не мога да си намеря същите като мойте бутала
Фигурират по наименованието М40B18 M.E. Някой може ли да каже от какво БМВ са мойте бутала? П.П. Луничките съм ги дълбал допълнително, фабрично ги няма...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Classic Team
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: От кой модел БМВ са ми буталата?
Ако са 36,65, то са от е30 м40б18.
И така... има частично развитие по моя належащ въпрос. Днес ходих да гледам една Е30-ка комби, тъй като мотора е цял.. записах номера на рамата и се опитах да намеря инфо по нея за мотора.
Номера на шасито е WBAAG710X0ED81110 49124159 и това което ми излезе е.. ''You Have Selected: 07/1990 E30 318i Touring M40 Europe Left hand drive Manual'' Но въпроса е дали са буталата М40B18 M.E. с 36,65 компресационна височина и същата камера? Буталата май излизат с номер 11251709973 или 11251709974 . Дали си струва да разглобявам цял мотор и да си загубя ден във въргаляне и гърбене за да открия дали са тези които ми трябват бутала... или може да се подготвя предварително за изненадата с малко инфо?

Classic Team
Има и друго което ме мъчи... как се свалят буталата на здрав бензинов мотор Е30? Собственика е лекар и ми каза "Ако ти трябва нещо, сваляй си го сам". Имам гедоре, хидравличен крик, инструменти и малго технически познания.. но чисто физически ще се справя ли... или ще трябва да се вади целия мотор от коша? И ако Да, има ли някакви тънкости?
Classic Team
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Сваляш от пред каквото ти пречи колектор смукателен изпускателен, ако си по сръчен може с все смукателен и изпускателен да извадиш главата.Там е по лесно.Вдигаш я с крика от една страна слагаш джанта под гумата вдигаш от другата страна и пак така, за да можеш да се навреш под самата кола.Развиваш гайките на тампоните на двигателя, за да можеш леко да го надигнеш на горе в последствие.Развиваш всички болтове на картера с крика хващаш там където е най близката част на ск. кутия с двигателя и го повдигаш, за да можеш да махнеш картера.Като се открехне картера трябва маслената помпа да и развиеш смукателя.От там на татък буталата си излизат на горе.Хамалогия си е, но за около 5-8ч 4-те бутала с биели са вън от коша.По простия начин без да лягаш под колата е да извадиш целия двигател с все ск.кутия за което ще ти трябват много мускули здрав кръст и помощ от публиката.

5 мнения
• Страница 1 от 1