e60 m5 - 530 коня на гумите...
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
e60 m5 - 530 коня на гумите...
имаше слухове че м5 е по-мощно от колкото го дават, но бяха само слухове. сега е факт. 530 коня на гумите със 15% загуби във трансмисията е 610 коня на вала.
http://www.m5board.com/vbulletin/showthread.php?t=56800
ще почакаме да видиме и други екземпляри (да не се окаже че този екземпляр е изключение)... но... добро начало...
http://www.m5board.com/vbulletin/showthread.php?t=56800
ще почакаме да видиме и други екземпляри (да не се окаже че този екземпляр е изключение)... но... добро начало...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
сигурен ли си в тая информация ? и как се получават тия разлики ? нещо от БМВ да с объркали?... ама се съмнявам някак си... 

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ми като знам че без ограничител прави 330км/ч е възмоно, но загуба чак 15% в трансмисията ми се вижда множко 

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
ми аз не знам на диностенд кола как се мери освен на гумите... единствената друга възможност е диното да мери на гумите и да налага 15% или там колкото за трансмисията и да дава резултата като "на вала"... ма не ми се вярва.
а 15% загуби за ръчна трансмисия способна да понесе 500 коня и 350+нм въртящ момент е нормално...
дали съм сигурен? не разбира се. просто цитирам какво пост-ват хората другаде. докато не го видя със собствените си очи измерено на dynojet на които се доверявам- не вярвам
а 15% загуби за ръчна трансмисия способна да понесе 500 коня и 350+нм въртящ момент е нормално...
дали съм сигурен? не разбира се. просто цитирам какво пост-ват хората другаде. докато не го видя със собствените си очи измерено на dynojet на които се доверявам- не вярвам

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Един малък въпрос: измерването на такъв дино стенд дава ли и тои загуби от валяците или тя е вече пресметната в крайната сума коне/въртящ момент!? 

Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!

Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Wizi написа:Един малък въпрос: измерването на такъв дино стенд дава ли и тои загуби от валяците или тя е вече пресметната в крайната сума коне/въртящ момент!?
Не че няма, ама то си е сметнато и заложено в софтуера, така че това което виждаш на разпечатката е конете на гумите.
Виждал съм Бош дайно, което първо мери на свободна съпротивлението на трансмисията, и след това мери двигателя. Доколко е точно - не мога да кажа. От един дайностенд до следващия може да има огромни разлики, при една и съща кола.
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Е ся тва ли е проблема дали са 15% то и 10% да са пак е 580кс
няа се расърдя ако съм я купил за 507кс 

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
хм.. обаче като гледам дискусията във м5 форума и започвам да си мисля че това е някакъв стенд дето мери конете на гумите, ма не ги показва а смята (и показва) конете на вала... ако е така 530 коня на вала плюс куп коригиращи фактори във софтуера може просто да е 510тина коня - което не е никаква новина...
както казах- трябва повече инфо. предполагам че със времето повече хора ще си измерят колите и ще разбереме истината...
докъде стигнахме- да не ни прави впечатление 500 коня...
както казах- трябва повече инфо. предполагам че със времето повече хора ще си измерят колите и ще разбереме истината...
докъде стигнахме- да не ни прави впечатление 500 коня...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
13 мнения
• Страница 1 от 1