ПРОТЕСТ СРЕЩУ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВОТО

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Искате ли да се включите в Протеста срещу цените на горивата

Анкетата свършва на 25 Май 2008, 13:14

Да ,ще се включа на всяка цена
234
76%
Да ,ще се включа само ако другите отидат
50
16%
Едва ли ,не хараесвам такива мероприатия
13
4%
Не бих отишъл ,не ми харесва идеята
11
4%

Общо гласове : 308
Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Май 2008, 9:32

тези презвозвачи са супер нагли
като че ли те плащат данъка от джоба си и не товарят нас
да им връщат акциза? защо само на тях ? аз също карам с акцизно гориво и плащам за него, на мен кой ще ми го върне?
Освен това искат да не допускат регистрация на нови фирми в бранша?! :shock: смешници

Аватар
Кара: си двойката че е най-сигурна

Мнение от Shondy » 19 Май 2008, 9:33

genezis написа:Shondy

тигре не ми се чете цялата тема....
та има ли вече определена дата за протест или все още само се лае по форумите????

няма тигре до утре ще има следете темата.
ИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 19 Май 2008, 9:33

Shondy написа:
genezis написа:Shondy

тигре не ми се чете цялата тема....
та има ли вече определена дата за протест или все още само се лае по форумите????

няма тигре до утре ще има следете темата.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 19 Май 2008, 10:34

AHTuBuPyC написа:
Към исканията си трябва да прибавим, качествен контрол за бензина и дизела, ежемесечен, и на всяка бензиностанция да има изнесени данни за последния месец от проверката на качеството на горивото. Да са подредени в таблица в текущи стойности и препоръчителни данни!

Хора с Газови уредби, без лепенка на задното стъкло ДА НЕ БЪДАТ обслужвани!

Хубаво е да формулираме искания, които да представим. В крайна сметка този протест трябва да има цели. Аз написах част от моите. Очакваме дата!
bmw

Потребител
Аватар

Мнение от mitku » 19 Май 2008, 11:21

© написа:тези презвозвачи са супер нагли
като че ли те плащат данъка от джоба си и не товарят нас
да им връщат акциза? защо само на тях ? аз също карам с акцизно гориво и плащам за него, на мен кой ще ми го върне?
Освен това искат да не допускат регистрация на нови фирми в бранша?! :shock: смешници

Точно туй говорех и аз по-напред из темата. На тези (превозвачите) явно НЕ можем да разчитаме - те гледат само себе си и собствените си интереси, а за останалият народ им е през оная работа. Мен би ме било срам да участвам в такваз помия - абе да им били върнели парите на ТЯХ и да не допускат ДРУГИ конкуренти. :censored:

Протеста трябва да се направи отделно от тях. :confused:
Изображение
Изображение

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 19 Май 2008, 11:45

Държавата трябва наистина да намали акциза, включително и за крайните потребители, но мисля че ще чакат още да поскъпне преди да се решат, поне над 3лв ще изчакат да стане си мисля, както и ще чакат реакции на други ЕС държави.

А цените на горивата според мен няма да падат завбъдеще, затова най-добре свиквайте. Аз лично съм си оставил колата и ходя на работа с метро. :) Колата само за до фитнеса след работа и на пазар или като трябва да се ходи извън града.

При тези цени на горивата става economically viable да се добиват и горива от разни труднодостъпни места, които при $60 на барел не си струват. Като мине малко време и се разработят тези нови находища (oil sands в Канада например), нещата ще стабилизират, но според мен на цена около $130-150 на барел в оптимистичния вариянт и $180-200 в песимистичния.

Истината е само в по-скромни и доста по-пестеливи коли както и много по-развит обществен транспорт. Минаха им времената на многото конски сили и големите бензиови мотори, просто вече почва да не си струва като си направи човек cost/benefit сметката. Независимо колкото и хиляди пари да се изкарват на месец, толкова кеш за гориво всеки ден са просто грешни пари! Като гледам задръстванията в София, и като си спомня каква беше преди няколко години само, признавам си че ще се радвам и да понамалее трафика.

А по темата как превозвачите искали дори да не се допускат нови фирми в Бранша, това е смешно просто. Не съм наясно колко са им намаляли марджините, но съдейки по транспортната фирма на един приятел и това какви жилища и джипове си купува смятам, че има накъде да се свият и да се огледат за оптимизации в бизнеса си и другаде. :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от barracuda_BG » 19 Май 2008, 11:55

Само казвате дата и съм там! :twisted: :bchug: :bchug: :bchug: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 19 Май 2008, 12:46

според мен не е нормално при всеобщата световна петролна криза, наща скапана държава да се опитва да печели от продукти които са от основна и стратегическа важност за нормалното съществуване, акциз + ДДС повече от 1/3 от крайната цена на горивата в булгаристан отива за държавата - що щот много добре са грижи за нас ли. Ами ако ставаше дума за криза при храните или лекарствата пак ли такива акцизи и ДДС-та щеше да има - олио да ги попари сичките

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BAPA

Мнение от Ludiq_Violin » 19 Май 2008, 13:22

в наща смешна държава бензина е по4ти колкото в германиа и други такива напреднали държави,но германците взимат по 3000-4000 Евро заплата а ние по 300-400 Евро. :kuku:
да се организираме и да пробваме,от опит глава не боли :!: :smoke:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ak101 » 19 Май 2008, 13:25

Проблемът е по-скоро в крайните продавачи, акциза не се е вдигал от нова година, но цените си вървят нагоре. Ако успеем да се организираме достатъчно коли да не зареждаме в определен ден също е някакво постижение, но трябва да сме доста хора за да се усети.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 19 Май 2008, 13:30

ak101 написа:Проблемът е по-скоро в крайните продавачи, акциза не се е вдигал от нова година, но цените си вървят нагоре. Ако успеем да се организираме достатъчно коли да не зареждаме в определен ден също е някакво постижение, но трябва да сме доста хора за да се усети.

Нали знаеш че тия с газта ще продължът да си карат? Докато не им вдигнат газта та 1,60, никой няма и да помисли за протест.
bmw

Потребител
Аватар

Мнение от ak101 » 19 Май 2008, 13:38

Тия с газта най-много трябва да ревът, защото там няма изискване за акциз поставено от ЕС и реално цената може да падне с 40ст./л

Потребител
Аватар

Мнение от sineok » 19 Май 2008, 13:42

Присъединяваме се и ние. Темата при нас http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=22456
За феновете на автомобилния спорт тези марки са синоним на успехи и традиции. Kогато те се събират да наблюдават поредната надпревара, се чуват виковете “Форца Ферари, форца ла макина”. Тифозите произнасят техните имена с почит и уважение. Защото те са се превърнали в легенди, в автомобилни икони. Ако питате защо, значи никога няма да разберете.
Собствениците на италиански коли са два вида. Едните случайно са попаднали на италиански автомобил, а другите са хората с бензин в кръвта. За тях колата не е средство за придвижване, а източник на енергия и адреналин.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alehandro » 19 Май 2008, 14:19

http://news.ibox.bg/news/id_1787247590

Акцизите ни се безкрайно високи - просто стандарта на живот в България е много по-нисък...

Определете датата - мястото подходящо за сериозно оформяне на колона е Околовръстен път между Цариградско и Ботевградско по дължина в най-явата лента се събират стотици коли една зад друга и не пречат и не е незаконно, оттам може да се включат по цариградско и т.н.
Lope De Vega

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 19 Май 2008, 14:32

И аз подкрепям, но искам да знам само в София ли ще има протест или и по другите градове? Ако ще се прави и по другите градове - кой ще е представител на БМВ клуба (а и на другите) пред Общината, за да го направим законно и в страната.
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум