F80-М3/F82-М4 - 2014

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: F80-М3/F82-М4 - 2014

Мнение от BMW_RIDER » 13 Май 2014, 22:26

Flash написа:

Забележете, че докато си в Launch Control Mode, можеш да си променяш оборотите от волана :shock: И как само включи втора скорост, никакво забавяне или замисляне. Тая скоростна кутия ме кефи.

50-150 са и много силни на тая кола, ше раздава много ластици у градо....
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 3.2i CSL '03

Мнение от Дидо85 » 14 Май 2014, 13:57

М-ката е нечовешка. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Май 2014, 11:14

https://www.youtube.com/watch?v=

ето как може да звучи интейка на редови шестак с турбо , така де с компресор

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 15 Май 2014, 17:30

Идеален е и за присаждане в 30-ка :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 15 Май 2014, 18:17

"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 16 Май 2014, 15:23

До 100км/ч М4-ката е по-бърза, но според мен след 200 ще изостава бая.. кубиците си казват думата :help:
https://www.youtube.com/watch?v=heEDm3a4FtE
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Май 2014, 20:38

Ами то като гледам май и в дисциплината от 100 до 200 пак е по-бърз с малко. А нали се сещаш, че след година-две излиза по-новия Ц63...
Тази М-ка според мен си беше за 3.6 с духалките, както се казваше в самото начало и си остана само слух.
Е92 М3 беше къде, къде пред Мерцедеса когато излезе.

Делян написа:Идеален е и за присаждане в 30-ка :lol:

Докато стане време тези коли да са донори, то сигурно от Е30-ките ще са останали само музейните експонати и произведения на ЦО-то по улиците. Не, че сега е по-различно де.
Изобщо се чудя как може да се обижда сега тази току-що излезнала М-ка в темата и с пренасяне на част от нея в Е30.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 16 Май 2014, 21:45

M-coupe написа:До 100км/ч М4-ката е по-бърза, но според мен след 200 ще изостава бая.. кубиците си казват думата :help:
https://www.youtube.com/watch?v=heEDm3a4FtE

:nono: цъкни паузата когато Бмв-то е на 200 на дигиталния скоростомер и виж че мерцедеса е малко преди 200.. поне моите очи това виждат , а и според мен се залъгвате по това , че на мерцедеса скоростомера е разграфен през 20 км и стрелката се движи по-бързо :mhihi: :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 16 Май 2014, 23:11

BMW Power ACM написа:Ами то като гледам май и в дисциплината от 100 до 200 пак е по-бърз с малко. А нали се сещаш, че след година-две излиза по-новия Ц63...
Тази М-ка според мен си беше за 3.6 с духалките, както се казваше в самото начало и си остана само слух.
Е92 М3 беше къде, къде пред Мерцедеса когато излезе.

Докато стане време тези коли да са донори, то сигурно от Е30-ките ще са останали само музейните експонати и произведения на ЦО-то по улиците. Не, че сега е по-различно де.
Изобщо се чудя как може да се обижда сега тази току-що излезнала М-ка в темата и с пренасяне на част от нея в Е30.

Виждам, че си доста загрижен за бъдещето на 30-ките - спокойно, ще надживеят доста от наследниците си :winky:
Можеш да продължиш да се чудиш на воля :yes:

Освен мотора, естествено се кефя и като цяло на м3/м4.
Интересно ми след толкова решения за намаляване на загубите(карбонов кардан, олекотен колянов вал, бутала и т.н.) какви коне ще даде на колелата при обявени 430 на мотор. Залагам на 380 :).

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Май 2014, 5:08

Колата излезна ВЧЕРА буквално, целия свят я снима, целия свят се вълнува от всички нейни постижения, а някой почва да говори как ще я ползвал за донор в нещо си, без значение в Е30 или не.
Утре излизат М5/М6 и дано новото М1 и за тях ли ще чета как някой щял да ги ползва за донори...ЕВЕНТУАЛНО след 20 години?
Не може така. За въпросния модел(който и аз харесвам)има достатъчно 2.5, 3.5, турбота и каквото се сетиш още, които си стават идеално за да се пишат и подобни неща. Тая тема е за новите М3/М4, нека си остане така и малко уважение да проявим поне. :yes:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 17 Май 2014, 8:11

Извинявай колега, а ти кой беше, че се опитваш да ми даваш наклон какво да пиша?
Я се вземи малко в ръце и слез на земята.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Май 2014, 17:31

Че аз къде съм? :mhihi:
Чакай сега, понеже ти не разбираш какво се опитвам да ти кажа, ето ти твоите постове в тази тема, в която ние пишем от миналото лято, а ти някъде към края на годината влизаш за да изкажеш нещо неопределено:
Делян написа:Някак си, друго щеше да има в коша едно 6 литрово, двуглаво животно, с редлайн 8500 оборота и опционална ръчна кутия :mrgreen:

Тука уж искаш друг мотор вътре, а после харесваш тоя за Е30-ката. Както и да е, не харесваш двигателя, после уж пък го харесваш... :dunno:
Kroki написа:Уникален цвят е това!!!

Делян написа:Мен пък не ме кефи грам, напомня ми на фабричното светло-синьо на ИЖ-350 :mhihi:
Набеденият ещорил е в пъти по-добър.

Тука колегата ти говори колко УНИКАЛЕН е наистина тоя цвят, всички го харесваме, снимки се пускаха заради него, едва ли някой като го види на улицата ще остане безразличен към него, но ти го сравняваш с тези на руски кошници от преди 50 години. :dunno:

Накрая и това за донора. Да колега, ти крайно си заинтересован от тая кола и влизаш тука като всеки друг за да внесеш някакво мнение по темата, снимка, клип, характеристики или нещо друго.
Та не ме разбирай пак погрешно, какво и колко може да набуташ в Е30-ката си след 20 години има раздел, където можеш да пишеш до утре. Има и тунинг раздел с безброй теми. Тука едва ли някой го вълнува това.
И ако те интересува кой съм, ела се обади на някой събор, може да почерпя по бира. И като гледам аз запазвам добрия тон, опитай се и ти. Ако искаш нещо да се понакараш дай на лично, може и по съборите. :yes:
Темата е пусната още когато бая неща около колата бяха слухове и настина ни вълнува, та стига сме я разводнявали.

Та по същество, сетих се днес за тая скоростна кутия. ДКГ-то, дали ще е същото като на М5 и М6, в смисъл дали ще носи на толкова нютони. Защото ако е така, с леко барване на електрониката тая кола ще стане страшен звяр. :shock:

В немското мобиле пък гледам има някакви оферти за цена 18%-та под заводската...странна работа. Дали ползват някакви големи отстъпки и продават после.

Ачка, колата звучи така, ама с малко повече обем, обороти и разни други неща. :mhihi:
А и нали знаеш, че тунинг фирмите за генерации много обичат БМВ. Това не е случайно, а си е още един бизнес.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 17 Май 2014, 18:39

Изненадан съм от интереса, който прояваш към моя милост колега, и ти благодаря, че си отделил толкова много от свободното си време да търсиш мои стари постове :yes: .
Понеже виждам, че освен за съдбата на трийските, си силно загрижен и за моите лични предпочитания и интереси, намирам за уважително да ти обясня, за да не се натоварваш излишно с хипотетични размишления и да останеш в неведение ;) .

Това, че бих се изкефил повече, ако в коша на M3 и М4 имаше голям, високооборотен V8 е факт, който по никакъв начин не си противоречи с факта, че БМВ са направили един наистина страхотен мотор - S55b30.
А това, че намирам шест цилиндров, би-турбалан, проектиран и сглобен от Mgmbh за доста добър вариант за купето на е30, e мое лично предпочитание, което изразих писмено в темата. Същото важи и за обсъжданият и така харесван цвят от всички(по твои думи) - Yas Marina blue.

А това, че ти не си съгласен с моите виждания, е твое право и аз разбира се нямам нищо против :yes:.
Това обаче, съвсем не означава, че можеш да ми държиш сметка къде и какво да пиша ;) .
Не знам как реши, че можеш да го правиш, но сериозно си се объркал ;) .
Смятам, че се изяснихме :yes: .
От тук нататък, ако искаш да ми кажеш нещо, го направи на ЛС.

Извинявам се на следящите темата колеги, за "лиричните" отклонения с BMW power ACM.
Последна промяна Делян на 17 Май 2014, 18:49, променена общо 1 път

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 17 Май 2014, 18:48

Между другото назад и аз бях писал, че предпочитам някой голям атмосферен мотор, даже мрънках, че уж щяха да пускат 7-степенна ръчка за тая кола, а се отказаха и още такива мрънканици, ама малко по-различно. Ти обаче не искаш да разбереш какво се опитах да ти кажа, но както и да е.

Турбото може да се окаже крачка напред в много отношения, предстои да разберем. Пак казвам, че за мен трябваше още малко обем към духалките, но и така може да ни изненадат добре.
Някой нещо за ДКГ-то в крайна сметка, относно разликите с М5/М6?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 17 Май 2014, 18:58

На мен ми е интересен тоя кулер (или по-точно да го наречем топлообменник), който е доста по-различен от конвенционалния челен кулер...

Изображение

Явно в сток вид е достататъчно ефективно решение и доста е скъсен смукателния тракт, което води и до по-добър риспонс, но се зачудих при евентуални перформънс ъпгрейди дали няма да стане потенциален таван за развитие :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум