ЗА БЕНЗИНА...
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
alx написа:а за това какво е съотношението цена бензин/ заплата - това е безсмислена величина тъй като петрола се внася отвън и цената му се определя на световните пазари без оглед на това какъв е дохода на всяка отделна държава... и няма механизъм по които по-бедните държави да купуват петрола по-евтино...
Тук не съм съгласен с теб, цената на световните пазари не определя цената на бензина в конкретна държава на 100%
По нагоре имаше мнение близо до истината
НЕ нагоре, в БГ след последните промени в законодателството върви над 60% от цената се формира то данъци, акцизи, пътни такси и еко такси30% от цената

В беззаконието което цари в Ирак (тези със слаби сърца да не четат) 80 л бензин струват 1.5 $

Идеята за протест е добра, трябва да има граждаско самосъзнание което да е коректив иначе ще ни наложат всичко което си решат без избщо да ги интересува мнението ни!
May the BMW force be with you!
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
ludiagsm написа:аз минавам на газ
Оправия няма, днес чух, че и цената на газта ще се вдига !

R.I.P Landikar
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
D_I_D_O написа:2 лева литъра Шел няма как да го продадат на 1.40 (те все пак слагат и присатки вътре)..
Ти на водата присадка ли и викаш

Иначе аз си карам дизел щот съм тъп, ако искам 150km/ h= 7.5- 8/100.. като дотрябва икономия- 90km/ h= 4/100
василене, ние с тебе казахме едно и също нещо, но с различни думи
като говориме за данъците, във останалите европейски държави е същото. на сащ бензина им е по-евтин защото има само 30% данъци вградени във цената плюс факта че като най-голям купувач във света използват най-големи намаления при закупуването на нефта.
относно падането на цената на петрола, но непадането на крайните цените- ако петрола се задържи на по-ниските нива, тогава ще видите по-евтин бензин по бензионстанциите. иначе не е изгодно да се купува скъп петрол, да се преработва и ако в това време цената падне, да се продава по-евтино... трябва като падне цената, нефтохима да го купи по-евтино, да го преработи и да го продаде по-евтино на бензиностанциите а те да го продават по-евтино на крайния потребител.

относно падането на цената на петрола, но непадането на крайните цените- ако петрола се задържи на по-ниските нива, тогава ще видите по-евтин бензин по бензионстанциите. иначе не е изгодно да се купува скъп петрол, да се преработва и ако в това време цената падне, да се продава по-евтино... трябва като падне цената, нефтохима да го купи по-евтино, да го преработи и да го продаде по-евтино на бензиностанциите а те да го продават по-евтино на крайния потребител.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Cult Society
- кандидат ентусиаст
-
а вярно ли е, че безина е с едно и също октаново число след преработка, и после му се добавят прибавки разни за да стане съответно 92, 95 и 98 октана??? 

- Един
-
Вече кара БМВ
-
- Кара: Миксер. BMW i4 M50
Cult Society написа:а вярно ли е, че безина е с едно и също октаново число след преработка, и после му се добавят прибавки разни за да стане съответно 92, 95 и 98 октана???
Почти е вярно. Според мен го кръщават - тая цистерна ще я пишем 95, тая - 92, а тая 98... Виждал съм как един и същ камион, през един и същ маркуч стоварва и трите вида бензин.

Преди да монтирате нещо "спортно" на автомобила си, поинтересувайте се поне за какъв спорт е.
- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Да бе от алпите го карат.
Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
няма оправия хаахаха и от алпите да го карат и от ирак все ще е скъп извод карайте малолитражни коли аххаахх 1.1i харчи 4-5 max така е и по малко вероятно да има толкова катастрофи кофтито е че няма тръпка пък и каквото да направим няма да смъкнат по вероятно е да измислим двигател на пикня!!
абе има ли двама - трима да бутнат??

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Един написа:Cult Society написа:а вярно ли е, че безина е с едно и също октаново число след преработка, и после му се добавят прибавки разни за да стане съответно 92, 95 и 98 октана???
Почти е вярно. Според мен го кръщават - тая цистерна ще я пишем 95, тая - 92, а тая 98... Виждал съм как един и същ камион, през един и същ маркуч стоварва и трите вида бензин.Говорим за бензиностанция Лукойл (бивш Петрол), зареждал съм 92, 95 и 98 - никаква разлика във вървежа на колата,в разхода -пренебрежимо малки. Затова вече трайно минах на 92.
По - големите цистерни ,вкл. на всички големи фирми като лукойл ,шел и омв е разделена на клетки които не са свързани за да могат да карат различни горива наведнъж..стоварването става от един и същ маркуч разбира се

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3