BMW, Mercedes-Benz и Audi в пряк двубой

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 332i
Детайли за колата: E36 red coupe 3,2 stroker

Re: BMW, Mercedes-Benz и Audi в пряк двубой

Мнение от penev » 23 Окт 2010, 19:52

Audi A4 DTM не е куатро а си е.....задно!
Доколкото си спомням V8 4л., пилота е изтеглен назад. Може да сте виждали последния модел на снимки, има множество спойлери и спойлерчета :bang:
Моля не ми пишете съобщения! Вече не влизам в този форум.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 26 Окт 2010, 15:17

The7omahawk написа:На сайта на Ауди за БГ има коли до 220кс на предно :) Пък по-мощни, не знам, може и да има.

Може да са някакви бюджетки : :mhihi:
Аз съм фен и на Мерцедес и на Ауди, но сега ако и БМВ влязат ще съм за БМВ естествено :yes:
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 28 Окт 2010, 16:03

:OT:
Към acho.rs
Колега, чета доста теми и вече не се сдържам да попитам, защо караш Ауди :lol: Виждам че ти свети синьо бяло в очите здраво.
Не ме разбирай погрешно, аз също карам Ауди (само дето не си признавам :mhihi: ) и мога да твърдя че да кажем съм достоен фен на марката. Просто аз самия немога да си отговоря на въпроса защо още съм с 4-те кръга. Явно и затова питам ...
Ауди форума никога не съм го четял, несъм и регистрирам там, притеснителен е факта и че знам кс, въртящ момент и обозначенията на всички бмв-та от е21 до f10 включително и на двигателите, докато до преди 1 месец AFN се чудех дали се яде или се пие.
Май ми е време за бартер ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Окт 2010, 18:51

Ха , ами да ти кажа Ц5цата си ме кефи много . Има време , сега е криза и пари за други коли няма :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 01 Ное 2010, 9:16

Аз в гаража си имам BMW E39 Touring, Audi B4 Avant и VW Transporter.
Бих си взел и едно SLK в момента.. да кажем че съм по-скоро фен на немското автомобилостроене, макар че BMW ми е най-старата любов, а и има защо да я предпочитам. Сега когато тия топ немски марки са в DTM ще следя с интерес състезанията, макар че се съмнявам BMW да направи нещо значимо с доктор Марио начело. Но надеждата умира последна.
:mhihi:
Изображение Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Ное 2010, 9:24

Нещо се отклонихте от темата... :wave:

Сега на клипчето гледах, че и кадетчета е имало ... били са си точно златни вемена...

Ф1 така и така не я следя от години (много пре*баха нещата там), но ако БМВ се пуснат в ДТМ шампионата май ще го загледам :D
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар

Мнение от SpeedyMan » 01 Ное 2010, 9:56

То клипчето е от стария DTM. Сега нещата са други, както виждаш тогава колите са били 95% като серийните. В момента са си истински БОЛИДИ, и само по фаровете и емблемите може да се установи прилика със серийния модел. Малко кофти защото на времето DTM е служила за развойна дейност на съответния модел автомобил.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: към мантинелата

Мнение от BalBosA » 13 Ное 2010, 1:21

А някой може ли да хвърли малко светлина върху правилата в ДТМ,че не са ми много ясни в момента какви са.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 15 Ное 2010, 23:41

djkita написа:КЕ ГИ ОТВЕЕМ :ok: :ok: :ok:

:yes: :yes: :lalala:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар
Кара: '00 E46 323ci & 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 01 Дек 2010, 23:00

изгледах клипчето което един колега е постнал по-рано и искам да питам нещо. видях че е имало волво и форд. защо в ДТМ имаше и коли които не са немски? това не е ли шампионат само за немски производители?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 320D
Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969

Мнение от Ivakis Solo » 01 Дек 2010, 23:33

Не е само за немски производители. Буквално преведено името на шанпионата е "Немски шампионат за туристически автомобили", а не "Шампионат на немските туристически автомобили". Разликата е голяма.
Сега по темата. DTM преди години беше мястото където повечето фирми тестваха нововъведенията си преди да ги пуснат на улицата. Има даже и коли специално създадени да се състезават там, като Опел Калибра примерно Но за съжаление, както каза и колегата по-горе, вече колите състезаващи се там са неразличими от болиди. А преди беше толкова интересно и с такъв интерес го гледах. Явно ще ми се наложи да почна пак да го гледам. :mrgreen:

П.С. В клипчето също така си пропуснал и Алфа Ромео! :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 02 Дек 2010, 13:37

Ivakis Solo написа:Не е само за немски производители. Буквално преведено името на шанпионата е "Немски шампионат за туристически автомобили", а не "Шампионат на немските туристически автомобили". Разликата е голяма.
Сега по темата. DTM преди години беше мястото където повечето фирми тестваха нововъведенията си преди да ги пуснат на улицата. Има даже и коли специално създадени да се състезават там, като Опел Калибра примерно Но за съжаление, както каза и колегата по-горе, вече колите състезаващи се там са неразличими от болиди. А преди беше толкова интересно и с такъв интерес го гледах. Явно ще ми се наложи да почна пак да го гледам. :mrgreen:

П.С. В клипчето също така си пропуснал и Алфа Ромео! :yes:

:yes: точно казано
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '00 E46 323ci & 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 02 Дек 2010, 18:10

благодаря за инфото, нещата не съм ги знаел. щом превода ти е точен значи че шампионата се повтаря със световния шампионат за туристически автомобили. каква е разликата между двата тогава?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 320D
Мечтае да кара: Ford Mustang GT500 Shelby 1969

Мнение от Ivakis Solo » 02 Дек 2010, 18:33

Ами да ти кажа разликата си е големичка. Правилата са коренно различни, изискванията към отборите също, абе доста са си. И най-важното което е, че когато е основан DTM (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft, както се е казвал тогава, сега незнам, но гледам, че го наричат Masters) се е провеждал само в Германия. Поради големият интерес обаче се е изнесъл в още държави като се е запазила традицията първото и последното състезание да е на Хокенхайм, Германия.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 03 Дек 2010, 0:45

DTM са много модифицирани автомобилите вече, както един колега каза, вече са си направо болиди, докато в WTCC са доста по-близо до серийните, само са олекотени до колкото знам, с ролкейдж, окачване и се настройват за всяка писта...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум