Миене на двигател
Модератор: Общи модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Миене на двигател
Може би е псукана подобна тема незнам аз лично не намерих.
Та значи въпроса ми е как и къде и с какво си миете двигателите ?
По принцип може на ръка но не става равномерно и е голяма играчка а и неможе на всякъде да бръкне човек. Става въпрос не за някакъв мръсен двигател а просто прахта която се е полепила по него.
Струва ми се твърде опасно с пароструйка примерно както съм правил с други коли. Има толкова много електроника и куплунзи че ми се струва лудо направо.
Някакви идей ?
Мерси
Та значи въпроса ми е как и къде и с какво си миете двигателите ?
По принцип може на ръка но не става равномерно и е голяма играчка а и неможе на всякъде да бръкне човек. Става въпрос не за някакъв мръсен двигател а просто прахта която се е полепила по него.
Струва ми се твърде опасно с пароструйка примерно както съм правил с други коли. Има толкова много електроника и куплунзи че ми се струва лудо направо.
Някакви идей ?
Мерси
Лудите сме на изчезване ...
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8%E5%ED%E5
Темата е за е30,но се надявам да ти свърши работа
Темата е за е30,но се надявам да ти свърши работа

Driver's Racing Team
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
При повечето двигатели основните проблеми идват от намокряне на делкото, след подсушаване не би трябвало да имаш проблем, или пък го увии с найлон както можеш да направиш с друга електроника която се притесняваш да не намокриш макар че в двигателя надали има такава която да е близо до блока!
May the BMW force be with you!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Точно на време пусната тема
Вчера след като си смених вискосъединителя и се ядосах щото двигатела ми яко прашен и мръсен по него разни тини се бяха събрали и почнах пак да мрънкам че искам да го мия и брат ми вика айде да ги миеме на ОМВ на пароструйката
аз веднага скочих че ше си ебе майката после а той ме успокой защото неговия го били пръскали с пароструйка в продължение на 10 мин и тои чак се уплашил ма после безпроблем запалил и си движи
И аз викам ми айде и отидохме на ОМВ на пароструйката той неговия двигател мие и аз моя един път измиване с шампоан и един път гланцово изсушаване
ма толкова много пръсках при блока долу и където са свещите че бях вече сигурен че ще бутаме
измих си го и дойде часът на истината
врътнах ключа и запали като часовник и така си и работеше
всеедно нищо не съм му правил
и тогава дойде време ето с такава усмивка
да пробам дали не губи мощност във високите и набързо опуших вътре кабинката на пароструйката и дойде едно момче даже да гледа какво се е запалило
и после ходихме на полигона при ДаруКар но това вече е друга тема
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=8192
П.С. Моя двигател е М20 пък на брат ми е М50 с бобините за всеки цилиндър
никакъв проблем 

Вчера след като си смених вискосъединителя и се ядосах щото двигатела ми яко прашен и мръсен по него разни тини се бяха събрали и почнах пак да мрънкам че искам да го мия и брат ми вика айде да ги миеме на ОМВ на пароструйката

И аз викам ми айде и отидохме на ОМВ на пароструйката той неговия двигател мие и аз моя един път измиване с шампоан и един път гланцово изсушаване

П.С. Моя двигател е М20 пък на брат ми е М50 с бобините за всеки цилиндър

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
точно така.много високо налягане не е хубаво.като го пръснеш и с най-простия препарат и го изплакнеш после пак и става нов.с маркуча.пък ако има и накраиник е супер 

8.32
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Ако не искаш да я пръскаш с пароструйка си потърси има един домакински препарат Meglio , няма втори такъв, сваля всичко.
Изпитвал съм го неведнъж, той е един такъв зелено-жълт на цвят има го в магазините за домашни потреби
Изпитвал съм го неведнъж, той е един такъв зелено-жълт на цвят има го в магазините за домашни потреби

- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Както каза BMW///M-ma6inata аз също съм супер доволен от Meglio-то .. просто невероятен препарат ... а и не само за мотора ... петна по тапицерия и т.н ... всичко става като ново !!!

R.I.P Landikar
- Anton Anastasov
- кандидат ентусиаст
-
Преди 4 дни сменях гарнитура на капака на разпр. вал и семеринг на кол. вал. След тази процедура (беше адски наложителна) банята е задължителна поне в моя случай.
Двигателя беше напръскан обилно е някакъв препарат от ШЕЛ (сива бутилка с пулверизатор), пароструйка, компресор, зооор при запалване, компресор, запалване без проблеми.
Сега двигателя е като нов.
Сирената на алармата беше само увита в найлон.
Явно страшно няма.
Двигателя беше напръскан обилно е някакъв препарат от ШЕЛ (сива бутилка с пулверизатор), пароструйка, компресор, зооор при запалване, компресор, запалване без проблеми.
Сега двигателя е като нов.
Сирената на алармата беше само увита в найлон.
Явно страшно няма.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
аз деиствах бързо и безразсъдно
нито сирена увивах, нито съм пазил кабели, свещи, датчици, куплунзи и каквито и да било таркачоци, и колата запали на барут...което ме навежда на мисълта че всичките уплътнения по кабелите и включително кабелите за високото напрежение от бобината и към свещите са напълно изрядни 

12 мнения
• Страница 1 от 1