Проблем: спукан картер... какво следва?
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Проблем: спукан картер... какво следва?
Та понеже нямам опит с това, реших да питам. Проблема е с колата на един приятел, който вчера късно вечерта си разби картера и ми звънна - не видял висока шахта в тъмното и трееес... Та малко вместо него, щото по редица пречини той не ползва много форума.
Въпросите са: може ли да се залепи и къде в София да го водим? Задължителна ли е смяната на маслото? Ако не се лепи лесно ли се намира по моргите? И на какви цени. Нов също ще се разглежда като вариант, но само ако всичко друго се изчерпи.
Става въпрос за мотор М50/В25.
Предварително благодаря!
Въпросите са: може ли да се залепи и къде в София да го водим? Задължителна ли е смяната на маслото? Ако не се лепи лесно ли се намира по моргите? И на какви цени. Нов също ще се разглежда като вариант, но само ако всичко друго се изчерпи.
Става въпрос за мотор М50/В25.
Предварително благодаря!
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Незнам дали има разлика при БМВ и другите коли но не би трябвало, значи мойта практика в тези ситуации е следната (случвало ми се е с 2-3 коли):
Картери съм чувал да лепят тук таме, ама незнам къде, по-хигиенично е да се смени с нов или втора употреба, в зависимост от финансите и желанията на момчето,като картера се почисти добре преди да се монтира защото не се знае къде е седял и кви лайна има по него, маслото е хубаво да се смени защото може също да се оплеска с боклуци и става кофтиии
та, така
Картери съм чувал да лепят тук таме, ама незнам къде, по-хигиенично е да се смени с нов или втора употреба, в зависимост от финансите и желанията на момчето,като картера се почисти добре преди да се монтира защото не се знае къде е седял и кви лайна има по него, маслото е хубаво да се смени защото може също да се оплеска с боклуци и става кофтиии
та, така
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- Vlado-BENZ
- кандидат ентусиаст
-
МОЖЕ!!!!!!
Слушай сега внимателно, на БМВ и Мерцедес картерите са от алуминий, лепи се с аргон! Значи аз знам много добре, защото преди месец сцепих моя!
Но, заварката е скъпа, горе долу по 7 лева на сантиметър!
На мен ми взеха 100 лева за 40 сантиметра, но беше приятел!
Важното е след това да се направи голяма дозировка от силикон, защото при загряването, докато се заварява, има опасност да се изкриви алуминия, и после, ако не е залепен с много силикон + задължително гарнитура между двата пласта, яко пропуска, на мене така стана, ама то щото гарнитурата при слагането се беше скъсала!
Силикона трябва да е червен маслоустойчив!
А иначе забрави за нов картер, на мечо струваше 480 лева, на бимата няма да е по-евтин!
Колко сантима ти е цепката, или липсват парчета?
Но, заварката е скъпа, горе долу по 7 лева на сантиметър!
На мен ми взеха 100 лева за 40 сантиметра, но беше приятел!
Важното е след това да се направи голяма дозировка от силикон, защото при загряването, докато се заварява, има опасност да се изкриви алуминия, и после, ако не е залепен с много силикон + задължително гарнитура между двата пласта, яко пропуска, на мене така стана, ама то щото гарнитурата при слагането се беше скъсала!

А иначе забрави за нов картер, на мечо струваше 480 лева, на бимата няма да е по-евтин!

Колко сантима ти е цепката, или липсват парчета?

Азсъм пукал картер и го направих при Ники Златков,моя неможеше да се лепи или заварява щото беше много изтънял,така че го смених с втора употреба.
Съвета ми е потърси по обява втора ръка мисля,че няма да е фатално скъп,другия вариант е да отидеш при Ники и той да ти намери щото има връзки по моргите и ги взима на добри цени.
Мисля че ще трябва да се смени и маслото
поне при мене беше така
Имам и един познат,който има някви връзки по морги мога да го питам за цени
Съвета ми е потърси по обява втора ръка мисля,че няма да е фатално скъп,другия вариант е да отидеш при Ники и той да ти намери щото има връзки по моргите и ги взима на добри цени.
Мисля че ще трябва да се смени и маслото

Имам и един познат,който има някви връзки по морги мога да го питам за цени
при счупването видимата поразия е само една част от проблема. _сигурно_ е че имаш още пукнатини които в зависмиост от разположението могат да донесат още проблеми със по-късна дата - вариращи от "порест" картер (които просто си пропуска масло без да е строшен никъде на видно място) и се стигне до "гъвкак картер" които е със нарушена цялост- което е особено непрятно защото блока на двигателя използва картера като още една заздравяваща структура и ако картера "поддава" и блока започва ударно да се криви в определени моменти.
та мисълта ми е- не се цигани и си намери друг картер- ще си спестиш много потенцялни проблеми.
маслото и филтъра е абсолютно задължително да се сменят. а и как няма да ги смениш ако ще го сваляш картера? като свалиш строшения картер огледаи внимателно нещо от маслената помпа, коляновия вал и тн. да не са контузени
също си смени гарнитурата на картера ако изглежда кофти или е срязана което често се случва като нацелиш картера някъде.
та мисълта ми е- не се цигани и си намери друг картер- ще си спестиш много потенцялни проблеми.
маслото и филтъра е абсолютно задължително да се сменят. а и как няма да ги смениш ако ще го сваляш картера? като свалиш строшения картер огледаи внимателно нещо от маслената помпа, коляновия вал и тн. да не са контузени

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Vlado-BENZ
- кандидат ентусиаст
-
Абе приятел...
...всичко това което го каза, е вярно, ама кво значи не се цигани...човек не се цигани за 50-60 лева, ама картер е 500 лева бе, ебати цифрата!!!!! Аз например преди 2 години си купих нов, защото след качване върху едни огради от моя имаше само нищожни парченца!
Но като е пукнатина 10-ина сантима...що да не го направи за 50-60 кинта, а? 

- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
bip написа:благодаря LandShark
а някой знае ли подходящ майстор в района на студентски град, младост, околовръстното .... 4е да не я теглим до другия край на софия
...
благодаря отново
Сервиза на Ники Златков е добър, намира се точно зад сградата на Мултигруп, там има една пряка в края на пряката се намира сервиза, има реклами на МОТУЛ
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
- PILOTA
-
Burn Out Master
-
- Кара: BMW E39 / AUDI A4 1.8T quattro
- Мечтае да кара: M5 i RS4
Тук заварка на спукан картер на аргон струва около 30-40лв.Недей да го лепиш с течен метал!Не става!Втора ръка е към 100лв и трудно се намира!Като го направиш (смениш) ти препоръчвам да си направиш шина.Няма да имаш проблеми повече.Аз така направих! 

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
PILOTA написа: препоръчвам да си направиш шина.Няма да имаш проблеми повече
Можеш ли да дадеш малко повече инфо за тази шина?

15 мнения
• Страница 1 от 1