Температурата играе !!!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
В дясно никога не ми е ходила на мен стрелката. Парното ми си е
супер. Като излезе от синьото започва да духа топло и това си е.
супер. Като излезе от синьото започва да духа топло и това си е.
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Моята също не мърда в дясно от 12 ч, но тези колебания трябва да има причина! Ако не е термостат какво да е
Ако беше друга кола нямаше да се грижа толкова, но едно такова може да ти докара много главоболия специално
при Е39, които имат славата на рабивачи на глави.

Ако беше друга кола нямаше да се грижа толкова, но едно такова може да ти докара много главоболия специално
при Е39, които имат славата на рабивачи на глави.

Колега ти откри ли каква е причината, понеже аз моята съм я зазимил за няколко дни и не съм ходил на сервиз.Воденичаров написа:В дясно никога не ми е ходила на мен стрелката. Парното ми си е супер. Като излезе от синьото започва да духа топло и тва си е.

Нищо лично ,Просто бизнес !
- toni2222
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46Ci
Ако стрелката пада на долу е или термостат,които струва 29 лв или имаш нужда от обезвъздушаване,
а ако стрелката отива след 12 може причината да е дори повреден компресор на климатроника,както беше при мен...
а ако стрелката отива след 12 може причината да е дори повреден компресор на климатроника,както беше при мен...
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Re: Температурата играе !!!
Колега, реши ли го проблема? Защото онзи ден на Петрохан и на мен ми се случи същото, при спускане едва ли не се върна стрелката в синия сектор.i4koo написа:Здр колеги ,днес след около 30 км в града ,достигнал работна температура 12 часа ,спирам за около 5-6 мин ,качвам се давам на контакт показва 12 часа ,паля двигателя и температурата почна бавно да пада до кам 10 часа ,трагвам и след 2-3 мин отново на 12 часа ,термостата сам го сменял март месец тази година ,в момента имало бум на термостати в сервизите на БМВ дали и аз не съм за там ,за съжаление толкова скоро ,и ако може моля някой да обясни какво точно му се случва на прецакан термостат,мерси
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- Dozo
- младши ентусиаст
-
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Re: Температурата играе !!!
Dozo написа:Колега, реши ли го проблема? Защото онзи ден на Петрохан и на мен ми се случи същото, при спускане едва ли не се върна стрелката в синия сектор.i4koo написа:...
Здравей, колега, не съм все още, не ми остава време, понеже ползвам и друга кола, мисля тези да отида до сервиз
да открием причината, ще пиша щом зная нещо, пиши и ти, успех.

Нищо лично ,Просто бизнес !
- pepo_520i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 520i
- Мечтае да кара: кара това, за което мечтаеше...
- Детайли за колата: Simply the best
Температурата играе...
Колеги, имам един въпрос към вас. Съвсем скоро ми се случи нещо много странно. Бях спрял да говоря с един приятел и оставих колата на обороти за около 15 мин. Като се качих и тръгнах ми викнаха, че отпред нещо тече. Слязох и видях че на радиатора,отдолу където е отвора бълваше антифриз. Изгасих я. Това продължи още около 10 мин. и спря. Беше изхвърлила не повече от 0,700 мл антифриз. Аз имам и друг проблем. Когато карам из града стрелката на датчика ми отчита 12 часа. Когато съм по наклон и освободя от скорост или извън града ми влиза в синята зона. Защо става така? Става въпрос за двигател М50. Много ви благодаря
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- Dozo
- младши ентусиаст
-
Колеги вчера смених въпросния термостат и нещата се оправиха. Днес тествах колата и температурата намръдна от 12 часа.
Подмяната на термостата ми излезе около 60 лева. Смених го при познат, не съм ходил в специален сервиз.
ICE е прав-когато всичко е наред температурата нетрябва да мърда от 12часа. Пожелавам безавариино на всички.
Подмяната на термостата ми излезе около 60 лева. Смених го при познат, не съм ходил в специален сервиз.
ICE е прав-когато всичко е наред температурата нетрябва да мърда от 12часа. Пожелавам безавариино на всички.
Всеки има значение,иначе никой няма значение.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Ееее, най-после ..... разгеле!ICE написа:Колко пъти да го пишем?!spacepl написа:Dozo термостат 100%

И не само за това, ама не слушете, ей!Dozo написа:ICE е прав-когато всичко е наред температурата нетрябва да мърда от 12часа.

Айде ЧЕСТИТО и много безаварийни...

- pepo_520i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 520i
- Мечтае да кара: кара това, за което мечтаеше...
- Детайли за колата: Simply the best
Колеги, искам да питам нещо, относно термостата. Понеже моята я взех пред 2 седмици от Италия, температурата трудно достига работната. Вече питах във форума и ми отговориха, че е термостат. Добре де аз поръчах веднага нов. Докато чакам да дойде, реших да поразпитам още малко наляво и дясно. Питах един приятел, който се занимава с внос на употребявани автомобили от Италия. Той ми каза, че там имало някои БМВ-та, които според версията им слагали различни термостати. В случая моята била с летен. Може ли да има нещо такова или ме будалка.
Мерси
Мерси

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Едва ли колега, просто италианците ги мързи да се занимават с "дреболии" като масло, термостат, ремъци че и крушки на фарове и стопове (май към 60% от колите дето идат от там не им свети по нещо), и като се избочи термостата става летен
- преди да сложиш новия термостат можеш да пробиеш една дупчица на клапана му със диаметър 2-3мм няма да повлияе на работата му , но пък за това ще си направиш обезвъздушаването песен.
Успех.

Успех.
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4