Проблем с оборотите на празен ход...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Проблем с оборотите на празен ход...

Мнение от batkoto » 12 Окт 2007, 12:19

Мога да предположа само, че е от моторчето за празен ход, но нека някой сблъсквал се с подобен проблем да ми помогне. Та карам и примерно спра на сфетофар, колата си от една страна че държи поне така ми се струва ниски обороти към 700-800, а от друга страна почва стрелката да си варира от време на време падне до 600 и се качи пак на нормалните и се поклати 2-3-4 пати примерно и се стабилизират. Като спра примерно и я оставя на обороти си върви добре да речем 30-40 сек. и след това леко паднат оборотите дугнат се, това в много кратък период от време в смисъл не тръгва да гасне или нещо такова. Като паднат да речем и се осеща вече вибрирането на двигателя на седалката, което е неприятното. Някой път това го прави и докато карам и пусна на свободна и оборотите си поиграято до 600 - 800 и се стабилизират след няколко сек. Какво да правя, казаха ми, че имало начини това моторче по някакъв начин да се почиства с бензин, но не се е налаголо до там да се стига та да разпитам подробно. Айде някой да помага :) Благодаря предварително...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Liceto''X'' » 12 Окт 2007, 12:28

Аз на мойта го миех с обезмаслител и след това го плакна с WD-40
и няма проблеми, а ако искаш го носи на ултразвук
Пробай сигорно ще е от него

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 12 Окт 2007, 12:39

Трудно ли става това миене и дали има някакъв ефект от него. Ако има ефект съм съгласен и по-често да го мия, стига да помага. Сега идва и най-интерестното, как става цялата процедура? Ако може някакви снимки или наистена добро обяснение, стъпка по стъпка. Съжелявам, че мрънкам за такива неща, но от няколко месеца я имам колата и все още ме е страх да барам. Моторчето го знам, кое е. Знам също и как се сваля мисля, че не беше, кой знае каква философия, но от там нататака :) Благодаря!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 12 Окт 2007, 12:52

над двигателя в задната част откъм стъклото минава едно маркуче.. та при мен се беше понакъсало от маслените и др там изпарения.. и поемаше въздух. като го уплътнихме.. се оправи работата, двигателя не гасне и си стабилизира и оборотите и паленето :)
та... погледни и него в какво състояние е . :)
двиг. ми е М43

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 12 Окт 2007, 14:27

Колеги, моля ви покажете ми как изглежда това моторче за празен ход, какво точно прави и къде се намира. Толкова слушам за проблемите му, а не знам как изглежда баси смеха.
Изображение
Деба тия дърти кочини!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 12 Окт 2007, 15:24

miro20, ще се опитам да го намеря, но нещо по-конкретно или снимчица да покажеш. Или пък кажи къде влиза това маркуче, понеже минават доста маркучи. Еисега ще опитам да го намеря, но чакам и ти малко пояснение да дадеш, за кое точно става дума...? Благодаря предварително...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 12 Окт 2007, 15:51

miro20 написа:над двигателя в задната част откъм стъклото минава едно маркуче.. та при мен се беше понакъсало от маслените и др там изпарения.. и поемаше въздух. като го уплътнихме.. се оправи работата, двигателя не гасне и си стабилизира и оборотите и паленето :)
та... погледни и него в какво състояние е . :)
двиг. ми е М43

Това е :yes:
При Е46 (за Е36не съм сигурен) има и една клапа до дебитомера, която също прави тази мизерия - може и това да е ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 12 Окт 2007, 16:08

ми ето къде е , със червени стррелки съм посочил от къде и докъде върви и влиза.. а с жълта - къде се беше прекъснало напукали при мен.
може при теб и да не е от това.. не знам. някой по разбиращ също да каже
но при мен се оправи :)
Изображение
а ето от реалоем детайл 3 трябва да е :
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
Последна промяна miro20 на 12 Окт 2007, 22:16, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 12 Окт 2007, 21:30

мерси, че се занимава заради мен. Утре сигурно ще пробвам ако ми остане време да предлегам маркучуте, а и ми обясниха как да си промия моторчето за оборотите. И това с Божия помощ ще направя и уж трябва да се оправи :) Благодаря ви за помоща на всички!!!

Безаварийно шофиране момчета...!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 12 Окт 2007, 23:05

Не бързайте да ми отговаряте :roll:
Изображение
Деба тия дърти кочини!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 13 Окт 2007, 9:20

Ozir1S написа:Не бързайте да ми отговаряте :roll:

Това под номер 7 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15 ти е моторчето за празен ход,намира се под смукателните колектори,самото наименование говори много, т.е. това е системата за празен ход на баварката, просто казано когато "не си на педала", дроселовата клапа е затворена, необходимият за работата на мотора въздух постъпва и се регулира от моторчето.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 13 Окт 2007, 16:51

от една друга тема за "съвети при покупка" имаше да се гледа при отворена капачка за маслото дали духа и хвърля и т.н... някой каза че гасне двиг., друг казва че не трябва да се променя...
та за горното маркуче за което говорех... понеже и то влиза отгоре в капака , един уточняващ въпрос - трябва ли да гасне мотора когато е скъсано (извадено и гълта въздух) или не ??
щото при мен направо си гаснеше ако го дръпна. (вече е сменено със здраво де)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ozir1S » 13 Окт 2007, 18:17

Мерси колега ;)
Изображение
Деба тия дърти кочини!

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 13 Окт 2007, 21:08

miro20 написа:...та за горното маркуче за което говорех... понеже и то влиза отгоре в капака , един уточняващ въпрос - трябва ли да гасне мотора когато е скъсано (извадено и гълта въздух) или не ??....

моето също беше накъсано , но когато го вадих не гаснеше мотора ....пропадаха оборотите рязко.
Смених го , но проблема остана .
След това чистих стъпково моторче , оправиха се оборотите, но тресенето остана...смених мембраната за картерните газове и всичко се оправи.
Друг проблем може да се окажат и дюзите....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от miro20 » 13 Окт 2007, 21:51

мерси за отговора.
ами.. при мен всъщност наистина рязко падаха оборотите и отиваше на гаснене... ама не съм експериментирал много дали наистина угасва. щото хептен прихълцваше...
та... при мен си работи сега нормално.. не знам дали трябва да проверявам моторчето и менбрана... всъщност сложна ли е тая процедура с мембраната и за какво става въпрос?
пп
а за дюзите се подсетих.. с приставка някаква - примерно "хелиос 12Б" (за 20л бензин се вкарва) дали ще се почистят ?

Следваща

Назад към E36