Стрелките на таблото падат
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kbmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Coupe, BMW E91 320
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: BMW E36 Coupe - N52B20
Стрелките на таблото падат
Здравейте от една седмица съм собственик на Е36 316 94 година.
Колата страшно ме радва, досега забелязах само един проблем: Направи ми го два пъти - както карам или маневрирам всички стрелки на таблото (оборотомер, километраж, бензин, температура)падат до нулево положение и след като включа и изключа фаровете 2 или 3 пъти се оправя. Явно някъде има слаба връзка.
някой сблъсквал ли се е с такъв проблем досега.
Благодаря предварително.

Колата страшно ме радва, досега забелязах само един проблем: Направи ми го два пъти - както карам или маневрирам всички стрелки на таблото (оборотомер, километраж, бензин, температура)падат до нулево положение и след като включа и изключа фаровете 2 или 3 пъти се оправя. Явно някъде има слаба връзка.
някой сблъсквал ли се е с такъв проблем досега.
Благодаря предварително.

- kazakoff
- кандидат ентусиаст
-
И аз го имам тоя проблем от поне 1 година и не мога да хвана причината. Това май си е хронично заболяване при Е36, шото май бая колеги се оплакват от което... Най лошото е, че го прави от време на време и без определена причина и е трудно да го локализираш
Ако някой се е сблъскал с което и му е хванал цаката, нека да ни светне...

- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
при мен се оказа разкачено/разместено табло - от дупки, вибрации ...симптомите бяха същите...
намирайте някой занимаващ се с табла и ги оправяйте .
фърли едно око и тук :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%E1%EB%EE
намирайте някой занимаващ се с табла и ги оправяйте .
фърли едно око и тук :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 0%E1%EB%EE
- kbmw
- кандидат ентусиаст
-
След като изчетох всичко ще взема да проверя как ми зарежда алтернатора.
И мисля да го направя в динамичен режим с мултицета в колата в движение и да видя дали когато стрелките паднат напрежението е в граници.
При резултат ще пиша. Разбрах само че когато при работещ двигател махна 23 бушон и го сложа пак ефекта е абсолютно същия, бушона е за таблото, така че мисля да проследя от къде му идва захранване и къде отива на таблото.
Сега нямам време. Струва ми се че има по-важни работи - снощи смених масло и всички филтри. Днес смених свещи, че бяха отчайващи.
Вие които имате 316-ки, кажете как ви горят бензин просто за сравнение. И тези които сте с газови уредби как се държат колите има ли проблеми на газ и после при работа на бензин.
Поздрави на всички.
И мисля да го направя в динамичен режим с мултицета в колата в движение и да видя дали когато стрелките паднат напрежението е в граници.
При резултат ще пиша. Разбрах само че когато при работещ двигател махна 23 бушон и го сложа пак ефекта е абсолютно същия, бушона е за таблото, така че мисля да проследя от къде му идва захранване и къде отива на таблото.
Сега нямам време. Струва ми се че има по-важни работи - снощи смених масло и всички филтри. Днес смених свещи, че бяха отчайващи.
Вие които имате 316-ки, кажете как ви горят бензин просто за сравнение. И тези които сте с газови уредби как се държат колите има ли проблеми на газ и после при работа на бензин.
Поздрави на всички.
Извинявам се че се намърдвам в темата ,но и аз имам проблем с мойто табло, проблема е че изобщо не работи , бушоните до колкото знам са си наред , казаха ми че е изгоряло. Та искам да попитам често ли се случва това м дали не е нещо като лош дефект на 318 ТDS-ките.
Декември 96г е колата ако ще помогне .
Благодаря.
Декември 96г е колата ако ще помогне .

Благодаря.
на сина ми колата (318iS '95 Купе Автоматик) от 1 месец проявява същия "характер" с едно допълнение - стрелкоте падат до 0 като се включи мигач (но за момент при първоначалното включване) и после докато си цъка мигача всичко си е ОК а като колата е със запалени фарове не показва дефекта.
Ходихме до Даруто и след като чакахме 3 часа (предварително бяхме записали час ) извадиха километража (одраха таблото от към ключа за фаровете) и казха че нищо не могат да направят защото имали схеми на инсталацията до блока с приборите но не и схемата на самия блок (километраж) и единственото "решение" било НОВ километраж (1000 лв. без кодировката)
. Абе официален дилър/сервиз.
Отворих таблото и го прегледах много обстойно и горе до крушките за мигачите и "дългите" пътечките на платката изглеждат малко бъгави ама не съм сигурен и го зарязах така. Но ми се струва, че е нещо по захранването защото за момент падат всички стрелки.
Ако някой има идея или опит или знания обаждайте се. Явно темата е актуална
PS. Ако някой има такова табло (260км/ч) за 318iS Автоматик да се обажда - има интерес
Ходихме до Даруто и след като чакахме 3 часа (предварително бяхме записали час ) извадиха километража (одраха таблото от към ключа за фаровете) и казха че нищо не могат да направят защото имали схеми на инсталацията до блока с приборите но не и схемата на самия блок (километраж) и единственото "решение" било НОВ километраж (1000 лв. без кодировката)

Отворих таблото и го прегледах много обстойно и горе до крушките за мигачите и "дългите" пътечките на платката изглеждат малко бъгави ама не съм сигурен и го зарязах така. Но ми се струва, че е нещо по захранването защото за момент падат всички стрелки.
Ако някой има идея или опит или знания обаждайте се. Явно темата е актуална
PS. Ако някой има такова табло (260км/ч) за 318iS Автоматик да се обажда - има интерес
- bawarka
- Красива и екстремна
-
- Кара: bmw 328
Абе хора , казах Ви отидете при свестен ел. Аз лично ходих на 3 места на 2 от тях ми казаха , че трябва да го сменям , при третия еладжия за 2 часа работа ми го оправи ... обясни ми , че се е разкачило таблото , дали е така или не незнам , важен е резултата !
- kbmw
- кандидат ентусиаст
-
Ами заряда е нормален, и не е от този 23 бушон аз съм се заблудил, вярно че и от него стрелките падат но остава да свети пробега а когато ми го направи този номер угасва и той но не се нулира като светне пак.
Вчера ми го направи от Бургас към Сливен и този път около 10 минути бях без таблбо. Вече започвам да се ядосвам снощи проверявах захранванията на таблото всичко е наред.
Сега си мисля да не би масите някъде да правят бела.
Айде няма ли някой разбрал проблема, май е доста хронично това.
Ако знам че проблема е в таблото ще отида да взема едно втора употреба, но.....
Вчера ми го направи от Бургас към Сливен и този път около 10 минути бях без таблбо. Вече започвам да се ядосвам снощи проверявах захранванията на таблото всичко е наред.
Сега си мисля да не би масите някъде да правят бела.
Айде няма ли някой разбрал проблема, май е доста хронично това.
Ако знам че проблема е в таблото ще отида да взема едно втора употреба, но.....
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
miro20 написа:като говорите за прекъсвания.... за фаровете не мога си обесня - като ги включвам, след секунда има едно прекъсване или премигване, след което си светят нормално .
тва от какво се получава ? само при включване. и то редовно го прави това ?
....и за момент падат оборотите ?!

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
И аз да се запиша в темата ....
Като започнаха студените дни и при мен таблото се обади със следните симптоми:
Пада ми стрелката на километража и на моментния разход...Всичко друго си работи,но като показва " 0 " променя хода на чистачките все едно съм спрял и се налага да минавам на бързи за да компенсирам проблема...
Също така и леко започва да придърпва на ниски скорости...
След различен период от време скоростомера подскочи няколко пъти и пак пада на " 0 " и накрая закача и няма проблем...
Чистачките си идват и не придърпва ако съм на ниски скорости
Ами това е ....
Ако някой знае нека да каже....
защото изчетох темите ,но такова не срещнах...
Благодарство предварително ...

Като започнаха студените дни и при мен таблото се обади със следните симптоми:
Пада ми стрелката на километража и на моментния разход...Всичко друго си работи,но като показва " 0 " променя хода на чистачките все едно съм спрял и се налага да минавам на бързи за да компенсирам проблема...
Също така и леко започва да придърпва на ниски скорости...
След различен период от време скоростомера подскочи няколко пъти и пак пада на " 0 " и накрая закача и няма проблем...
Чистачките си идват и не придърпва ако съм на ниски скорости

Ами това е ....
Ако някой знае нека да каже....

Благодарство предварително ...
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Според мен всички сте за нови табла, но все пак проверете да не би пък да е от щекери и контакти. Моето го смених преди повече от година и съм нямал проблеми оттогава, ако и това се прецака пак ще го сменям 

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2