Обслужване/Смазване на Панорама E70
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
- Кара: E70 3.0D LCI
- Мечтае да кара: M550D
Обслужване/Смазване на Панорама E70
Здравейте, не намерих тема или отговори по този въпрос, за това предварително се извинявам ако се дублира.
Някой смазвал ли си е/обслужвал ли си е сам панорамата и ако да, какви методи/продукти бихте препоръчали да се използват?
Бих искал да видя дали е fairly okay to be DYI или е по-добре някой, който разбира да го направи вместo.
Предварително благодаря на всеки отговорил
Някой смазвал ли си е/обслужвал ли си е сам панорамата и ако да, какви методи/продукти бихте препоръчали да се използват?
Бих искал да видя дали е fairly okay to be DYI или е по-добре някой, който разбира да го направи вместo.
Re: Обслужване/Смазване на Панорама E70
Eliyan написа:Здравейте, не намерих тема или отговори по този въпрос, за това предварително се извинявам ако се дублира.
Колега купуващ си една литиева грес на ПРИСТА към 4-5 лв струва кофичката, латексови ръкавици и с пръстчета почваш да мажеш релси, колелца всички механизни.
Няма начин да няма начин
- E.5KOV
- кандидат ентусиаст
- Кара: E-klasse, BlueTec, 2017
pinko_23 написа:Eliyan написа:Здравейте, не намерих тема или отговори по този въпрос, за това предварително се извинявам ако се дублира.
Колега купуващ си една литиева грес на ПРИСТА към 4-5 лв струва кофичката, латексови ръкавици и с пръстчета почваш да мажеш релси, колелца всички механизни.
Като се намаже с грес не започва ли да лепи много прах и боклуци и да става кал? Не че имам по-добро предложение, просто си мисля...
E.5KOV написа:pinko_23 написа:Eliyan написа:Здравейте, не намерих тема или отговори по този въпрос, за това предварително се извинявам ако се дублира.
Като се намаже с грес не започва ли да лепи много прах и боклуци и да става кал? Не че имам по-добро предложение, просто си мисля...
Аз съм си го намазал с грес. Не бих казал че става кал. Да може би има малко прах полепнал то няма как. На двете ми коли е намазано така и няма проблеми. Като цяло панорама, шибидах не ги държиш толко много отворени
Няма начин да няма начин
- msi200
- ентусиаст
- Кара: М2+X5
Като отвориш люка много добре се вижда къде и какво точно трябва да се смазва, а обикновено има и доста боклуци. Аз ползвам една силиконова грес на Liqui Moly в синьо-бели тубички. Също смазвам и уплътненията с препарат на БМВ за гумени уплътнения.
I love the sound of V8 in the morning...
- bai_ILIA
- ентусиаст
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
msi200 написа:Като отвориш люка много добре се вижда къде и какво точно трябва да се смазва, а обикновено има и доста боклуци. Аз ползвам една силиконова грес на Liqui Moly в синьо-бели тубички. Също смазвам и уплътненията с препарат на БМВ за гумени уплътнения.
Това, което описва колегата би трябвало да е достатъчно. Същата грес ползвам и аз. Голямо дърво е като цена, но си струва според мен - 28лв. Безцветна е и върши много добра работа. За боклуци незнам при мен е много чисто в самата касета, но е добре да се провери и почисти. Преди година правих профилактика в Порше понеже интервала е на 2 години. Смазват всичко, което се движи с някаква грес и проверяват дренажите. Има доста клипове в тубата по въпроса.
https://www.senax.bg/bgr/silikonova-gres.html
Преди месец 28лв, днес 34лв...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- младши ентусиаст
- Кара: BMW Х1 2.3d, MB SL350 2010
- Мечтае да кара: iX50
Аз ползвам грес на BMW и е специално за смазване на панорамния люк, една опаковка от 20гр. е предостатъчна, това и е номера 83192157321 и би трябвало да я имат в мкар, дару и тн... цената беше към 5-7лв.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колеги, малко настрани от темата за шибидаха - как може да се оправят капаците на къпхолъдърите на средната конзола да се движат по-лего и гладко:
При мен се движат много трудно, особено посока затваряне. Няма боклуци в каналите, почистени са. Пробвах леко с клечка за уши да нанеса машинно масло по каналите, но ефекта е нулев, че даже и една идея по-зле стана. А не ми се маже с грес там, защото може да стане цапаница.
При мен се движат много трудно, особено посока затваряне. Няма боклуци в каналите, почистени са. Пробвах леко с клечка за уши да нанеса машинно масло по каналите, но ефекта е нулев, че даже и една идея по-зле стана. А не ми се маже с грес там, защото може да стане цапаница.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
- Кара: E70 3.0D LCI
- Мечтае да кара: M550D
Благодаря на всички
9 мнения
• Страница 1 от 1