промивка на сегментите?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mihal
- ентусиаст
-
- Кара: E39 520i touring 2001/9
промивка на сегментите?
Колеги какво мислите за промивка на сегментите преди смяна на масло, чета във форумите че се спичат и се налива гас в цилиндъра за няколко часа. В момента имам разход на масло 1л/4000-5000км, след ревизия на глава.
пример... малко нереален ноооо
http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=92301
пример... малко нереален ноооо
http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=92301

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: промивка на сегментите?
Ко да мислим .. .Няма мотор който да сме отворили и да не е киснел в Меглио ... Ефект има - маха нагар и все таз химия неземна 

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- mihal
- ентусиаст
-
нагара на мен лично не ми пречи
Ше работи ли по добре мотора ако през отворите за свещите пълня няколко пъти гас? или да не се занимавам с глупости?

Ше работи ли по добре мотора ако през отворите за свещите пълня няколко пъти гас? или да не се занимавам с глупости?

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Пълниш догоре цилиндрите с газ, но трябва да престоят поне една нощ (12 часа). Противоречиви са мненията за ефекта.

- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Колега как може да отвориш главата за ревизия и да не смениш едни сегменти,нали са ти 120лв.
Сега цялата галимация на ново...Като се спекът нищо не помага,но обикновено почва да гори масло ако е прегрявана и сегментите са задирали или вече просто са мноого износени.
П.С Като знам колко трудно се чисти канала на сегмента от мизерия при поставянето на нови,си представям тая газ кога ще го почисти,че и да има някакъв ефект...
Сега цялата галимация на ново...Като се спекът нищо не помага,но обикновено почва да гори масло ако е прегрявана и сегментите са задирали или вече просто са мноого износени.
П.С Като знам колко трудно се чисти канала на сегмента от мизерия при поставянето на нови,си представям тая газ кога ще го почисти,че и да има някакъв ефект...
В тази тема Joro Paveto е споменал за някаква добавка която е ползвал за запечени сегменти. Отделно в темата му за одисеята с М52В28 е писал за ефектите от газта, т.е. нищо не ти пречи да опиташ и да споделиш какво е станало. Аз лично съм го правил преди доста години на един Москвич, имаше осезаем ефект.
- mihal
- ентусиаст
-
Направих я тази интервенция с 2литра газ за осветление но постоянно изтичаше в картера, при напълнени 4-те цилиндъра правеше плътна струя
събирам го и доливам отново така няколко часа и на сутринта пак.
За ефекта не мога да кажа дали е от това, маслото или въздушния филтър който смених но сега наистина върви по добре
След няколко месеца ще напиша дали харчи по малко масло 

За ефекта не мога да кажа дали е от това, маслото или въздушния филтър който смених но сега наистина върви по добре

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
dicho0o написа:Колега как може да отвориш главата за ревизия и да не смениш едни сегменти,нали са ти 120лв.
Сега цялата галимация на ново...
май няма да е само главата. и картера ше треа се отлупи, и бутала да се вадят. да си прецени колегата ще може ли да се справи сам. нема да мине само със събаряне на главата
I think things -- and they happen...
- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Правил съм я процедурата с около 2 литра газ се пълнят цилиндрите и след малко започва да капе през картера .Действително промива се мотора както и картера което е добре ,но износени ли са сегментите както бяха при мене ефект няма да има .Относно сегметите да 120 лв са на Колбеншмид сложих аз ,но далеч не е това цената на отваряне на мотора ,на кратко шлаф глава с напасване и гумички с нови водачи и челосване на блока ,всички гарнитури по мотора ,както и биелни лагери грубо 800лв без работа .

- mihal
- ентусиаст
-
kokoshkite написа:Правил съм я процедурата с около 2 литра газ се пълнят цилиндрите и след малко започва да капе през картера .Действително промива се мотора както и картера което е добре ,но износени ли са сегментите както бяха при мене ефект няма да има .Относно сегметите да 120 лв са на Колбеншмид сложих аз ,но далеч не е това цената на отваряне на мотора ,на кратко шлаф глава с напасване и гумички с нови водачи и челосване на блока ,всички гарнитури по мотора ,както и биелни лагери грубо 800лв без работа .
Те ме нахраниха защото ремонтирах глава а не смених сигментите, но ако се вманиачавам можеше и във много голям филм да се вкарам че и буталата мърдаха лекичко (което може и да е нормално

- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Не е толко фатален този разход на масло ,но да прав си ,надолу слезнеш ли става дебело
тук сегменти ,лагерчета ,гарнитурки 

- mihal
- ентусиаст
-
kokoshkite написа:Не е толко фатален този разход на масло ,но да прав си ,надолу слезнеш ли става дебелотук сегменти ,лагерчета ,гарнитурки
някой майстори и с вал ме наплашиха че се шлайфал

а бавареца кърти павета като му дам газ

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Шлайфа се ако е износен, и сегментите се сменят ако гап-а е голям, иначе смисъла е нулев.
- mihal
- ентусиаст
-
Та колеги да споделя опита. Има някакъв ефект, преди гореше литър на 5-6к км а сега половин. 

- VankataG
- Потребител
-
- Кара: e36
- Мечтае да кара: M3 e36,911gt3
- Детайли за колата: голям мелез
а с едно и също масло ли караш?Че имам в предвид че не всички масла ги харесва моят мотор.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2