Проблем с MID Business RDS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с MID Business RDS
Здравейте колеги,
от няколко дена забелязвам, че като дам на контакт и музиката тръгне се чува доста по "тихо" (доколкото е възможно
). Не се усещаше самия бас и се чуваше много "кухо". Поразходих се из менютата му и установих, че при всяко вадене на ключа и после даване отново на контакт колата си забравя настройките на BASS-a. Нагласям ги - всичко точно до момента, в който паркирам..после историята се повтаря.
Имам две предполжения
1. Тръгнал е и скоро ще последват и други аномалии
2. Студена спойка някъде и е възможно поправянето й.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или знае причината за проявата му - нека сподели как го е отстранил, защото е дразнещо доста..
Благодаря
от няколко дена забелязвам, че като дам на контакт и музиката тръгне се чува доста по "тихо" (доколкото е възможно

Имам две предполжения

1. Тръгнал е и скоро ще последват и други аномалии
2. Студена спойка някъде и е възможно поправянето й.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или знае причината за проявата му - нека сподели как го е отстранил, защото е дразнещо доста..

Благодаря

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re: Проблем с MID Business RDS
Проблемът не ти е в MID-a, защото той не е самото радио, а само изобразява информация.
Има доста писано за тоя проблем с губенето на настройките на радиото и май беше, че е заминал EEPROM-a с паметта.
Ето една подобна тема: viewtopic.php?f=35&t=239993&p=2631790&hilit=%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8+%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5#p2631790
Има доста писано за тоя проблем с губенето на настройките на радиото и май беше, че е заминал EEPROM-a с паметта.
Ето една подобна тема: viewtopic.php?f=35&t=239993&p=2631790&hilit=%D0%B3%D1%83%D0%B1%D0%B8+%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5#p2631790
badsharki написа:Проблемът не ти е в MID-a, защото той не е самото радио, а само изобразява информация.
Колега благодаря за отговора

При мен обаче губи само настройките на BASS-a. Всичко друго си е наред.. не ми "пращи", хваща си доста станции и няма смущения изобщо..даже си мисля, че сигнала си е нормално силен

edit : възможно ли е проблема ми с алармата да се влияе от същия "EEPROM" ? Ето темата - цък. Имат ли нещо общо двата случая ?
Въпреки, че до сега алармата не ми е правила тая простотия отново - да не иска да се изключи от копчето на ключа и да се налага наново обучаване..

- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Аз имам подобен проблем,при всяко гасене на мотора,радиото губи настройките на фадера и баланса.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Радио-касетофона ти прави проблем. Това, което е над MID-а. Скоро ще започне да ти губи настройките и на другите позиции, като станции и т.н
viewtopic.php?f=35&t=102353&p=1086417
viewtopic.php?t=101900
viewtopic.php?f=35&t=102353&p=1086417
viewtopic.php?t=101900
Супер тъпо
Благодаря за отговорите. Явно проблема ще се разреши със смяна, че няма да имам нерви да се ровичка и този проблем

Благодаря за отговорите. Явно проблема ще се разреши със смяна, че няма да имам нерви да се ровичка и този проблем

6 мнения
• Страница 1 от 1