Е46 318и н42 "143hp facelift" проблем с оборотите!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Stanislav Petrov
- Потребител
-
- Кара: BMW 318ci 2003
Е46 318и н42 "143hp facelift" проблем с оборотите!
Здравеите колеги! искам да споделя моя проблем с вас ,който отстраних без да искам по случайност! имаше тема пусната за проблеми с оборотите и там прочетох че много често срещан проблем е клапана за картерните газове. Качвам се в колата паля и обортомера ми полудя започна да играе много вгигат се до 1500 и веднага падат до 500 и това постоянно и тресе много! веднага започнах да търся къде се намира този клапан за да го откачам! и хоп виждам един маркуч който е в трабата на дросела малко след дросела от долната страна и другия край на маркуча влиза в едно черно пластмасово клапанче!!! и си казах открих го! откачих маркуча от дросела дупката я запуших а маркуча го удължих и го изведох към земята! и хоп колата се оправи обортомера си стои на 700 оборота колкото го дават в каталог! Та сега разбирам че не сум махна маркуча за картерние газове, това което съм махнал е нещо съвсем друго и незнам за какво служи! проследих какво има включено в това клапанче: маркуча който обесних че съм извадил, друг маркуч който върви надолу под купето и отива някъде към резервоара, и третото в клапанчето е кабел, който отива долу в картера свързан с датчика за нивото на маслото! според вас какво може да е това клапанче и защо влиза в трабата зад дросела и как така оборотите се оправиха? Качвам снимка да ви покажа къде точно се намира маркуча който откачих!!!
http://imageshack.us/f/684/evapvalveconnection.jpg/

http://imageshack.us/f/684/evapvalveconnection.jpg/
- dentamed
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х6 g06
- Мечтае да кара: isetta
- Детайли за колата: 4,0i
Re: Е46 318и н42 "143hp facelift" проблем с оборотите!
Колега имам същия двигател и аз съм се чудил за това.При мен даже е счупено от колектора и съм го залепил.Ама колата си върви много добре и не клати оборотите.До колкото знам отива в един филтър за твърди частици до резервоара.На тебе гори ли ти масло.Моита гори страшно много и съм се чудел дали не е от този маркуч,защото от клапана на картерните газове отива в колектора маслото и от там го изгаря ама незнам дали има роля тоя маркуч.Аз смених гарнитурите О-пръстените ,капана на картерните газове и пак го гори по 1л на 1000к.Нямам течове, нов клапан ,а колектора е пълен с масло и незнам щом е нов клапана защо пълни колектора с масло.Иначе колата върви много добре.Карам с 10w40 мотул карал съм и с кастрол и с бмв но само 10w40 .Чудя се дали ако мина на синтетика няма да се промени нещо.И странното е ,че не пуши ама въобще.нито духа от щеката.ТА се чудех дали нещо не засмуква от тоя маркуч маслото от клапана и да го вкарва в колектора.
саштия приблем,6те направя саштото дано се оправи,иначе го давам за скрап'

- BAGRETO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46
Колега това на снимката е тръбата на канистера(свързан е със резервоара )който изгаря бензиновите пари от резервоара.По надолу има ел.клапан който отваря и затватя .Интересно как оборотите ще са ти добре ,би трябвало да смуче въздух от там и да се бърка.
4 мнения
• Страница 1 от 1