задни пружини

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Re: задни пружини

Мнение от golov_bg » 07 Окт 2011, 12:26

баш :winky: :yes:
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 07 Окт 2011, 13:29

Дай направо да те водя и да сложиш едно задно от москвич на ресори и да я направиш задницата все едно си я вдигнал с крикове. Така ще имаш чувството, че караш все надолу. Може и разхода да падне. :lol:

Пак казвам заеби ги тея подложки и не си прави колата по-зле от колкото е била до сега. Всичко е сметнато по тази кола и си компрометираш окачването само с тези измекярски повдигания. Купи си нови оригинални пружини и амортесьори и спри до там. Това е автомобил за пътуване, а не товарен автомобил. Ако смяташ да го тъпчеш с цимент и тухли си вземи 1 баничарка по-добре. Сигурно това е целта на повдигането на задницата. Също и частите на баничока са и по евтини даже.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 07 Окт 2011, 14:52

много по-евтини даже пари ти дават като идеш да ги купуваш,кво ше стане като си повдигне задницата с два сантимерта немога да разбера

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 07 Окт 2011, 16:06

Заглавие: задни пружини

golov_bg написа:много по-евтини даже пари ти дават като идеш да ги купуваш,кво ше стане като си повдигне задницата с два сантимерта немога да разбера

А защо да я прави като Москвич отзад, като е измислена тази кола веждата да е на равно с гумата или 1 косъм по надолу? Това, че арките не са равни не значи, че трябва да повдигнеш задницата. Просто колата така си излиза от завода с по-ниски задни арки на калниците. Като погледнеш седанът отстрани (комбито също) и видиш цялостната линия на колата, ти става ясно защо така е измислено.

Искам да разбера каква е целта на повдигането на колата? Опира ли някъде или какво? Моята е снижена с 3.5 см. и никъде не закачам. Не е като да не съм минавал през всички легнали полицаи из София.

Пак смятам, че ако искаш да правиш каране извън асфалтовите пътища е по-добре да си вземеш МПС с висока проходимост. Някои от този форум така направиха. :) Иначе заводската височина си е доста добра на е34 и не е нужно да правиш никакво повдигане. Преди да я снижа колата се катерех къде ли не по бордюрите из центъра на Сф и никъде не е имало проблеми.

Лично аз харесвам ниски е34-ки. Това е въпрос на вкус, но пак ми се струва страшна глупост да повдигаш колата над заводския стандарт. За това й препоръчах на колегата нови пружини и амортесьори, защото колкото и подложки да сложиш на старите пружини няма да се обновят и да им се върнат замислените характеристики. Цените на частите не ги коментирам, защото се разбра, че тук в БГ всички си слагат цени както им падне. За мен по-добрия вариант е да си вземе нови пружини макар и след 3 месеца от колкото да слага подложки и да си мисли, че всичко е ок. Най-лошото, е като разбереш грешката си след някоя ситуация, която е завършила с увиването около някой стълб и последващата продажба на колата на части.

До колкото аз помня на Куршума така му се случи. Караше с кофти гуми и стана белята. За мен това с подложките е аналогично. Нека ако греша да ме поправи Куршумчето ;)

Поздрави и нека автора на темата да помисли дали е удачно да се повдига колата така. Пък щом е решил да я прави с вирната задница нека да разваля естетиката :) Ние няма да го спираме. Всичко е приятелски съвет.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

ентусиаст
Аватар

Мнение от golov_bg » 07 Окт 2011, 22:14

D_U_D_E_ написа:
JIKI_RACER написа:
D_U_D_E_ написа:Мерси колеги. Сложих новите пружини, ама задницата пак стои ниско, въобще не мръдна. Някой от Варна знае ли от къде мога да си купя такива подложки за под пружините?

С кои амортисори си ? ако си с М техниците , няма как да мръднеш. По къси са , и стеблата са по дебели.

Мисля че са оригиналните още, БМВ маслени, не видях да пише М нещо.

Къде се слагат подложките и има ли да се продават гумени такива по магазините. Защото един ми каза че имали в техния магазин за моя модел кола, били гумени, към 6-7 лв бройката.

човека иска информация колега Зъбчо,аз му я давам не го критикувам каква щяла д аму стане колата каква му била стойката и тем подобни съвети да си купи баничарка и незнам какво си още...Не съм ли прав?Нищо лично не се обиждай,но просто последно време вместо да се помага в този раздел само се вреди,аз съм на принципа като не мога да помогна,не преча!!!ПАК КАЗВАМ НИЩО ЛИЧНО!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 07 Окт 2011, 22:18

golov_bg написа:
D_U_D_E_ написа:
JIKI_RACER написа:
D_U_D_E_ написа:Мерси колеги. Сложих новите пружини, ама задницата пак стои ниско, въобще не мръдна. Някой от Варна знае ли от къде мога да си купя такива подложки за под пружините?

С кои амортисори си ? ако си с М техниците , няма как да мръднеш. По къси са , и стеблата са по дебели.

Мисля че са оригиналните още, БМВ маслени, не видях да пише М нещо.

Къде се слагат подложките и има ли да се продават гумени такива по магазините. Защото един ми каза че имали в техния магазин за моя модел кола, били гумени, към 6-7 лв бройката.

човека иска информация колега Зъбчо,аз му я давам не го критикувам каква щяла д аму стане колата каква му била стойката и тем подобни съвети да си купи баничарка и незнам какво си още...Не съм ли прав?Нищо лично не се обиждай,но просто последно време вместо да се помага в този раздел само се вреди,аз съм на принципа като не мога да помогна,не преча!!!ПАК КАЗВАМ НИЩО ЛИЧНО!!!

Да и аз, но не смятам, че като му помагаме да сложи подложки трябва да си загрози колата :bchug:

Утре някой ще каже, че иска да махне стабил. щанга, че не му трябвала. Пак ли трябва да го светнем как да я свали? :)

Просто ми се струва, че не е редно да се опитваш да направиш "ремонт" на важни елементи по окачването с някакви подръчни материали. В случая да сложиш подложки вместо да смениш пружини и амортисьори.

Успех на автора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Мнение от D_U_D_E_ » 07 Окт 2011, 23:33

''човека иска информация колега Зъбчо,аз му я давам не го критикувам каква щяла д аму стане колата каква му била стойката и тем подобни съвети да си купи баничарка и незнам какво си още...Не съм ли прав?Нищо лично не се обиждай,но просто последно време вместо да се помага в този раздел само се вреди,аз съм на принципа като не мога да помогна,не преча!!!ПАК КАЗВАМ НИЩО ЛИЧНО!!!''

:yes: и аз имам подобни наблюдения последно време.
иначе напълно подкрепям, че интервенции по колата не трябва да се правят, за това и гледам по моята всичко да е класическо за модела. Но този проблем с висналата задница няма как да се оправи по друг начин. С надеждата да стане купих и сложих нови пружини, но ...... И в една друга тема ме беше скастрил колега Zubcho, и ти обясних, че постоянно опирам бронята по разни бордюри и легнали полицай, даже веднъж я счупих като слизах от ферибота и купувах задна броня. За това искам да я дигна някой друг сант. А иначе ако на германците им правиха пътищата както нашите сигурно нямаше да направят задницата толкова ниска. :bchug: :bchug: :bchug: Наздраве

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 07 Окт 2011, 23:45

Не знам как ги удряте тези задни брони честно. Явно моята не е достатъчно ниска. :mhihi:

Нещо ми се струва, че някой е сложил пружини 80/60 и се оплаква, че закача :P

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 08 Окт 2011, 7:09

аз преди няколко десна като бях със старите пружини и като слизах от бордюр около 15тина см. примерно и ми се удряше в теглича много злобно. Сега сложих м-техник отзад и си остана на същата височина но нямам такъв камак :Х
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 10 Окт 2011, 11:17

Аз пък сложих някакви усилени пружини, но задницата и при мен не се повдигна. То и не търсех това, де - идеята ми беше да не пропада като напълня 90 литровия газов бойлер и кача двама човека отзад. Определено подейства - не се свлича дори и с милиметър, колкото и да я тъпча. Единствен кусур е, че започна да вози една идея по-твърдо, но се преживява :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 10 Окт 2011, 17:22

Колега не знам какви пружини си сложил но ако са стандартните няма как да я вдигнеш.
Аз за тази цел съм предвидил задни пружини от е34 комби без нивомат!
Ако доиде високо ще ги подкъся!
Поздрави!
BMW Service Team

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 10 Окт 2011, 20:23

От омекнали пружини също може да се удря по разни места, а колата да си е в норми като височина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Мнение от D_U_D_E_ » 21 Окт 2011, 18:32

задницата вече вдигната. Днес в един магазин продавача ми изкара тампони от опел, които идеално пасват на моите пружини и са 6-7см високи, докато оригиналните са 1см. Калника е на 3см от ръба на гумата при празна кола и точно на ръба с двама Х 100кг отзад :mrgreen: което идеално ме устройва.

Предишна

Назад към E34