разглабяне на външната дръжка на купе?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

разглабяне на външната дръжка на купе?

Мнение от dopestar » 21 Фев 2011, 14:27

как точно се сваля от вратата, проблемна ми е страната от към ключалката.
:)

младши ентусиаст
Аватар

Re: разглабяне на външната дръжка на купе?

Мнение от zazomazo » 21 Фев 2011, 14:59

отвън се сваля единствено блендата, която е на зъбци и в 90% от случаите те се чупят
има и една гайка, която е навита на патронника, като свалиш блендата ще я видиш :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 21 Фев 2011, 15:04

Въпросните зъбчета, не се чупят никога, ако вместо да се дърпат отвън, се побутнат с отвертка примерно отвътре на смъкната кора ;) И като развиеш тва около патронника, започва да се мърда цялата, но за да я извадиш, се откача куката отвътре към механизма. Ако е купе колата, трябва да смъкнеш и прозореца, иначе няма да излезе. Ако е седан, казват че излизала и без да се смъква джама.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Фев 2011, 16:05

Мамаму стара друго си е да го напънеш отвънка с яката отвертка :mhihi:

А сега по темата.
Откъм бравата заключващия механизъм има една малка дупка с капачка на нивото на дръжката.
Махаш капачето и през дупката се освобождава заключващия механизъм държащ блендата на дръжката.
Само непомня дали се дърпа или се бута :oops: , че не съм го правил от има няма 3-4 години :mhihi:
Общо взето като е свалена кората на врата с едно фенерче огледай мисля, че се дърпа за освобождаване.
То не е страшно де, щото и да го напъваш в обратната посока няма какво да стане, просто няма да освободи. :idea:
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 21 Фев 2011, 16:06

Dpy написа:Въпросните зъбчета, не се чупят никога, ако вместо да се дърпат отвън, се побутнат с отвертка примерно отвътре на смъкната кора ;) И като развиеш тва около патронника, започва да се мърда цялата, но за да я извадиш, се откача куката отвътре към механизма. Ако е купе колата, трябва да смъкнеш и прозореца, иначе няма да излезе. Ако е седан, казват че излизала и без да се смъква джама.

От към заключващия механизъм има една дупчица на вратата и се маха една пластмаса,на купето е гума...та там се дърпа една релсичка и блендата пада :yes: .После се слага новата бленда и се бута релсичката обратно навътре :yes: .
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бавно 32?и цупе
Мечтае да кара: е92 м3 цупе

Мнение от BlacK-EviL » 21 Фев 2011, 21:00

тая операцийка я правих преди има няма месец и ми е още пряснаа в главата .. Ето ти една темичка която ми помогна много .. http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=709257
Аз лично не откачих цялото стъкло а само задния пластмасов водач и махнах задната метална релса , дигнах прозореца максимално нагоре и просто издърпах с раце още малко зада ми се освободи достатъчно място да мога да извадя старата брава .. Несе мъчи да я вадиш без да си надигнал стъклото защото просто няма да стане играх си поне 1-2 часа да се мъча да мина тънко и да не се налага да го бутам но уви не стана ..
Иначе самата брава се държи на едно нитче бих го нарекал .. закопчано с една скобичка която се маха от вътрешната страна и на кръглия пръстен около патрона ..
това е нитчето Изображение
тук на снимката съм отбелязал каде влиза нитчето на номер 1 , зада се ореантираш каде да го търсиш от вътрешната страна и слайд механизма който отключва външната декоративна пластмаска номер 2 . трябва да имаш добър источник на светлина зада го видиш и разпознаш отвътре.Изображение
слайда се бута напред (към предницата на колата )зада се отключи и освободи декоративната пластмаска отвън и обратно зада заключи . ;)

п.с. зареди се с търпение и нервички защото не е най приятната работа :bchug: успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320 ванус
Мечтае да кара: Ф1
Детайли за колата: просто няма такава

Мнение от joro_bmwm3 » 21 Фев 2011, 22:44

BlacK-EviL написа:тая операцийка я правих преди има няма месец и ми е още пряснаа в главата .. Ето ти една темичка която ми помогна много .. http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... p?t=709257
Аз лично не откачих цялото стъкло а само задния пластмасов водач и махнах задната метална релса , дигнах прозореца максимално нагоре и просто издърпах с раце още малко зада ми се освободи достатъчно място да мога да извадя старата брава .. Несе мъчи да я вадиш без да си надигнал стъклото защото просто няма да стане играх си поне 1-2 часа да се мъча да мина тънко и да не се налага да го бутам но уви не стана ..
Иначе самата брава се държи на едно нитче бих го нарекал .. закопчано с една скобичка която се маха от вътрешната страна и на кръглия пръстен около патрона ..
това е нитчето Изображение
тук на снимката съм отбелязал каде влиза нитчето на номер 1 , зада се ореантираш каде да го търсиш от вътрешната страна и слайд механизма който отключва външната декоративна пластмаска номер 2 . трябва да имаш добър источник на светлина зада го видиш и разпознаш отвътре.Изображение
слайда се бута напред (към предницата на колата )зада се отключи и освободи декоративната пластмаска отвън и обратно зада заключи . ;)

п.с. зареди се с търпение и нервички защото не е най приятната работа :bchug: успех

колегата ти е обяснил на 100% даже на 110%
живота е гаден,но аз сам по гаден

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 21 Фев 2011, 23:14

Сичко хубаво ,аз само да вметна,че ако тая операция се извършва в това време ,на открито или в студен гараж,не е лошо блендата да се загрее малко със сешоар или пистолет за горещ въздух (без да се разтече пластмасата де :mhihi: ) .Щото при тия температири ,всички пластмаски и щипки така са се скоравили и толкова лесно се чупят ,че не е истина.А и крачетата на блендата не са от най-масивните ,така че с едно на ум при демонтаж-монтажа ,да няма изненади ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бавно 32?и цупе
Мечтае да кара: е92 м3 цупе

Мнение от BlacK-EviL » 21 Фев 2011, 23:29

plradev написа:Сичко хубаво ,аз само да вметна,че ако тая операция се извършва в това време ,на открито или в студен гараж,не е лошо блендата да се загрее малко със сешоар или пистолет за горещ въздух (без да се разтече пластмасата де :mhihi: ) .Щото при тия температири ,всички пластмаски и щипки така са се скоравили и толкова лесно се чупят ,че не е истина.А и крачетата на блендата не са от най-масивните ,така че с едно на ум при демонтаж-монтажа ,да няма изненади ;)

за блендата отпред не би трябвало ако отключи слайда да се чупят крачета , но определено някой от щипките на кората ще здадът багажа една след рекушет се опита да ми влезе в окото :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Мнение от dopestar » 21 Фев 2011, 23:54

Много съм ви благодарен колеги, особенно на Devila! Мерси братле :bchug:
:)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe b20 sold, E85 Z4 Cabrio

Мнение от ////Alpine » 06 Мар 2012, 19:05

след като е разглобена какво следва за да проработи? коя част се подменя :idea:
Изображение
Изображение
Изображение

Назад към E36