Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: '00 E46 323ci & 12' F30 335i
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Re: Е46 - Разход гориво!
Ами влез в скритите менюта 4 и там е моментен дигитален разход
- taba4ko
- ентусиаст
-
Може ли да ми обясниш по-подробно как се влиза в тези скити менюта заюото не знам....пък после 

- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
taba4ko написа:Може ли да ми обясниш по-подробно как се влиза в тези скити менюта заюото не знам....пък после
тцтцтц...

И за да не ми е нацяло безмислено мнението ще ти напиша нещо градивно. Обяснението към сервизните (скрити) менюта на борд компа го има във важните теми.

- taba4ko
- ентусиаст
-
- bmw_racing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D 1999г.
320Д 99г. 100км., 70км. от тях по магистрала със скорост не повече от 140км/ч останалите 30км. градско при нормално каране 5.8л.
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
А с включен темпомат по ли е икономично?
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Фиксираш дроселовата клапа и потока на въздух е постоянен, нормално да е по-икономична 

- zmeyan
- младши ентусиаст
-
taba4ko написа: ...какъв е разхода.., без да са пуснати ... фарове или друго, което би повлияло на натоварването на двигателя...

Да му се невиди, аз си мислих, че разходът ми се качва от натискането на газта, а то било от това, че съм карал с пуснати фарове... от утре ги гася!

zmeyan написа:... Да му се невиди, аз си мислих, че разходът ми се качва от натискането на газта, а то било от това, че съм карал с пуснати фарове... от утре ги гася!![]()
Колкото и да ти е смешно разхода се влияе от такива елемрнтарни неща, като включени доълнително ел. консуматори (натоварване на алтернатора), отворени прозорци (или въобще нарушена аеродинамика), размер и тегло на гумите (съпротивление с пътната настилка) и т.н.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
tsb_bg написа:...отворени прозорци (или въобще нарушена аеродинамика)...
Особено това, съчетано с по-бързо каране

Нов ъпдейт - 450км с 33 литра нафта, само градско. Краен резултат - 7.33/100. Чистен дебитомер, нов въздушен филтър и сменено масло. Вече при няколко печки забелязвам тенденцията, че при изчистване на дебитомера вървежа не се променя (или малко се променя), но разхода пада с едни 0.3 до 0.5 литра/100км......
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Пълен резервоар (ама толкова пълен, че преля).
90 км градско в София.
После...
София-Стара Загора (140 на автопилот)-Димитровград-Хасково (20км градско)-Харманли(10-тина км градско)Тополовград-Бургас-Созопол(10-20-тина км градско)-Приморско(над 20км градско)-Ахтопол-Приморско (1 час работа на място пред едно спешно отделение)...след около 10-тина км градско ми светна лампата...на някой ако му се смятат километри ... да смята...
Моментни скорости от по 160 - основно до Созопол 120-140(Хасково-Бургас 2 часа и 40 мин - трафик до Харманли-да, после я съм изпреварил 20-30 коли, я не...)...след Созопол - 50-60км/ч.
Климатика нон-стоп включен...
90 км градско в София.
После...
София-Стара Загора (140 на автопилот)-Димитровград-Хасково (20км градско)-Харманли(10-тина км градско)Тополовград-Бургас-Созопол(10-20-тина км градско)-Приморско(над 20км градско)-Ахтопол-Приморско (1 час работа на място пред едно спешно отделение)...след около 10-тина км градско ми светна лампата...на някой ако му се смятат километри ... да смята...

Моментни скорости от по 160 - основно до Созопол 120-140(Хасково-Бургас 2 часа и 40 мин - трафик до Харманли-да, после я съм изпреварил 20-30 коли, я не...)...след Созопол - 50-60км/ч.
Климатика нон-стоп включен...
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:С ромпетролска нафта разхода ми падна с около 0.5 литра - сега е заводски, при положение, че си настъпвам чат-пат.
7.4/100 само градско София - засичано по колонка (борд нямам).
От този пост

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
kelemety написа:Реших да пробвам щото и други са ми казвали, че РОМпоетрол имат добра нафта. Ти само на нея ли караш? Поздрави!
Ми духнал съм 2-3 резервоара досега - доволен съм. Наистина ми дава по-нисък разход. Ще духна още 2-3 и ще пробвам Шел Випауър нафта - и нея ми я похвалиха.
Si non confectus, non reficiat.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Zagy написа:kelemety написа:Реших да пробвам щото и други са ми казвали, че РОМпоетрол имат добра нафта. Ти само на нея ли караш? Поздрави!
Ми духнал съм 2-3 резервоара досега - доволен съм. Наистина ми дава по-нисък разход. Ще духна още 2-3 и ще пробвам Шел Випауър нафта - и нея ми я похвалиха.
И ромпетрол-ската нафта отиде у реката-значи от повече от 5 месеца зареждам на ромпетрол от новата им нафта,де да знам,може и да е била добра,на последък колата стана по-шумна и повеч е трака, заредих на омв ,обаче на цариградско шосе,където е долу до горубляне,за тази бензиностанция съм слушал че не е франчайзинг а е истинска на омв и е представителна,та заредих премиум...ефекта е че колата стана доста по-тиха,ускорява,абе доволен съм,ония ден заредих и на шел ви пауър дизел,добре е,но не всяка омв е добра да се знае!!!