нещо се случи с колата върви по-плавно и харчи повече
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
нещо се случи с колата върви по-плавно и харчи повече
от една седмица и става нещо, без нищо да съм пипал,.. не е последствие от нещо....
но от няколко дни насам като сменям скоростите супер плавно потегля, в смисъл чувствам се малко като в някоя S-класа обаче разхода... преди като сипя 20 лв и карам цяла седмица - т.е. 70-80км
сега на 2 пъти и изминавам 40-50км.... от едно и също място зареждам... първия път на 1.98лв/литър втория на 2.05лв/литър
това е скок от 14/100 на над 20/100
огледах да няма течове - всичко точно ?!?!? на бачкане съм по цял ден а у други ден пътувам извън София...
гледана е и отдолу, няма течове по никой маркуч, няма по бенз.филтър също
но от няколко дни насам като сменям скоростите супер плавно потегля, в смисъл чувствам се малко като в някоя S-класа обаче разхода... преди като сипя 20 лв и карам цяла седмица - т.е. 70-80км
сега на 2 пъти и изминавам 40-50км.... от едно и също място зареждам... първия път на 1.98лв/литър втория на 2.05лв/литър
това е скок от 14/100 на над 20/100
огледах да няма течове - всичко точно ?!?!? на бачкане съм по цял ден а у други ден пътувам извън София...
гледана е и отдолу, няма течове по никой маркуч, няма по бенз.филтър също
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Първото нещо което ще ти кажат колегите е : Търсачката.
Иначе според мен 1во трябва да погледнеш бенз.филтър,катализатор,ламбда сонда.
Глъхне ли колата като потегляш, кога е тромава, може ли да се изфорсира над 5000 оборота?
Виж разрови се в търсачката и ще намериш доста инфо и какво може да е и ще почнеш едно по едно да ги отмяташ докато не достигнеш до проблема.
Иначе според мен 1во трябва да погледнеш бенз.филтър,катализатор,ламбда сонда.
Глъхне ли колата като потегляш, кога е тромава, може ли да се изфорсира над 5000 оборота?
Виж разрови се в търсачката и ще намериш доста инфо и какво може да е и ще почнеш едно по едно да ги отмяташ докато не достигнеш до проблема.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Преди 3 месеца сменени свещи и горивен филтър... има си ряз на всякакви обороти.... защо е толкова фрапираща разликата в разхода
еби му капаците как така ще скочи с над 5литра разхода....
еби му капаците как така ще скочи с над 5литра разхода....
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Моята е така от както съм я купил. С 20лв бензин изминавам 40-50км, това ако ходя само до работата и обратно (общо 4км), което е разход над 20л/100км. Ако я раздвижа повечко из града минвам 60-70км. Извън града на магистрала Тракия с 150-160км/ч ми дава разход 9-10л/100км. Смених въздушен филтър, горивен филтър (преди около 1500-2000км), ламбда сонда (2000-2500км), свещи (2000км), катализатора според мен не е запушен, защото си се форсира и не смърди. Сутрин докато е студена е доста мудна (до 2000оборота все едно някой ме дърпа назад), но това го дължа на маслото в автомата, което е сменено преди 1500-2000км (превключва на 3000оборота). Като загрее всичко се оправя и си върви съвсем нормално (тогва превключва на 1500-2000оборота и не е мудна). Вече спрях да търся причина и се примирих. В скоро време мисля да я газифицирам и да си харчи колкото ще. То не се издържа вече, безбожници, 2.02лв/1л бензин, при 0.90л/1л газ.
P.S. Под тоя разход в подписа немога да я сваля, ако ще и с 20км/ч да я карам.
Колега какъв е тоя кислороден датчик?
P.S. До сега само една 320-ка съм подкарвал, освен моята, и беше доста по-пъргава, но отново го дължа на автомата. Може би пък съм я купил така проблемна и мудна, вече не знам.
P.S. Под тоя разход в подписа немога да я сваля, ако ще и с 20км/ч да я карам.
Nukem написа:кислородния датчик?
Колега какъв е тоя кислороден датчик?
P.S. До сега само една 320-ка съм подкарвал, освен моята, и беше доста по-пъргава, но отново го дължа на автомата. Може би пък съм я купил така проблемна и мудна, вече не знам.

- MOGY
- Obergruppenführer
-
- Кара: Е 36
joreto_88 написа:Колега какъв е тоя кислороден датчик?
ламбда сонда - oxygen sensor

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!
- Gerch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '93 318 IS COUPE
- Детайли за колата: '93 318 IS COUPE
M42B18
И моята машина, ту върви повече ту умира, някой път сменя скоростите супер плавно, незнам от какво е - не е от мен. Всички консумативи сменени преди месец, миналата седмица изтърбуших и катализатора. Като е по-хладно върви повече със сигурност - та си мисля за температурни датчици. Ония ден такмо пак и бе станало нещо че вървеше като хала и от много кеф я забих в един бордюр
- сега е в бокса.
Та изглежда е опасно тази промяна във вървежа, внимавайте!

Та изглежда е опасно тази промяна във вървежа, внимавайте!
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Ще използвам темата да споделя нещо и за моята кола. От 8-10 месеца зареждам бензин 100 октана карера супер от ОМВ. Тогава имаше спад в цената на горивата и понеже преди това карах с бензин обикновен 95 октана от ШЕЛ, разликата във вървенето и разхода беше чувствителна в полза на карерата. Забелязах откакто вдигнаха цената на карерата над два лева, колата стана доста мудна на набиране, а разхода й се увеличи. Ламбда сондата е сменена скоро, кабели и свещи също. Ауспуха беше прекалено черен, преди това не беше чак толкова. Предположих, че си внушавам за невървенето, докато не заредих преди няколко дена същия бензин. Без нищо да съм пипал по двигателя след 15-20 км каране градско, все едно не карам моята кола. Ускорението й беше както преди увеличението на цените. Искам да добавя, че зареждам само от една бензиностанция на ОМВ, в кв. "сухата река", бул. "Вл. Вазов", точно преди била. Удобно ми е , защото живея на 2-3 минути пеша оттам. Викам си: пак си внушавам за вървенето, но не. Пробвам да вляза в завой с ниска скорост на втора предавка и преди излизането натискам газта докрай. Едва удържах да не се извъртя напълно, интересно преди когато не набираше добре, колкото и да натисках, имаше известно забавяне в ускорението и изобщо не занасяше. Има едно място където много добре съм изчислил траекторията, скоростта и занасянето на колата. На този завой съм забелязал, когато колата си върви добре, на сух асфалт и загрели гуми дори и не пълното подаване на газ кара колата да завърти задницата. Нека някой, който има подобни впечатления от този бензин на ОМВ да пише. Не мога да си обясня поведениято на колата по друг начин, освен със 100 октавония бензин карера /предполагам, че го месят с някакъв друг, не съм сигурен, но факта, че има такава разлика ме навежда на тази мисъл/.
- MasterRalf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318ti
- Мечтае да кара: BMW M3 G-Power Hurricane
ивчо3 написа:Ще използвам темата да споделя нещо и за моята кола. От 8-10 месеца зареждам бензин 100 октана карера супер от ОМВ. Тогава имаше спад в цената на горивата и понеже преди това карах с бензин обикновен 95 октана от ШЕЛ, разликата във вървенето и разхода беше чувствителна в полза на карерата. Забелязах откакто вдигнаха цената на карерата над два лева, колата стана доста мудна на набиране, а разхода й се увеличи. Ламбда сондата е сменена скоро, кабели и свещи също. Ауспуха беше прекалено черен, преди това не беше чак толкова. Предположих, че си внушавам за невървенето, докато не заредих преди няколко дена същия бензин. Без нищо да съм пипал по двигателя след 15-20 км каране градско, все едно не карам моята кола. Ускорението й беше както преди увеличението на цените. Искам да добавя, че зареждам само от една бензиностанция на ОМВ, в кв. "сухата река", бул. "Вл. Вазов", точно преди била. Удобно ми е , защото живея на 2-3 минути пеша оттам. Викам си: пак си внушавам за вървенето, но не. Пробвам да вляза в завой с ниска скорост на втора предавка и преди излизането натискам газта докрай. Едва удържах да не се извъртя напълно, интересно преди когато не набираше добре, колкото и да натисках, имаше известно забавяне в ускорението и изобщо не занасяше. Има едно място където много добре съм изчислил траекторията, скоростта и занасянето на колата. На този завой съм забелязал, когато колата си върви добре, на сух асфалт и загрели гуми дори и не пълното подаване на газ кара колата да завърти задницата. Нека някой, който има подобни впечатления от този бензин на ОМВ да пише. Не мога да си обясня поведениято на колата по друг начин, освен със 100 октавония бензин карера /предполагам, че го месят с някакъв друг, не съм сигурен, но факта, че има такава разлика ме навежда на тази мисъл/.
Извинявай само не разбрах, сега върви повече с 95, така ли?
А аз съм същият, преди зареждах от Rompetrol и си вървеше добре, после като бяха по-ниски цените пролетта започнах и аз само с карера 100, а последните 2 зареждания от 13 ми качи на 19 разход. Незнам защо така, а няма някаква драстична промяна във вървежа.. Сега ще сменям бензина. В началото реших, че нещо може да е станало при едно леко ПТП на 13-ти, но то беше отпред в ляво. Така и така имах да ремонтирам предница и т.н. и скоро махнах и катализатора, малко по-плавно върви, но този резонанс ми ... мамата. И все пак увеличението на разхода стана преди да го махна. Незнам, явно ще връщаме на 95-98 докато не поспаднат цените, пък после ще кажа дали има промяна...
Никоя война не е свещена!
Храбрите не живеят вечно, но предпазливите въобще не живеят.
Храбрите не живеят вечно, но предпазливите въобще не живеят.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
MasterRalf написа:Извинявай само не разбрах, сега върви повече с 95, така ли?
А аз съм същият, преди зареждах от Rompetrol и си вървеше добре, после като бяха по-ниски цените пролетта започнах и аз само с карера 100, а последните 2 зареждания от 13 ми качи на 19 разход. Незнам защо така, а няма някаква драстична промяна във вървежа.. Сега ще сменям бензина. В началото реших, че нещо може да е станало при едно леко ПТП на 13-ти, но то беше отпред в ляво. Така и така имах да ремонтирам предница и т.н. и скоро махнах и катализатора, малко по-плавно върви, но този резонанс ми ... мамата. И все пак увеличението на разхода стана преди да го махна. Незнам, явно ще връщаме на 95-98 докато не поспаднат цените, пък после ще кажа дали има промяна...
Не, става въпрос за същия 100 октана карера. Много мнения изчетох за промяна поведението на колите отскоро. Май е свързано с бензина. Имам обяснение защо е така. Когато цената на карерата беше 1.75-1.80 лв., масово започнаха да зареждат от него, защото беше по-изгодно, разликата в разхода между 95 и 100 не беше малка. Това продължава до като цената не подмина 2 лв. Тогава продажбата на 100 октановия бензин рязко спада, а цената се вдига. За да избият това, влошават и качеството до момента, когато този бензин почти не се използва. Отскоро явно са решили да го подобрят и да увеличат продажбите.
купих си чисто нова кола Форд Фиеста и сипвах само 100 карера....3 месеца след това бях в бокса с проблеми с оборотите.От там ми казаха че съм получил нагар заради некачествен бензин.От този момент сипвам само В паур реисинг в Шел и нямам никакви проблеми.На ОМВ не съм стъпва вече повече от година!
meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер![]()
поздрави

Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Преди зареждах на ОМВ София на околвръсното преди Борис и ОМВ Димитровград,колата спря да пали задръсти се бензиновия филтър/и това като го сменям със всяка смяна на маслото/,от тогава смених филтъра и само 98 на Петрол или Лукоил и нямам проблеми,но и при тях качеството варира,съдя по поведението на колата и разхода на борда защото регулярно пътувам по един и същ маршрут по магистралата и веднага ги осещам като съм сипал 95 под прикритието на 98,тук в България нещата няма да се оправят,поне докато не почнат яки проверки и да се затварят бензиностанции,но ние работеща лаборатория нямаме!Един приятел ми беше разказвал за едно франчаизнато ОМВ за бензина така наречен кариера и т.н тои се получава от обикновенния +добавка и момчето вика идва човека от ОМВ носи 4 тенекии добавка шефа декларира че ги зима продава му обратно трите и слага само едната какво да говорим просто,пазете се от франчаизерите!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- voobs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36...
- Мечтае да кара: first of all - black M5
интересна дискусия колеги, аз също зареждам само от ОМВ.. като сипвам 95 или 95 карера.. не съм забелязвал подобни признаци.. но може би щото не съм влизал в играта с 100така..
Изка ми се да използвам темата да питам по-запознатите.. абе къде всъщност е най-приемлив бензина(не казвам най-качествен защото българия и качествен бензин по мое мнение са леко несъвместими понятия:( .. )
Попринцип съм чувал лоши думи за Шел и затова минах към ОМВ..
Как стои въпроса с Лук Ойл .. все пак те са главния вносител?
А един приятел скоро ми каза, че на бензиностанции Петрол било най-добре да се сипва.. предлагали бензин 96..
Ще съм много благодарен ако някой колега изрази компетентно мнение или просто сподели впечатленията си.
Пак казвам аз попринцип засега при ОМВ май не съм имал проблем.. А ония ден я продухах София - Бургас - София :Д
Поздрави
Изка ми се да използвам темата да питам по-запознатите.. абе къде всъщност е най-приемлив бензина(не казвам най-качествен защото българия и качествен бензин по мое мнение са леко несъвместими понятия:( .. )
Попринцип съм чувал лоши думи за Шел и затова минах към ОМВ..
Как стои въпроса с Лук Ойл .. все пак те са главния вносител?
А един приятел скоро ми каза, че на бензиностанции Петрол било най-добре да се сипва.. предлагали бензин 96..
Ще съм много благодарен ако някой колега изрази компетентно мнение или просто сподели впечатленията си.
Пак казвам аз попринцип засега при ОМВ май не съм имал проблем.. А ония ден я продухах София - Бургас - София :Д
Поздрави
- voobs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36...
- Мечтае да кара: first of all - black M5
само 98 на Петрол или Лукоил и нямам проблеми,
........ получава от обикновенния +добавка и момчето вика идва човека от ОМВ носи 4 тенекии добавка шефа декларира че ги зима продава му обратно трите и слага само едната
Nukem : колега..значи според теб определено Лук Ойл и Петрол е по реалния вариант..
а относно последното ти изречение извода е.. ако ще е ОМВ поне да си сипваме обикновенния, а не да плащаме тоя с добавките.. който явно излиза, че е горе долу един и същ.. аз между двата 95 трудно намирам разлика да не кажа хич ..
........ получава от обикновенния +добавка и момчето вика идва човека от ОМВ носи 4 тенекии добавка шефа декларира че ги зима продава му обратно трите и слага само едната
Nukem : колега..значи според теб определено Лук Ойл и Петрол е по реалния вариант..
а относно последното ти изречение извода е.. ако ще е ОМВ поне да си сипваме обикновенния, а не да плащаме тоя с добавките.. който явно излиза, че е горе долу един и същ.. аз между двата 95 трудно намирам разлика да не кажа хич ..
- joreto007
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4,4 е39
- Мечтае да кара: M5 E39
фр
и аз като сипвах на OMW карера 100 колата си вървеше идеално почнах да сипвам 95 и стана мудна и нещо неще да върви като преди имам чувството ,че тукашния я 95 е в същност остатък от 92 a да се проверат тия работи щото ми писна да си троша колата заради некви коти бензини ...
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2