ПРОБЛЕМА РЕШЕН КЛЮЧ
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
ПРОБЛЕМА РЕШЕН КЛЮЧ
Здравейте колеги,имам леко проблемче с м51-то.Понеже гледам най-много се дискутира този двигател в този подраздел, реших да пусна една темичка,току виж ми излезнал късмета
.
Та към проблема,тези дни имах малко свободно време и взех че смених водната помпа,ремъците и вискоса,отделно изчистих турбото,интеркулера,радиатора,егр клапата,мап сензора,колекторите,смених антифриза,всички маркучи свързани с тези работи, с надеждата че колата ще живне.Сглобихме колицата пална от раз,мъркаше си всичко.Гледах днес дали не съм изпуснал да закача някой маркуч и нищо,всичко си е закачено,наредено и тн.Колата като чели изгуби известна мощност,някак си по-мудна стана и много се чудя от какво и защо при полужение, че трябва да е обратното..
Та с две думи разочерован съм,някой ако случайно може да се сети за нещо каквото и да е,нещо което лесно може да се обърка,да каже да помогне на всичко ще съм благодарен дали ще е съвет или нещо друго...
Казаха ми че можело да е от маслото защото преди някакво време колата дигна малко повече нормалните градуси,и случайно споделиха че маслото ставало воднисто и можело да е от това,да съм го сменил..Та моля за някакъв съвет какъвто и да е.
Поздрави

Та към проблема,тези дни имах малко свободно време и взех че смених водната помпа,ремъците и вискоса,отделно изчистих турбото,интеркулера,радиатора,егр клапата,мап сензора,колекторите,смених антифриза,всички маркучи свързани с тези работи, с надеждата че колата ще живне.Сглобихме колицата пална от раз,мъркаше си всичко.Гледах днес дали не съм изпуснал да закача някой маркуч и нищо,всичко си е закачено,наредено и тн.Колата като чели изгуби известна мощност,някак си по-мудна стана и много се чудя от какво и защо при полужение, че трябва да е обратното..
Та с две думи разочерован съм,някой ако случайно може да се сети за нещо каквото и да е,нещо което лесно може да се обърка,да каже да помогне на всичко ще съм благодарен дали ще е съвет или нещо друго...
Казаха ми че можело да е от маслото защото преди някакво време колата дигна малко повече нормалните градуси,и случайно споделиха че маслото ставало воднисто и можело да е от това,да съм го сменил..Та моля за някакъв съвет какъвто и да е.
Поздрави
Последна промяна arr0gance на 12 Апр 2009, 12:35, променена общо 1 път
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
крив кюнец написа:С какво и как почисти МАП сензора? Сигурен ли си, че турбото работи (МАПа да не е повреден). И аз така чистих сензора и отказа тотално и съответно намаляла мощност. Вземи сложи МАПа от колата на някой твой приятел и тествай. Успех!
еми мапа му пуснах малко бензин в тръбичката

Турбото работи 100%,чувам си го на 1500 оборота как включва
Интересна теория,ще я проверя мерси!
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Пусни малко снимки отблизо на двигателя да поразгледаме вакууми и др връзки... може нещо да е объркано при слагането... Апропо - от къде си, за да те насочим към колега?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
един ОП
Смених маркучето на мапа и литна
явно е било доста спекло или запушило
Мерси много на всички за които помогнаха!
Поздрави
Смених маркучето на мапа и литна

явно е било доста спекло или запушило
Мерси много на всички за които помогнаха!
Поздрави
6 мнения
• Страница 1 от 1