Рекетиорчета по нощите в кв. Младост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d M Sport, X3, X6

Рекетиорчета по нощите в кв. Младост

Мнение от DroW » 04 Дек 2008, 20:37

Оня ден отивам до Макдонадлс в младост където е срещу Билата. По пътя видях кашираната патрулка на спирката и си викам аха на връщане ще караме бавно. Чудното е че тая патрулка спира само нощем там и причаква. Не пише КАТ и нямат жилетки ама си спират иначе маи и радар имат.

Пазарувам си излизам от Макдоналдс съвсем културно си карам с 50. Часът е 2:30 през ноща. Изведнъж от някъде изскача същата патрулка зад мен и почва да ми свети с фаровете яко. Отбивам леко в дясно обаче тия пак минават зад мене и почват да светят. Отбирам и спирам. Ония идват и двамата.

"Добър вечер, документите."
Никви полицеиски карти не видях нито се идентифицираха да поясня.
Давам ги.
"Пил ли сте."
Казвам не ако искате да проверим.
"Това лесно ще стане!" провиква се единия.
Друпнаха се малко настрана казаха си нещо и ми ги върнаха обратно. Нямаше за какво да се заядат така или иначе.

Тука обаче идват въпросите ми. Правилно ли е да ме спират така като долен престъпник и да не се идентифицират тия. И длъжен ли съм да им спирам на всички тапаци с патрулка дето ми светкат с фаровете без да подават звуковият сигнал. Могат ли да ме спират хора без жилетки на КАТ и без да се идентифицират. Няма ли номер на полицията на които да се сигнализира за фалшиви катаджии или за фуражки които заработват нелегално извън работно време?

П.С.
За справка тия седят секи ден там след 1-2 часа след макдондалдса в посока бизнес парка по бул. Малинов.
Изображение

Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 04 Дек 2008, 20:43

ако ти светкат само с фарове моеш да ги отебеш. ма ако ги отебеш и си сам -те ако стане разправия ше кажат ,че не си спрел на подаден светлинен и звуков сигнал и са двама -единият свидетел.
кво ти пука-нали не си бил нарушил!? ако си нарушил-ше те щавят!!тва е положението.....! и могат да те спрат -нищо ,че нямат жилетки-могат да са охранителна полиция и имат право-само акт не могат да ти напишат,а требва да викнат истински катаджии с жилетки.

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 04 Дек 2008, 20:44

да им спретнем една изненада с 7-8 коли на дрифт :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 04 Дек 2008, 20:46

на всички полицаи по закон тряя да спираш и да си предоставиш документите ако ще и по боксерки да са стига да виждаш значката та дори на оная си работа да я е закачил :evil:

ако никъде не виждаш значка можеш да поискаш идентификация тогава иначе няя как :help:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 04 Дек 2008, 20:50

Да могат да те спират.
Не не са длъжни да ти се легитимират щом са униформени, виж ако ти поискаш тогава трябва да ти покажат карта или значка.
Последна промяна GRIPEN на 04 Дек 2008, 20:51, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 04 Дек 2008, 20:51

E34Power написа:да им спретнем една изненада с 7-8 коли на дрифт :mhihi:

хахахаха изтрещеняк! :mhihi:

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Re: Рекетиорчета по нощите в кв. Младост

Мнение от someone » 04 Дек 2008, 20:56

DroW написа:Няма ли номер на полицията на които да се сигнализира за фалшиви катаджии или за фуражки които заработват нелегално извън работно време?

Има - 166. Ако е чак толкова тегава работата звъниш, казваш къде си, свързват те с дежурния на съответното РПУ, на него отново му казваш къде точно се намираш, представяш се и питаш - еди кой си и еди кой си в момента са ме спрели. Има ли такива служители във Вашето РПУ и в момента на смяна ли са и разпределени ли са да патрулират в района, в който са ме спрели. Имай предвид, че разговорите се записват, така че не е добра идея да обиждаш или да приказваш глупости. Поради същата причина не можеш да очакваш подобно поведение и от дежурния. Иначе след като те спрат и са униформени преди да започнат проверката не са длъжни да ти показват служебна карта, а да се представят по длъжност и фамилия, както и да кажат в кое поделение на МВР работят. Ако нещо се усъмниш, над левия външен джоб на нивото на гърдите, трябва да има идентификационна табелка, на която да пише името на полицая, който те е спрял.

Иначе, поради ред причини, доста се съмнявам някой униформен да си позволи да заработва по подобен начин в извънработно време. Много други дивотии са способни да направят иначе, ама точно това - едва ли...

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 04 Дек 2008, 21:04

GRIPEN написа:Да могат да те спират.
Не не са длъжни да ти се легитимират щом са униформени, виж ако ти поискаш тогава трябва да ти покажат карта или значка.

Тва па изобщо не е вярно!
Без да ми се легитимира освен да спра не съм длъжен нито врата да му отворя,нито прозорец да сваля,камоли документите да си дам...
Малко ли случай на опарени чужденци имаше по нашите магистрали с псевдо полицаи ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 04 Дек 2008, 21:04

Също така от РПУ-тата не раздават на служителите си патрулки за ползване в извънработно време. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 04 Дек 2008, 21:05

///MapTo написа:

Тва па изобщо не е вярно!
Без да ми се легитимира освен да спра не съм длъжен нито врата да му отворя,нито прозорец да сваля,камоли документите да си дам...
Малко ли случай на опарени чужденци имаше по нашите магистрали с псевдо полицаи ;)

Айде намери ЗМВР прочети и пак пиши. :winky:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 04 Дек 2008, 21:06

GRIPEN написа:Айде намери ЗМВР прочети и пак пиши. :winky:

Няма кво да чета бе човек и с ушеви съм си говорил и са ми разказвали какъв е реда и т.н...
Това,че вие не си знаете правата и задълженията си е изцяло ваш проблем :idea:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 04 Дек 2008, 21:08

+1
:yes: :clap: Лепим фолио по номерата и :driving: :twisted: :evil:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 04 Дек 2008, 21:11

miroslav4ev написа:

+1

Тва с фолиото е малко незаконно ,но това е друга тема! ;)
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 325 ТД '93
Детайли за колата: тъмно син металик

Мнение от miroslav4ev » 04 Дек 2008, 21:13

madpetio написа:
miroslav4ev написа:

+1

Тва с фолиото е малко незаконно ,но това е друга тема! ;)

Иначе пък пишат номерата и после :box:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 04 Дек 2008, 21:22

Eто от такива като тебе къртят най-много кинти въпросните :idea:

Трябва да са с жилетки.(длъжни са!)
Трабва да се легитимират. (длъжни са!)
Има разлика между полиция и КАТ ... време е да започенеш да я правиш, колега!

Следваща

Назад към Извън Темата