Когато явно и нахално ни лъжат на бензиностанцията....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 26 Май 2008, 22:24

вече е карера 100 дали е внос божа работа ,по едно време беше ама май напоследък не е щото като налея няма разлика от 95

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Когато явно и нахално ни лъжат на бензиностанцията....

Мнение от rado84 » 27 Май 2008, 23:12

X-citer написа:Как би трябвало да процедираме при доказана измама на бензиностанция? Кои органи трябва да сезираме и би ли имало това някакъв положителен ефект за крайния потребител?
Вече 6 или 7 пъти на различни бензиностанции от веригата ОМВ ме прецакват с литрите гориво. Винаги зареждам колите си до горе когато сипвам бензин или газ. БМВ-то ми е на бензин и там е доста относително колко събира, казват, че резервоара понякога се раздувал и събирал повече... ОК, да приемем, че това е така. Може ли обаче някой да ми даде логично обяснение как се раздува бутилка за газ :shock:
Зареждам си ресторанта с една Вектра. Колата е с газова уредба и 60 литрова бутилка. Вече няколко пъти при различни температури зареждам колата и оставам доста изненадан от вместимостта й. Влизам в бензиностанцията, в колата има още газ защото не е почнала да придърпва нито да намалява мощността й. Казвам на зареждащия да я напълни до горе. Почти всеки път ми сипват 65 - 67 литра :shock: Е как става това? По принцип бутилката има поплавък, който не позволява зареждане повече от 80% на бутилката. Да приемем, че поплавъка се е прецакал и бутилката се зарежда до 100%, което ми се струва малко невъзможно. При положение, че в колата има газ и че вместимостта на бутилката е 60 литра, как така ми сипват 67????
Единият път ми кипна и повиках управителя. Излезна някакъв тип със звучно име, нещо от рода на Жозеф и взе да ми обяснява колко точни им били колонките и как всеки месец ги проверявали. Попитах го как като са им толкова точни колонките се получава тази разлика и той почна да свива рамене без да ми даде логично обяснение. После още няколко пъти под формата на шега питах зареждащите как успяват да разширят бутилката, а те притеснено ми отговаряха, че не съм единственият, който се оплаква от подобни проблеми, но не можели да направят нищо.
В момента по баловете съм доста зает и нямам време да се разправям с тях, но има вариант да кача някой проверяващ с мен в колата, да отидем да заредим с него и да констатира явната и нагла измама.
Нямам идея каква е посещаемостта на една бензиностанция на ден, но със сигурност от там минават поне 1500 коли. Сметнете сами като излъжат повечето с по 5-6 литра за каква далавера става въпрос. Не стига, че цените на горивата станаха все едно караме на уиски, но и да ни удрят толкова нагло вече е прекалено...

Работих на ОМВ почти година и половина (общо време за две станции) и съм доста наясно със шашмите на повечето управители. В 90% от станциите им има шашма с брояча на колонката. Не знам какво точно му пипат, но е факт, че според ОМВ-колонка неведнъж съм сипвал 7 литра "Супер 100" (тогава се казваше така, сега е с друго име) в туба от минерална вода, която събира 5 литра. :lol: Другото, което е в тия шашми - правят тези трикове само на колонките, на които спират ТИР-овете, защото като сипеш 500 литра в камион е доста трудно да се улови разликата от 100-те литра по-малко, тъй като никога не знаеш ТОЧНО колко има в момента в резервоара на камиона. За т'ва ще ви дам на всичките един съвет - ако сте редовни клиенти на някое ОМВ: не спирайте на колонките, на които спират предимно тежкотоварни МПС-та. В повечето случаи това са все крайните колонки - първите две или последните две - зависи къде е сложен изхода на станцията. Те спират там, защото (и сами го знаете, де) им е по-лесно да излязат без много въртене на волана и без риск да съборят станцията с някоя маневра.
Същото е положението и с газта - и там има пипано, защото ти си знаеш, че бутилката ти събира 60 литра, но в дадения момент не можеш да си сигурен, че стрелката показва точния литраж нито, че поплавъка не е наполовина или изцяло потънал. И понеже повечето газови бутилки са кучемарки никой никога не може да каже колко точно е имало преди пълненето, за т'ва и газовите колонки са пипани - и там няма как да се хване измамата.
Шашмата с бензина може да се хване, но не винаги. Ако пистолета е по-износен и по-употребяван има лесен начин да установите измамата. Пускате го на "автопилот" (както му викахме с колегите), после рязко освобождавате палчето и преди пистолета да изщрака гледате в брояча. Ако всичко е наред брояча трябва да спре едновременно със щракването. Ако, обаче, е бил пипан - след щракването брояча продължава още 1-2 секунди и тогава спира, през което време може да "сипе" още 100 до 1000 грама - това зависи от доста неща и едно от тия неща е литрите, които сте сипали до момента.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 28 Май 2008, 9:27

ти си голям гений бе младеж ,щом си работил на ОМВ сигурно си чувал фирмата Рое България ООД ? аз съм ръководител на филиал в нея ,като работя вече 8 години в тая фирма и казвам че си написал пълни глупости ,ама пълни :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rado84 » 28 Май 2008, 20:16

Alexi написа:ти си голям гений бе младеж ,щом си работил на ОМВ сигурно си чувал фирмата Рое България ООД ? аз съм ръководител на филиал в нея ,като работя вече 8 години в тая фирма и казвам че си написал пълни глупости ,ама пълни :mhihi:

Е то е ясно, че ще ги защитаваш, нали ти плащат. :roll: А и от Рое са такива некадърници, че просто нямам думи за тях.
Освен т'ва, ако си вършехте работата както трябва нямаше да е толкова лесно да се хване измамата. Плюс, че не можете да сте сигурни, че докато ви няма на дадената станция управителя не бърника по колонките нощно време. Знам за станция, която със сигурност имаше пипано по колонките - беше обществена тайна сред персонала за точно определена колонка, дори касиерките бяха наясно. Но няма да ти кажа коя е, защото управителя ми е приятел и не искам да си развалям отношенията с него.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 28 Май 2008, 22:07

на мене лично нищо не ми плащат така че съм обективен .. а "некадърници" ще го отмина без забележка отдавайки го на слабоумието ти и на това че си млад и зелен .. знам кой работи на ОМВ - само пишлемета без квалификация които друга работа не могат да си намерят така че ти прощавам ,и уекичко с епитетите ..

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 29 Май 2008, 11:13

Alexi сигурен ли си че така категорично можеш да даваш мнения, че в цялата страна няма некадърници във вашта фирма?
Дори и за региона на шумен да гарантираш, че няма измами, откъде си сигурен че същото е в останалите региони?

Един близък роднина се беше хванал за няколко месеца към една верига бензиностанции да обикаля и поддържа касови апарати и компютрите. Като знам какви неща искаха да прави и защо се махна...
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Drinker
Аватар
Кара: E36 Touring 328i
Мечтае да кара: нормално

Мнение от ///Milen_bmw » 29 Май 2008, 11:59

Alexi иска да ни убеди, че в нашата държава няма корупция :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BMWear » 31 Май 2008, 13:23

А стига ве ! Сипали им литър - 2 по-малко ! Кво толкоз , а аз вече насъбрах топки за тренировка на футболен отбор с промоцията на ОМВ - 20 кинта точка / 30 точки - топка / и то за месец - два . :ranting: Никой - нищо не може да докаже

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 31 Май 2008, 13:28

измами има и ще има ,както и некадърници ,но да се мънка във форума смисъл няма ... някой от ОМВ или Шел да е влязъл тука да мънка че БМВ е заредило и си е тръгнало без да плати ? А такива случаи има по 2-3 на ден ... мен като не ми харесва някоя станция и предполагам че ме лъжат просто зареждам другаде ( точно аз не съм най добрия пример де :mhihi: )

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 31 Май 2008, 16:24

Alexi написа:измами има и ще има ,както и некадърници ,но да се мънка във форума смисъл няма ... някой от ОМВ или Шел да е влязъл тука да мънка че БМВ е заредило и си е тръгнало без да плати ? А такива случаи има по 2-3 на ден ... мен като не ми харесва някоя станция и предполагам че ме лъжат просто зареждам другаде ( точно аз не съм най добрия пример де :mhihi: )

Това не е мънкане а споделяне. Правиш ли разлика между двете неща? А и не виждам нищо лошо от това да споделиш къде какви трикове прилагат "уважаемите господа УУУУУправители". И знаеш ли защо?????????????? Защото такива като мене и още много други им купуват храната, бозата, колата, плащат и на някоя засукана кака и т.н :evil: . Така че, айде малко по-скромничко. А, че в РОЕ са некадърници си е ВЯРНО :twisted: . Аман от натегачи :evil:
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 31 Май 2008, 18:45

От Итали съм най-доволен, засичал съм не малко пъти, не лъжат, а и не разреждат толкова много горивото, колкото другите. ;)
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 31 Май 2008, 20:34

Alexi написа:измами има и ще има ,както и некадърници ,но да се мънка във форума смисъл няма ... някой от ОМВ или Шел да е влязъл тука да мънка че БМВ е заредило и си е тръгнало без да плати ? А такива случаи има по 2-3 на ден ... мен като не ми харесва някоя станция и предполагам че ме лъжат просто зареждам другаде ( точно аз не съм най добрия пример де :mhihi: )

Когато някое БМВ го направи, Алекс, управителят дава бутона Бек, реже и връчва видеоклипа с номера на автомобила на полицията. Нема къде да избягаш. Отгоре на това те разпространяват и из цялата верига.

А ако на ОМВ, Шел или квото и да е там ги хванеш че са те окрали и са ти сложили по - малко бензин и вдигнеш патардия и извикаш полиция, полицията ще дойде и ще те изхвърли от бензиностанцията и ще ти отправи предупреждение за опит за саморазправа...
Там е тънката разлика.

Чудя се, дали една тема тип "черен списък" - относно бензиностанции, в които сме сигурни че са ни излъгали с литража - ще има възпитателен ефект.
Лошото е, че може да се превърне в саморазправа и лоша реклама, но според мен потребителите имат нужда от такова нещо... Като единствено средство за защита.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61

Мнение от MobbDeep » 01 Юни 2008, 18:14

Отидох един път на Лукойл.. да взема бензин за косачката и ползвам една алуминиева туба която е доста точна но не бях я пълнил до горе за да не изветрява бензина.. Един ден отидох казах сложи ми 20л. бензин понеже толкова събира на колонката показа 21,600л много замислен останах.. Викам на бензинджията кво става е нещо в повече ми сипвате а той ми вика ако искаш да знаеш на бензиостанция няма как да се лъже.. изгледах го изгледах пък се съгласих с него.. :confused: Другия път като отида с тубичката пълни и мерси... ще му кажа на управителя на сметката ,че ми дължи пари.. ! :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Юни 2008, 18:36

митовете наистина са големи в това отношение - разбрал, не разбрал човека си прави извода че на тази бензиностанция лъжат и готово. Няма как да пипаш колонката без да скъсаш някоя пломба, измислили са го в белите държави така че бъдете сигурни че това се случва. Ако държавният контрол не ви хване, вериги като ОМВ и Шел мисля че имат достатъчно персонал за да го направи. А ръководството им няма интерес от такива управители.
Може и да лъжат някъде, обаче това е сигурно в 20% от случаите за които се говори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 01 Юни 2008, 18:41

бе то си е имидж да зареждаш на омв-кафето с добри цени,закуските и те,някое сокче и готово,играч си,все пак караш лъскав кенеф и ти тряя самочувствие,а че те лъжат,е ти си баро,тебе не те лъжат,щот налииии....
аз ходя на еко,по-ме кефи горивацията и персонала е весел
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата