Автоматикът потегля бавно – нормално ли е?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i '06
Автоматикът потегля бавно – нормално ли е?
Здравейте,
Това ми е първия автоматик и дизел, при това.
Всички ми казваха, че с автоматик е по удобно и аз реших да опитам.
По принцип съм доволен от вървенето и ускорението на колата, но не мога да свикна с бавното потегляне от място. Живея близо до оживен булевард и сутрин за да направя ляв завой по него със старата кола бях с 3000 об. на полусъединител в очакване на малка пролука между колоните от автомобили да се изстрелям.
Сега уж съм с БМВ, а тази кола потегля все едно е на парад и улиците са празни в очакване на Дж. Буш да мине
За прочутото “пилене” на гуми и дума не може да става....
Трябва да кажа, че автоматикът не е типтроник – има D, S, 3 и 2.
Пробвах да потеглям на всички положения, но е все едно – ускорява рязко чак след втората-третата секунда, което някой път е доста късно. Опитах с левия крак на спирачката, а с десния да давам газ, но пак без особен успех.
Някой друг забелязал е подобен проблем и има ли решение освен да се върна някога пак към ръчните скорости?
Благодаря
Това ми е първия автоматик и дизел, при това.
Всички ми казваха, че с автоматик е по удобно и аз реших да опитам.
По принцип съм доволен от вървенето и ускорението на колата, но не мога да свикна с бавното потегляне от място. Живея близо до оживен булевард и сутрин за да направя ляв завой по него със старата кола бях с 3000 об. на полусъединител в очакване на малка пролука между колоните от автомобили да се изстрелям.
Сега уж съм с БМВ, а тази кола потегля все едно е на парад и улиците са празни в очакване на Дж. Буш да мине

За прочутото “пилене” на гуми и дума не може да става....
Трябва да кажа, че автоматикът не е типтроник – има D, S, 3 и 2.
Пробвах да потеглям на всички положения, но е все едно – ускорява рязко чак след втората-третата секунда, което някой път е доста късно. Опитах с левия крак на спирачката, а с десния да давам газ, но пак без особен успех.
Някой друг забелязал е подобен проблем и има ли решение освен да се върна някога пак към ръчните скорости?
Благодаря
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Не е ли да си ги ръчкаш сам не си е работа... Имаме едно ГрандЧероки дето е автоматик и то така... Иначе като караш и дадеш рязко газ се изстрелва щото 4,2 литра но и аз не знам как се тръгва с пилеж ?!? Аз карам само с ръчни скорости и ще продължавам да го правя и за напред... Сега съм си харесал Е60 530Д М57Б30 със 6 ръчки 

- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
CheGevara написа:а забелязал ли си да буксува автомата при потегляне или просто му трябват 2-3 сек. за да потегли?
Да нямаш предвид виското на автоматика ? Знам, че автоматиците са с нещо такова и то може също да не работи как требе...
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
Kartoff написа:CheGevara написа:а забелязал ли си да буксува автомата при потегляне или просто му трябват 2-3 сек. за да потегли?
Да нямаш предвид виското на автоматика ? Знам, че автоматиците са с нещо такова и то може също да не работи как требе...
ами не само турбинката ами и ламелите на първа скорост може да са заминали и да буксува. Ама требва колегата да каже дали усеща вдигане на оборотите без движение на колелата - тогава е сигурно че буксува.
- noiseless
- младши ентусиаст
-
Не, не буксува. Просто бавно потегля с ниски обороти и след кратко замисляне когато види, че съм натиснал педала до дупка се изстрелва.
Един приятел с типтроник казва, че може да тръгва на 1-ва рязко с пилене, но аз явно нямам 1-ва.
Има ли други колеги с автомат без типтроник - как карате?
Един приятел с типтроник казва, че може да тръгва на 1-ва рязко с пилене, но аз явно нямам 1-ва.
Има ли други колеги с автомат без типтроник - как карате?
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Тест
Аз също се оплаквах от същия проблем , ама като свикнах като че ли по-добре се справям.Може ли и аз да дойда на теста?
Препоръчайте ми диагностика извън дару и камор, просто защото там много се чака или това с извън тях е мисия невъзможна?
Препоръчайте ми диагностика извън дару и камор, просто защото там много се чака или това с извън тях е мисия невъзможна?
- noiseless
- младши ентусиаст
-
Привет Ice,
С теб ще се виждаме за "Шпулунг-а", но колата ми е в момента за смяна на гарнитура и глава (евентуално) и не знам дали ще е готова до тогава за тест
Вярно ли е, че автоматиците потеглят на 2-ра и само ръчно с типтроник можеш да ги накараш да тръгнат на 1-ва?
Ако сложа чип, който подобрява вървенето на по-ниски обороти дали ще "излекува" и проблема с бавното потегляне?
С теб ще се виждаме за "Шпулунг-а", но колата ми е в момента за смяна на гарнитура и глава (евентуално) и не знам дали ще е готова до тогава за тест

Вярно ли е, че автоматиците потеглят на 2-ра и само ръчно с типтроник можеш да ги накараш да тръгнат на 1-ва?
Ако сложа чип, който подобрява вървенето на по-ниски обороти дали ще "излекува" и проблема с бавното потегляне?
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
не е верно. Потегляме си на 1 като пич и после 2,3 и т.н.
Ск. кутия има управляващо устройство, в което дрънчи един софтуер, който изчислява в какъв стил караш и в зависимост от твоя стил на каране реди скоростите. Това обаче се отнася за стептроника. При старите автоматици като твоя, незнам дали има такава адаптация, но със сигурност има упр. устройство.
При стептроника има решение като се занули устройството и после се "научи" наново. Опитай да караш малко по-спортно и да видиш дали ще се промени потеглянето. Най добре също е да ресетнеш устройството в БМВ.
Ск. кутия има управляващо устройство, в което дрънчи един софтуер, който изчислява в какъв стил караш и в зависимост от твоя стил на каране реди скоростите. Това обаче се отнася за стептроника. При старите автоматици като твоя, незнам дали има такава адаптация, но със сигурност има упр. устройство.
При стептроника има решение като се занули устройството и после се "научи" наново. Опитай да караш малко по-спортно и да видиш дали ще се промени потеглянето. Най добре също е да ресетнеш устройството в БМВ.
- noiseless
- младши ентусиаст
-
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Стига си говорил глупости, хората ще ти се смеят!eno написа:Нали турбото се включва след 2000 обороди?
Не знаеш как да тръгваш!eno написа:И при моята е така, като давам на S и давам рязко газ, колата тръгва бавно, но след 2-3 сек., или по -точно след 2000 обороит, ме залепва за седалката.
Мисля че това е нормално при автоматик,дизел.

... ама срешу една биричка, ще те науча!

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
и на мен ми стана интересно, понеже съм карал доста автоматици и попаднах на един със същия "проблем" имаше една дупка от около 1-2 сек докато се съвземе от кикдаун-а (дизел) та дали проблема не е в мотора, вместо в автомата?
- noiseless
- младши ентусиаст
-
"Най добре също е да ресетнеш устройството в БМВ"
Che, този reset на всички устройства с откачане на акумулатора дали ще помогне и за автоматика?
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 901#532901
Аз ще го пробвам като си взема колата от ремонт, пък ако не помогне се надявам поне да не навреди
Che, този reset на всички устройства с откачане на акумулатора дали ще помогне и за автоматика?
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 901#532901
Аз ще го пробвам като си взема колата от ремонт, пък ако не помогне се надявам поне да не навреди

46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4