Датчик диференциално налягане ДПФ Е90 320д 2005г!
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Датчик диференциално налягане ДПФ Е90 320д 2005г!
Здравейте колеги, налага ми се да си сменя датчика за диференциално налягане на ДПФ филтъра и се чудя дали да си взема афтърмаркет на Pierburg и ако някой от вас е ползвал такъв дали върши работа? Купувал съм на тази марка MAP сензор и работи вече дълго време безпроблемно.Също така и EGR съм купувал на тази марка и работи перфектно.
Цената му е на половина на оригиналния, доколкото четох, че Pierburg произвеждат за BMW сензори и нямало разлика във функционалността му с оригинален такъв. Изключвам всички други афтърмаркети, защото прочетох, че не вършат работа, но за този няма мнения.
Така, че ако някой е купувал и го е тествал да сподели, ще съм благодарен.
Цената му е на половина на оригиналния, доколкото четох, че Pierburg произвеждат за BMW сензори и нямало разлика във функционалността му с оригинален такъв. Изключвам всички други афтърмаркети, защото прочетох, че не вършат работа, но за този няма мнения.
Така, че ако някой е купувал и го е тествал да сподели, ще съм благодарен.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Датчик диференциално налягане ДПФ Е90 320д 2005г!
Кога си ги сменял тия неща? Разликата между пиербург и топран в момента е стикера.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Частите съм ги сменял преди една година. Още като ги закупих и на самата опаковка има бар код който като се сканира автоматично отваря сайта на Pierburg (Rheinmеtall) и генерира код който те кара да провериш на водния знак на опаковката и всичко беше ок.След тази проверка изписва, че частта е автентична на марката.Частите които закупувам са от един от най-големите доставчици на авточасти, снабдяващи почти всички сервизи в София и не само.На живи данни всичко работи по заводски параметри. Даже след като сложих новия MAP сензор колата стана съвсем различна, възвърна мощността си и започна да набира рязко при натискане на газта. Преди това със стария оригинален при подаване на газ беше едно мудно набиране и се чудиш какво става.Чистил съм го няколко пъти без резултат. Същата заводска производителност имам и с ЕГР на Pierburg, работи перфектно. Даже на стария оригинален ЕГР отгоре си пише Pierburg BMW.
Не съм срещал информация Топран да е част от Pierburg, поне в нета не съм попадал на инфо да имат каквато и да е връзка. Цената между двете марки сензори е с доста голяма разлика, Pierburg е два пъти по-скъп.
Както и да е аз днес си закупих оригинален диференциален сензор за ДПФ, защото нямаше наличен такъв на Pierburg, иначе бих се доверил напълно.
Не съм срещал информация Топран да е част от Pierburg, поне в нета не съм попадал на инфо да имат каквато и да е връзка. Цената между двете марки сензори е с доста голяма разлика, Pierburg е два пъти по-скъп.
Както и да е аз днес си закупих оригинален диференциален сензор за ДПФ, защото нямаше наличен такъв на Pierburg, иначе бих се доверил напълно.
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
Би ли споделил дали има положителна промяна след смяна на датчика? Аз също имам съмнения дали моят е за смяна. Понякога колата регенерира на големи интервали 4-500 км., дори 700 километра стигна веднъж. Друг път обаче се пълни бързо и започва регенерация след само 150 км.
Да, ще споделя като монтирам новия. При мен се наложи смяната, защото при 2000 оборота стойностите на диференциалния датчик скачаха в голям диапазон примерно един път показва 100мбар. в следващия момент скача на 170мбар. после пада на 150мбар. и то за секунди, а оборотите са точно 2000 и така постоянно различни стойности. Регенерацията в тези случай ту се пуска ту спира за секунди и бърка компа за това какво е запушването и той се шашка. И постоянно ми излизаше грешка за твърде чести регенерации.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Fulgrum написа:...
20 изречения и нищо съществено. Опитах се да ти кажа, че ако ще и от магазина на пиербург да си купиш сензора, качеството им не е каквото е било преди и всякакви ЕГР, ПОМПИ и всичко друго е пълен боклук и не става за абсплютни нищо. Пресен пример от преди 2 дена, соленоид, който управлява ЕГР на N47, не работи коректно(сменян е с пиербург преди 7 месеца, не по наше желание), след подмяната на такъв с оригинален, никакъв проблем.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
За качеството на частите, че е спаднало и не е както е било преди 20 години е така, но при мен афтърмаркет частите които съм използвал няколко пъти не е имало никакви проблеми. Не знам каква партида са, но по живи данни не съм виждал притеснителни отклонения. Примерно използвам датчик на разпределителен вал на Hella сменен от преди 5 години, все още работи без проблем на колата ми. Когато го взех и аз бях скептичен, просто тогава така се случи, че стария оригинален ме остави на пътя и тогава такъв имаше за да мога да се прибера, но уви от тогава нямам никакви проблеми с него. Дроселова клапа също на Pierburg, сменена преди 3 години работи перфектно, мотора се гаси супер меко, клапата си притваря нормално по време на регенерация, процентите на затваряне са същите както и при оригинална такава клапа, грешки няма никакви свързани с тези компоненти. До кога ще работят така тези части не се знае, но колата я наблюдавам наистина обстойно и бих хванал и най-малко отколонение. Може би по-старите коли не са толкова претенциозни и тези компоненти макар и афтърмаркет не им влият толкова на производителността както при по-новите при които е задължително използването на оригинални части.
И този споменат електромагнитен клапан управляващ ЕГР на N47 ми e интересно как го хванахте, че не работи коректно, грешка ли записваше постоянно при различни режими на работа, не отваряше изобщо ли ЕГР-а, частично ли отваряше, ще е интересно да кажеш в какво се състои не коректната работа на афтърмаркета?
И този споменат електромагнитен клапан управляващ ЕГР на N47 ми e интересно как го хванахте, че не работи коректно, грешка ли записваше постоянно при различни режими на работа, не отваряше изобщо ли ЕГР-а, частично ли отваряше, ще е интересно да кажеш в какво се състои не коректната работа на афтърмаркета?
7 мнения
• Страница 1 от 1