Датчици за налягане в гумите на американска кола?

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Датчици за налягане в гумите на американска кола?

Мнение от Tsureto » 14 Авг 2025, 14:48

Здравейте. Имам американка f10 2012 535i. Смених гуми и джанти и от там ми започна филма с датчиците. Едни казват, че американките са на 315mhz, а европейските 433mhz.
Това добре, имам вече 2 комплекта 433, които мойта кола не ги чете. Търся 315 да и сложа американски, за да се оправят нещата, да но няма...
От друга страна, разрових се в realoem и по вин, мойта кола излиза с 433 датчици, а пише че е американка.....?! Което е странно. Намерих едно момче в нета, което ми обясни, че трябва да проверя по вин, както и направих и след това да търся същите номера датчици, на самите модели. От там, няма значение дали са 433 а колата е американка - номера отговаря ли, ще станат?
Та малко разновидни мнения, а аз си купувам датчици и си давам пари за монтаж демонтаж като луд и за да избегна тези ненужни разходи, моля колеги просветлете ме!

Колата ми е с tpms и да, на навигацията имам визуализация за темп и налягане.
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Re: Датчици за налягане в гумите на американска кола?

Мнение от gromovich » 14 Авг 2025, 15:05

Колега и аз карам американка, само че чалънджър и щях да напиша, че съм почти сигурен, че са на 315 Mhz. Преди година доста се мъчих да си подкарам garage door opener-а в колата и след доста четене се оказа, че в щатите всички модули на гаражните врати са на 315 MHz, т.е. това е установената (легална) честота, докато в Европа е 433 MHz. Сега проверих в този сайт www.rockauto.com/en/catalog/ откъдето си поръчвам частите и там ги дават, че са 433 MHz :dunno:
Вкарай си данните и виж какво ти дава за твоя автомобил. Даставката идва за 2-3 дни с DHL. Ако решиш да поръчваш ще ти помогна.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Re: Датчици за налягане в гумите на американска кола?

Мнение от goppe » 14 Авг 2025, 21:54

Tsureto написа:Здравейте. Имам американка f10 2012 535i. Смених гуми и джанти и от там ми започна филма с датчиците. Едни казват, че американките са на 315mhz, а европейските 433mhz.
Това добре, имам вече 2 комплекта 433, които мойта кола не ги чете. Търся 315 да и сложа американски, за да се оправят нещата, да но няма...
От друга страна, разрових се в realoem и по вин, мойта кола излиза с 433 датчици, а пише че е американка.....?! Което е странно. Намерих едно момче в нета, което ми обясни, че трябва да проверя по вин, както и направих и след това да търся същите номера датчици, на самите модели. От там, няма значение дали са 433 а колата е американка - номера отговаря ли, ще станат?
Та малко разновидни мнения, а аз си купувам датчици и си давам пари за монтаж демонтаж като луд и за да избегна тези ненужни разходи, моля колеги просветлете ме!

Колата ми е с tpms и да, на навигацията имам визуализация за темп и налягане.

Колега, как разбра от реалоем-а, че за твоята кола са на 315mhz, би ли споделил какво точно ти излиза по вин? Питам, защото и аз съм с американка и след като зачетох темата, проверих и аз по моя вин не мога да разбера нищо конкретно:

123.JPG

Явно tire pressure display се предполага, че имаме, но radio frequency = 315mhz, как да се разбере дали го имам, след като и кодовете на двете опции ги нямам във ВИН листа (поне аз не ги намирам).

Хубаво, че писа, защото не бях наясно с този казус, а купих наскоро джанти за зимата, окомплектовани с датчици. След като прочетох темата ти, ги проверих и са на 433 mhz. Така че вероятно сме да един хал :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към F07/F10/F11