Въпрос за смяна на свдалки

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за смяна на свдалки

Мнение от wwwolfish » 09 Юни 2025, 14:40

Има всякакви варианти- с подгрвв, с подгрвв и надуване, с подгрев,надуване и памет. Имате ли представа кой ще пасне..В смисъл ако взема с подгрев и надуване или подгрев и памет,ако моята кола няма надуване или памет, дали ще стане да си ползвам само подгрева или кабелния интерфейс е различен, заедно с управляващия модул и трябва да търся само с подгрев?
Конкретно модела ми е Е91 с обикновени седалки не рекаро и имат само подгрев,без другите екстри. Шофьорската е леко закъсана в областта на страничната опора.Тапицер ми иска 200 лева за да ми смени парчето ,а цял кожен салон рекаро е 300-400. Искам задължително да има подгрев, но гледам обявите,повечето освен подгрев имат и други екстри...Може ли някой да ме ориентира какво да взема..колата ми е 2007 с бизнес навигацията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: M5

Re: Въпрос за смяна на свдалки

Мнение от AlonsoBest » 10 Юни 2025, 9:40

Всичко различно от подглева, няма да тръгне. На рекарото няма да тръгне надуването на страничните опори. То е на различно захранване. Паметта няма да тръгне, защото няма КАН комуникация. Ел седалките може и да се движат, защото мисля че бяха на едно захранване с подгрева, но може и да се лъжа. Дори и подграва на седалките не е 100% сигурно, че ще тръгне, понеже в различните години се сленят пиновете на които е захранването за подгрева. За мен най-добрия вариант е да си намериш запазени седалки, които ти харесват и отидеш някой да ти ги навърже и да си ползваш каквото имат като екстри.
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Въпрос за смяна на свдалки

Мнение от wwwolfish » 10 Юни 2025, 17:28

Благодаря за отговора. Малко явно съм останал неразбран. Ясно ми е че другите екстри няма да тръгнат. Моите седалки имат само подгрев и вероятно окабеляване то им е точно такова. Въпросът ми е ако взема седалки с подгрев и надуване, а имам намерение да използвам само подгрева, дали кабелния интерфейс ще ги захрани. Просто ще използвам само подгрева от екстрите на новите седалки. Другото не ме интересува. За паметта е същото,не искам да имам памет- не ми трябва,но ако новите седалки,които избера на вкус имат памет и надуване, мога ли да ги инсталирам с моето окабеляване към седалките и съответно да си ползвам само подгрева.?

Назад към E90/E91/E92/E93