Извадена букса на колана и грешка
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Извадена букса на колана и грешка
Здравейте, преди време се наложи да махна акумулатора (клемата) за повече време и колата започна да ми дава грешка Restrain system faulty при всяко стартиране на колата, с ОБД прочетох само тази "930994" - Safety battery terminal: resistance too great.
Днес обаче видях че една от клемите на шофьорската седалка към колана е изключена. Като мисля, че така предния собственик е спрял проверката на системата за това дали шофьора е сложил колана си, тъй като аз не го харесвам това и си мисля, че и грешката идва от това (не съм сигурен), дали може някой който е наясно да каже дали мога просто да вкарам буксата обратно и къде точно трябва да е, тъй като в момента виждам това:
Предполагам че трябва да се вкара тук (очертаното), но не ми изглежда като букса вътре.
Днес обаче видях че една от клемите на шофьорската седалка към колана е изключена. Като мисля, че така предния собственик е спрял проверката на системата за това дали шофьора е сложил колана си, тъй като аз не го харесвам това и си мисля, че и грешката идва от това (не съм сигурен), дали може някой който е наясно да каже дали мога просто да вкарам буксата обратно и къде точно трябва да е, тъй като в момента виждам това:
Предполагам че трябва да се вкара тук (очертаното), но не ми изглежда като букса вътре.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Re: Извадена букса на колана и грешка
Там като гледам няма да е .Като проследиш кабела от де идва - от седалката или изпод централната конзола? Седалката се движи напред-назад ,нагоре-надолу ...като му гледам дължината търси под самата седалка друга букса .
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Извадена букса на колана и грешка
wdas написа:Здравейте, преди време се наложи да махна акумулатора (клемата) за повече време и колата започна да ми дава грешка Restrain system faulty при всяко стартиране на колата, с ОБД прочетох само тази "930994" - Safety battery terminal: resistance too great.
Нищо общо нямат двете неща.
Грешката която получаваш е причинена от откачането на акумулатора, ветроятно са прекъснати кабелите към ASCM, повредена или не добре включена букса в плюсовата клема на акумулатора.
Това под седалката най вероятно е за пиропатрона на колана и най вероятно е изключено защото пиропатрона е гръмнал и не са купили здрав за да го сменят, а проасто са го кодирали да не го проверява системата, та това няма връзка с проверката дали е закопчан колана. Това лесно може да се провери, като се кодира централата по подразбиране, тогава ще наплющи грешки за всичко което не работи и ще можеш да видиш какво не е наред по системата и да го оправиш.

3 мнения
• Страница 1 от 1