Зануляваме на адаптации на дюзи!
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Зануляваме на адаптации на дюзи!
Здравейте колеги, изчетох почти всички теми свързани с корекции на дюзи и на някои се споменава за ресетване на адаптациите на дюзите след ремонт или смяна, но никъде не е упоменато как точно се прави.
Търсих в ИНПА reset injector values, но в моята ИНПА на F7 няма такава опция.Потърсих и в ИСТА и там не можах да намеря. Да не би да е нещо от версиите на INPA и ISTA?
Искам да си ресетна адаптациите, защото си смених два от инжекторите и искам да подобря още корекциите, но засега не мога да го направя.
Може ли някой да помогне с това?
Търсих в ИНПА reset injector values, но в моята ИНПА на F7 няма такава опция.Потърсих и в ИСТА и там не можах да намеря. Да не би да е нещо от версиите на INPA и ISTA?
Искам да си ресетна адаптациите, защото си смених два от инжекторите и искам да подобря още корекциите, но засега не мога да го направя.
Може ли някой да помогне с това?
- zvetiko
- старши ентусиаст
- Кара: Е39М54В30
Re: Зануляваме на адаптации на дюзи!
Колега, ако я нямаш тази възможност, DDE само ще си направи адаптациите. Вече е друг въпрос е, ако искаш да въвеждаш кодовете на коефициентите за корекция на количеството на горивото на инжекторите.
- Kroki
- Дон Кроки
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
По принцип е хубаво след подмяна и/или почистване на колектори и т.н. да се изчистят адаптаците.
Това можеш да го направиш с ISTA.
Vehicle management -> Service Function -> Power Train -> Engine electronics
Той не е казал за кой двг става на въпрос..
Това можеш да го направиш с ISTA.
Vehicle management -> Service Function -> Power Train -> Engine electronics
zvetiko написа:..
Той не е казал за кой двг става на въпрос..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Двигателя е M47N2.Става дума за Е90 320д 2005г.
В ИСТА след Engine electronics няма опция за ресетване на адаптациите на дюзите. Има за въвеждане на кодовете на дюзите и няколко други опции, които не са свързани с ресетване на дюзи. Всички менюта прегледах и такава опция не съществува!
Някой на Е90 виждал ли е в ИСТА или ИНПА опцията за ресетване на адаптациите на дюзите?
Да не би както казва колегата на Е90 при четене на ДДЕ с ИСТА или ИНПА да не излиза тази опция?
В ИСТА след Engine electronics няма опция за ресетване на адаптациите на дюзите. Има за въвеждане на кодовете на дюзите и няколко други опции, които не са свързани с ресетване на дюзи. Всички менюта прегледах и такава опция не съществува!
Някой на Е90 виждал ли е в ИСТА или ИНПА опцията за ресетване на адаптациите на дюзите?
Да не би както казва колегата на Е90 при четене на ДДЕ с ИСТА или ИНПА да не излиза тази опция?
- Kroki
- Дон Кроки
Погледни quantity нещо, там беше.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Kroki написа:Погледни quantity нещо, там беше.
Това в Engine electronics ли се намира?
- Kroki
- Дон Кроки
да
Да не би да е това?
В adaptation има това, но тук е свързано с ресетване на дебитомер и датчик на рейла!
В adaptation има това, но тук е свързано с ресетване на дебитомер и датчик на рейла!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колеги, има ли някой който с едно изречение точно и ясно да каже в ИСТА къде се намира процедурата за ресетване на адаптациите на инжекторите при Е90 320Д 2005г?
Засега никой не може да каже конкретно къде се намира тази процедура, само някакви догадки и нищо конкретно, вече се съмнявам дали изобщо съществува такава процедура при тази кола!
Засега никой не може да каже конкретно къде се намира тази процедура, само някакви догадки и нищо конкретно, вече се съмнявам дали изобщо съществува такава процедура при тази кола!
- nikola59
- младши ентусиаст
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Fulgrum написа:Колеги, има ли някой който с едно изречение точно и ясно да каже в ИСТА къде се намира процедурата за ресетване на адаптациите на инжекторите при Е90 320Д 2005г?
Не съм правил такава процедура, но намерих следното:
"In order to reset adaptions, change to tab "Vehicle management" in the first row, "Service function" in the second row, Then click "Power train", "Digitial Diesel Electronics (US version), then "adaptations".
Прочети тук: https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1289115 пост #4 на @Mik325tds
Виж и този PDF дето прикачвам дали ще ти помогне
nikola59 написа:Fulgrum написа:Колеги, има ли някой който с едно изречение точно и ясно да каже в ИСТА къде се намира процедурата за ресетване на адаптациите на инжекторите при Е90 320Д 2005г?
Не съм правил такава процедура, но намерих следното:
"In order to reset adaptions, change to tab "Vehicle management" in the first row, "Service function" in the second row, Then click "Power train", "Digitial Diesel Electronics (US version), then "adaptations".
Прочети тук: https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1289115 пост #4 на @Mik325tds
Виж и този PDF дето прикачвам дали ще ти помогне
Благодаря за отговора! Последната снимка която съм публикувал е точно до стъпката която си поснал adaptation и след това излиза това:
Първото е за ресетване на дебитомера, но второто е за ресетване на няколко адаптации в ДДЕ, в които може би са и адаптациите на инжекторите, но не съм сигурен, не видях да пише точно за това. Достраша ме да го правя, защото нулира доста параметри в ДДЕ и не знам какви ще са последствията. И като гледам и тук няма възможност да се ресетнат само адаптациите на инжекторите!
- nikola59
- младши ентусиаст
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Нека други колеги кажат, но това прочете ли го от поста дето посочих горе:
"Note, that resetting "Increment wheel" adaptions might not work due to specific versions of ISTAP and you DDE SW, some others might not work due to a cheaper cable."
Нямам идея това засяга ли точно това което те интересува, но го имай впредвид. Някои пишат и за самоадаптация, че самото DDE го прави.
И още една тема която е точно твоят случай: https://www.5post.com/forums/showthread.php?t=1822188
"Note, that resetting "Increment wheel" adaptions might not work due to specific versions of ISTAP and you DDE SW, some others might not work due to a cheaper cable."
Нямам идея това засяга ли точно това което те интересува, но го имай впредвид. Някои пишат и за самоадаптация, че самото DDE го прави.
И още една тема която е точно твоят случай: https://www.5post.com/forums/showthread.php?t=1822188
Прочетох доста от темите в чуждите форуми свързани с този казус и това което установих е,че за да се ресетнат корекциите на дюзите трябва да се следват следните стъпки в ИСТА.
Service Functions/01 Drive/Digital Diesel Electronics (US version)/adaptations/Increment wheel
Като Increment wheel са адаптациите на коляновия вал! Казват,че като се нулират, веднага се нулират и корекциите на дюзите да започват от нули.
Мисля, че това е решението за Е90.
Това нещо се намира в adaptations
Mean quatity adaptation
Service Functions/01 Drive/Digital Diesel Electronics (US version)/adaptations/Increment wheel
Като Increment wheel са адаптациите на коляновия вал! Казват,че като се нулират, веднага се нулират и корекциите на дюзите да започват от нули.
Мисля, че това е решението за Е90.
Това нещо се намира в adaptations
Mean quatity adaptation
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Конкретно за дозите няма опция за нулиране - техните адаптации са кодовете, които са от завода или които се генерират от стена при ремонт. С тяхното въвеждане се казва на компа какви са нужните калкулации, наложени от разминаването между представянето на дюзата и идеалния случай, заложен в картата на компа...
Z3Ro* написа:Конкретно за дозите няма опция за нулиране - техните адаптации са кодовете, които са от завода или които се генерират от стена при ремонт. С тяхното въвеждане се казва на компа какви са нужните калкулации, наложени от разминаването между представянето на дюзата и идеалния случай, заложен в картата на компа...
Много ти благодаря колега! Такъв отговор очаквах, точно и ясно казано с две думи!
15 мнения
• Страница 1 от 1