Струва ли си BMW service inclusive
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Струва ли си BMW service inclusive
Здравейте, колеги. Имам 730d G11 (преди фейслифта). Според вас струва ли си оферта за BMW service inclusive за срок от 3 години или 40000 км. на цена 2600 лв. Ако се направят 3 обслужвания средно се пада средно по 866 лв. за едно обслужване, като в цената са включени:
- Смяна на двигателното масло с включено количество за допълване.
- Смяна на спирачна течност
- Сервизна проверка в съответствие със спецификациите на BMW
- Смяна на въздушен филтър
- Смяна на микро филтър
- Смяна на горивен филтър
Ограничението е по години и километри но не и по брой обслужвания. Ако колата даде индикация, че има нужда от обслужване то е включено, независимо колко пъти се случи в рамките на тези километри и години (или поне аз така го разбрах).
- Смяна на двигателното масло с включено количество за допълване.
- Смяна на спирачна течност
- Сервизна проверка в съответствие със спецификациите на BMW
- Смяна на въздушен филтър
- Смяна на микро филтър
- Смяна на горивен филтър
Ограничението е по години и километри но не и по брой обслужвания. Ако колата даде индикация, че има нужда от обслужване то е включено, независимо колко пъти се случи в рамките на тези километри и години (или поне аз така го разбрах).
Re: Струва ли си BMW service inclusive
bmk написа:Ако се направят 3 обслужвания
Няма и теоретичен шанс да се направят 3 обслужвания. Доколкото знам сервизния интервал в Европа е 2г/30000км, което настъпи първо. За тези 3г/40К км. ще се направят максимално 2 смени, но ако си "късметлия" може и само една да е. Например ако в момента имаш повече от година до следващо обслужване и не караш много, или караш по над 15К на година съвсем спокойно може така да се върже че да надминеш времето или километрите преди да дойде време за втори сервиз. Дори и да ти я обслужат два пъти, 1300 лева за масло и филтри за мен са безбожно много, но в крайна сметка ти ще плащаш, ти решаваш
- NiksGS
- кандидат ентусиаст
- Кара: Е83 05, К25 06
Аз бих го направил, сменям горе посочените консумативи веднъж годишно, при груба калкулация третото обслужване ще ми излезе по- евтино от първите две. Другия плюс е, че го правят с техни масла и филтри, при тях.
Филтрите закупени от друго място може и да ги докарат същите и/ или близки като качество. Но маслото от друго място... не знаеш какво ще ти дадат.
За такъв клас кола, аз не бих пестил от обслужване, още повече за двигател.
Да и аз си купувам не оригинални стелки, стойка за телефон, зарядно за акумулатор, вериги и разни други джунджории. Но при обслужване на двигател, окачване, спирачки, ходова част - не пестя.
Филтрите закупени от друго място може и да ги докарат същите и/ или близки като качество. Но маслото от друго място... не знаеш какво ще ти дадат.
За такъв клас кола, аз не бих пестил от обслужване, още повече за двигател.
Да и аз си купувам не оригинални стелки, стойка за телефон, зарядно за акумулатор, вериги и разни други джунджории. Но при обслужване на двигател, окачване, спирачки, ходова част - не пестя.
Ultimate Riding Machine
- Jorixa
- младши ентусиаст
- Кара: G05 xDrive 30d/F48 xDrive 20d
- Мечтае да кара: 911
Maxx_E90 написа:bmk написа:Ако се направят 3 обслужвания
Няма и теоретичен шанс да се направят 3 обслужвания. Доколкото знам сервизния интервал в Европа е 2г/30000км, което настъпи първо.
Е тва е само първия път, след тва май пада на 20к. Но да, за толко пари вероятно не си заслужава. Те лятото често пускат промоции за обслужване с по 30-40% намаления и ако ги хванеш ще ти излезе по-изгодно
- msi200
- ентусиаст
- Кара: М2
Според мен, няма да направиш 3 обслужвания за тези км, а максимум 2.
Попитай ги пак за въздушния филтър. За последно service inclusive покриваше въздушния филтър веднъж на 60 или 90х км, щото в Германия не се цапа толкова. И ако искаш да го смениш по-често, а ти искаш, ти го продават на цени, все едно е изтъкан от сребърни нишки.
Попитай ги пак за въздушния филтър. За последно service inclusive покриваше въздушния филтър веднъж на 60 или 90х км, щото в Германия не се цапа толкова. И ако искаш да го смениш по-често, а ти искаш, ти го продават на цени, все едно е изтъкан от сребърни нишки.
I love the sound of V8 in the morning...
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ