НИВОТО НА АНТИФРИЗА....?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

НИВОТО НА АНТИФРИЗА....?

Мнение от GOGY » 23 Апр 2008, 19:20

Колеги имам проблем с нивото на антифриза в радиатора :( проблема е следния преди два дни му долях около 0.5л и си доиде на мах. неска паля и ми светна чека и на борда изписа , че нивото на охладителната течност е малко :shock: а съм изминал по малко от 200км :idea: незнам дали да я остава да работи на място докато отвори и големия кръг и да долея тогава :roll: :?:
jba jbu jbadu jmuc bajuu

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

Мнение от betona » 23 Апр 2008, 20:45

Не мисля че идеята е добра :shock: Като отвори големия кръги ти вземеш че отвориш да долееш хубаво ще се попариш. Освен това нивото в казанчето се гледа при студен двигател. Виж от къде губиш течност - дано ти тече от някое съединение или маркуч - другите варианти са доста по скъпи

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318IS
Мечтае да кара: BMW E60
Детайли за колата: BMW E36 318IS

Мнение от skate » 24 Апр 2008, 9:25

Виж си системата дали е обезъздушена , точно до капачката където е казанчето за доливане има малко болтче което се развива и служи за обезвъздушаване! Това е много важно данеби да имаш въздух че......, доливаш , палиш и леко го завърташ , ще потече малко , но гледай да излязат мехурчетата..., :) Хайде лек ден.

ПС: Ако имаш трудности , има доста теми затова как се обезвъздушава затова потърси из форума и ще ти стане по ясно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GOGY » 24 Апр 2008, 19:22

дам обезвъздуших системата течността си доиде както си трябва никаде не видях течове обаче неска отидох до центъра и се върнах пред нас дигам капака и пак нивото на водата е на 3 пръста даже връхчето на датчика се виждаше :evil: кво става ? каде отива тази течност ?
jba jbu jbadu jmuc bajuu

Потребител
Аватар
Кара: BMW 330cd
Мечтае да кара: BMW 330cd
Детайли за колата: Facelift Coupe, червена кожа, автоматична скоростна кутия, сив металик 2004 година

Мнение от Mupaka » 25 Апр 2008, 15:46

По принцип като е загряла колата е нормално нивото на водата да е спаднало малко, провери я след няколко часа след като е поизтинала, ако нивото не се е покачило значи наистина имаш проблем. Аз имам подобен проблем , само дето на месеца ми губи около 0,5 литра и сега в събота ще сменям водна помпа :) моля се да излезе от там или от някое водно съединение, а също и ми казаха че имало някви семеринги през които също можело да пропуска. Моля се само да не е главата, че тогава си е**** майката :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GOGY » 26 Апр 2008, 17:49

ох леле открих го теча шибан от един маркуч тече като загрее колата и почва да капе яко а маркуча се намира в задния краи на двигателя от към казанчето за хидравликата тръгва някъде и минава под всмукателния колектор и отива в главата отвратителна работа незнам как ще го сменям но хубавото е , че не е главата щото вече и този вариант допусках пак малкия дявол се оказа :)
jba jbu jbadu jmuc bajuu

Потребител
Аватар
Детайли за колата: Facelift Coupe, червена кожа, автоматична скоростна кутия, сив металик 2004 година

Мнение от Mupaka » 26 Апр 2008, 21:39

Днес сменях водна помпа и стискам палци да ми спре теча :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GOGY » 27 Апр 2008, 12:24

при мене ситуацията не е никак розова маи ще трябва да свалям колекторите щото немога да стигна с отверката до скобата да я разхлабя дори много е тясно :evil: :(
jba jbu jbadu jmuc bajuu

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GOGY » 28 Апр 2008, 14:32

колеги имам много неприятен проблем двигателя ми е М52 в задния краи на двигателя от към чистачките имам в предвид влиза един гумен маркуч които отива в главата е този маркуч ми е спукан на мене и немога да достигна до него по никакъв начин исълта ми е всмукателните колектори имат ли гарнитура щото маи ше трябва да ги свалям иначе никаф друг вариант не виждам :( :help:
jba jbu jbadu jmuc bajuu

Потребител
Аватар

Мнение от Mupaka » 29 Апр 2008, 5:26

И представа си нямам дали имат, но ако се налага да ги сваляш и да имат и да нямат ще ги свалиш,защото е важно да спреш теча, пък ако имат после ще му мислиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mityooo » 29 Апр 2008, 9:31

Mupaka написа:По принцип като е загряла колата е нормално нивото на водата да е спаднало малко, провери я след няколко часа след като е поизтинала, ако нивото не се е покачило значи наистина имаш проблем.

Не е ли наопаки :?: :!: ;)
0898578595

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 29 Апр 2008, 16:35

точно обратно :mhihi:
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 29 Апр 2008, 22:20

GOGY написа:колеги имам много неприятен проблем двигателя ми е М52 в задния краи на двигателя от към чистачките имам в предвид влиза един гумен маркуч които отива в главата е този маркуч ми е спукан на мене и немога да достигна до него по никакъв начин...

Стига се с малко повече ловкост и умение,на мен също ми течеше от този маркуч.Купих си ново водно съидинение и с подходящ инструмент(малка тресчотка)разхлабих скобата след което е извъртях така,че главата на болта да гледа нагоре и с по дълга отверка промушена между колекторните тръби,работа се получи.
Е наистина си изподрах ръцете до подмишниците ама нали знаеш то зора какво ли не прави :mhihi:
Успех колега.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Назад към E36