5 съвета за това как да...
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
5 съвета за това как да...
...счупите шпер диференциал:
1. Бърнаут с 5 човека на Орлов Мост
2. Бърнаут с 4 човека на втора на мокър асфалт
3. Бърнаут на задна
4. Всеки божи ден като ходите на работа/училище/ТУ-София си имате 2-3 любими завоя който ВИНАГИ взимате на ДРИФТ
5. И не на последно място по успеваемост
десен завой, 4-ма човека в колата, локва, първа и колата ви тръгва да дрифтва, включвате втора и пускате бързо съединителя като следва мощен удар в диф-а, на втора колата ви яко дрифтва и в следващият момент едната гума стъпва на сухо, а другата в дупка....
чува се леко "ЩРАК"...карате си към къщи и в всеки следващ завой отзад въпросното "ЩРАК" е все по продължително
прибирате се пред блока, правите обратен завой и чувате болезненото "ЩРАК ЩРАК ЩРАК ЩРАК ЩРАК ЩРАК ЩРАК", отваряте вратата/заставяте аверите ви да следят колелата...установявате че вътрешното буксува а външното забавя
след серия от опити се стига до извода, че имате напълно блокиран диференциал който предава въртящият момент от кардана и го разделя безмислостно 50на50 на двигателните гуми
следва мощно
и най вече
и
а след това
после
после хората с който си
след още една серия от
оставяте колата сама, събирате се всички и
докато другите
вие
след което
и
после санувате кошмари и като се сабудите ви се иска всичко да е било сън... но уви и пак се почва старата песен на нов глас:
и после палите колата спирате я в градинката пред блока и
си нямате на представа че в цялото нещастие диференциала ви да е блокиран има и яко ФЪН щото се върти колата като пумпал
и вече сте пешеходци понеже в момента не работите, подготвяте се за сесия и сте си изхарчили всички каширани спестявания покрай баловете по кръчмите и за
и за
на дрифт и правене на бърнаут с 5 човека на Орлов Мост, с 4 човека на втора на мокър асфалт, на задна, и разбира се: десен завой, 4-ма човека в колата, локва, първа и колата тръгва да дрифтва, включване на втора и пускане бързо съединителя като следва мощен удар в диф-а, на втора колата яко дрифтва и в следващият момент едната гума стъпва на сухо, а другата в дупка....
и от тук нататък историята ви е ясна
1. Бърнаут с 5 човека на Орлов Мост
2. Бърнаут с 4 човека на втора на мокър асфалт
3. Бърнаут на задна
4. Всеки божи ден като ходите на работа/училище/ТУ-София си имате 2-3 любими завоя който ВИНАГИ взимате на ДРИФТ
5. И не на последно място по успеваемост

след още една серия от

и от тук нататък историята ви е ясна

- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Батка, с мойте 115 коня, колкото и да искам, май нема да успея да счупа диверенцяла. А съм и с предно предаване.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Той Ати те предупреди да не правиш Бърнаути ама ти не та не давай още.....Но всъщост виновника за това е скапаната дупка чувал съм че това е най-лесния начин за прецакване на диф.(и моя малко сдава багажа от глупости и дупки)....Да се надяваме че скоро пак ще си в строя 

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Пенчев, проблема е че като правиш бърнаут .. всички викат .. браво евала .. не знам си кфо .. а сега никой не ебава да ти помогне .... или греша ? Иначе доста грозно се получи .. пък и беше шпер ...

R.I.P Landikar
- Penchev
- Сватбаря
-
tsvet40 написа:Хм, аз те видях в неделя, всичко изглеждаше ОК... Сигурно след това е станал проблема
Ми то се случи в понеделник, вече като се прибрах беше към има няма 1 часа след полунощ, сега ме чака долу да сваля диф-а, но все задължения

- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Хъм, ще се въздържа от коментар, той М - Пауърд и Дани ти го припомниха......
Не ще ти го кажа -
Най-лесно се чупи при такова натоварване в дупка, питайте Роската. Какъвто и да е диференциала така изпържен ако попадне в дупка рони зъбци .....
Като събереш пари казвай, ще дойда една събота или неделя да го сменим до вас и тогава ако те видя да направиш един единствен бърн-аут ще те
и ако нещо остане от теб
Дани да те довърши......
Не ще ти го кажа -

Най-лесно се чупи при такова натоварване в дупка, питайте Роската. Какъвто и да е диференциала така изпържен ако попадне в дупка рони зъбци .....
Като събереш пари казвай, ще дойда една събота или неделя да го сменим до вас и тогава ако те видя да направиш един единствен бърн-аут ще те

и ако нещо остане от теб

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
rtzankov написа:Пенчев, проблема е че като правиш бърнаут .. всички викат .. браво евала .. не знам си кфо .. а сега никой не ебава да ти помогне .... или греша ? Иначе доста грозно се получи .. пък и беше шпер ...
А ти що се обаждаш неподготвен? Тико Майстер.

П.С. Касата с бира седи в багажника и само чака майсторите
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
GIORCETO написа:rtzankov написа:Пенчев, проблема е че като правиш бърнаут .. всички викат .. браво евала .. не знам си кфо .. а сега никой не ебава да ти помогне .... или греша ? Иначе доста грозно се получи .. пък и беше шпер ...
Хехе забравих аз GIORCETO - Пътна Помощ НОН-СТОП !

R.I.P Landikar
- Penchev
- Сватбаря
-
Днес не ми остана време от писане, иначе щях да сваля диференциала и да го донеса на ЕКО-то
Поне да се повеселим
А иначе ще ми трябва помощ и по точно идеи от къде да търся шперц диф или само касета, и при кой да ми ги сглобят за да е всичко точно и да се зацепи както трябва пиньона с короната за да няма после хлъц
а ако се намери шперц диф с същото предавателно число май ще е по добре целия
Сашо ДраивингГод да внимава, че знам къде му нощува колата да не осъмне без диф 

За всичките свинщини извършени до тук с колите на PLD Squad има само един диф със вътрешни наранявания така да се каже и то на 1.8-то, иначе гондолата редовно късаше ухото и дифа падаше на земята.
К'во ги правиш...... всеки е кривил поне веднъж стрелката на шашкънометъра
К'во ги правиш...... всеки е кривил поне веднъж стрелката на шашкънометъра

Икономията на суровини, материали и енергия - дълг на всеки!
Иначе най-обичам да седя накрай света, да си клатя краката и да плюя в нищото...
Он-борд Е28 3.5 Turbo http://www.youtube.com/watch?v=tXzeYgEsbuA
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD

rtzankov написа:GIORCETO написа:rtzankov написа:Пенчев, проблема е че като правиш бърнаут .. всички викат .. браво евала .. не знам си кфо .. а сега никой не ебава да ти помогне .... или греша ? Иначе доста грозно се получи .. пък и беше шпер ...
Хехе забравих аз GIORCETO - Пътна Помощ НОН-СТОП !
Май тая вечер ти беше пътната помощ!!! Мерси много и на дебелия дето ни прави компания

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
да не би многото електроника да заби 

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
Ех Penchev, направо ако знаеш колко ми е гадно като ги разправяш тия работи!Направо ми се къса сърцето, щото и аз от време на време си права експерименти, е не като твойте де!Но понякога и аз дрифтвам на мокър асвалт на 1ва и 2ра и яко се кефа обаче вече ще се лиша от тоя кеф!Жалко само за дифа ти, и за излишните пари които трябва да хвърлиш!Ако намеря от някъде диф по тънко ще ти пиша!

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2