Някои предложения за следващия старт от нашия карт-шампионат

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар
Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce

Някои предложения за следващия старт от нашия карт-шампионат

Мнение от LandShark » 06 Дек 2002, 13:17

Мда, вчера докато с Алпината се гонехме с колички из Метро-София, (между другото, много мразя да карам количка в Метро в баш пазарския сезон - пред Коледа. Фраш е. А и толкоз идиоти има, че ми става напълно ясно след като с пазарска количка възрастни хора могат да правят задръствания и колизии, то какво остава с автомобил?)... та малко се отплеснах. Да. Щях да споделям какво ни хрумна като предложения за следващите стартове.

Ето списъка:

ПРЕДЛОЖЕНИЕ 1. Може би за реда на квалифицирането е добре да се тегли жребий - да няма а ама аз бях първи, на мен ми беше още студен карта. Който се падне - той. Без хън-мън после!

ПРЕДЛОЖЕНИЕ 2. Преди състезанието всички правим 1 обиколка за загряване на картовете, понеже на някои се падат по-топли, на други по-студени.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ 3. На самата писта има табела с правила. Но май много малко се спазват. Като примерно това винаги да се кара с каски. Но мисля че правило #6 гласи да не се блъскаме/изплъскваме и т.н. а да се изпреварваме с каране. Все пак ударите, особено отзад, когато са неочаквани, водят до контузии, макар и не толкоз сериозни, но все пак е неприятно да си с натъртени ребра/гръб. Затова ми се ще да въведем правило което да стимулира състезателите максимално да избягват блъскането в другарчетата и особено изблъскването на другарчето пред теб с цел изпреварване.
Затова - може би правилото ще е който изпревари някой с изблъскване - задължително изчаква другарчето което е изплъскал и му отстъпва позицията си. Иначе - дисквалификация.
Предлагам да има и дисквалификация за човек, който нееднократно, а в често блъска другарчетата си отзад.

Всичко това цели по честна игра и насърчаването на техничността, а не групата сила.

Във връзка с последното предложения може би ще е добре да има няколко доброволци-наблюдатели на пистата, които "безпристрастно" да следят да няма сбъсъци и евентуално да посочват кой да бъде дисквалифициран.

Какво мислите? Коментари? Други предложения?

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар

ПРЕДЛОЖЕНИЕ 4

Мнение от LandShark » 06 Дек 2002, 13:19

А да, пропуснах:

ПРЕДЛОЖЕНИЕ 4 - при набиране на достатъчно участници, може да разделим шампионата на 2 категории - лека и тежка... щото наистина все пак карта не ускорява еднакво с 65-70кг човек сравнено с 100-120 кг съперник.

старши ентусиаст
Аватар

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Мнение от Любо Мегов » 06 Дек 2002, 13:42

СЪГЛАСЕН СЪМ
ОСОБЕНО С ПРЕДЛОЖЕНИЕ НОМЕР 4 :oops: :oops:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Дек 2002, 14:10

Нали за борба говорите? Ако само ще се обикаляте като балерини ...
А и оправданието с килокрамите ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ATM racing team » 06 Дек 2002, 14:14

защо се мъчите да откривате топлата вода.......това е сигурно защото в БиеиеМВието има парно та Ви мързи да мислите :D Виж в "гърбавия" е малко по-натурално и се сетих, старта може да е както 1 време......картовете зад вас работят на място а вие след старта беггггггггооооооооооооооооом 20ина метра и кой превари той завари

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар

Мнение от LandShark » 06 Дек 2002, 14:32

ATM racing team написа:защо се мъчите да откривате топлата вода.......това е сигурно защото в БиеиеМВието има парно та Ви мързи да мислите :D Виж в "гърбавия" е малко по-натурално и се сетих, старта може да е както 1 време......картовете зад вас работят на място а вие след старта беггггггггооооооооооооооооом 20ина метра и кой превари той завари

Хе-хе... ся... на много бой ще го обръщаме... че да добавим и още нещо тогава към състезанието...

смирен поклонник
смирен поклонник
Аватар

Мнение от LandShark » 06 Дек 2002, 14:33

BMW_POWER написа:Нали за борба говорите? Ако само ще се обикаляте като балерини ...

Каква борба бре? КАРТИНГ!!! Ама ся, няма да се възтановяваме по седмица/две след това...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ATM racing team » 06 Дек 2002, 14:39

LandShark написа:
ATM racing team написа:защо се мъчите да откривате топлата вода.......това е сигурно защото в БиеиеМВието има парно та Ви мързи да мислите :D Виж в "гърбавия" е малко по-натурално и се сетих, старта може да е както 1 време......картовете зад вас работят на място а вие след старта беггггггггооооооооооооооооом 20ина метра и кой превари той завари

Хе-хе... ся... на много бой ще го обръщаме... че да добавим и още нещо тогава към състезанието...

не ме разбра всеки си има карт....загрял го е и той си седи на радичката иси пъпли на място......"НИЙ ПИШМАН ПИЛОТИТЕ" заставаме срещу тях и се дава старта.....абе утре от 12.30 по 1ва ще дават Формула Ка....тъпичко е но където съм дал акъл си личи/скромно/ затова гледайте го и ....

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 06 Дек 2002, 15:01

na men predlojenieto mi hareswa :D :D :D
predstawqm si kak o6te dokato ste pe6a se butate i si pomagate wsaimno w zagubata na rawnowesie :D :D :D maitap be :)
no ideqt naistina si q biwa(za6toto sum dobre w ti4aneto)
ideqt s kategoriite su6to mi swu4i dosta priemliwo

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Дек 2002, 15:35

Андро, на 16-ти ноември Дару кар и Шел правихме състезание на пистата. Оттогава още ме болят ребрата и бъбреците. Но на шеладжии им нашокахме репите :D

ПсихопатVANIO
ПсихопатVANIO
Аватар
Кара: BMW - DARK SIDE OF THE FORCE
Мечтае да кара: BMW E24

Мнение от MadVanio » 06 Дек 2002, 18:47

Не може да се уточнат тези правила още...,Андро май доста те Боли гърба. Правила е хубаво да има, но все пак не мисля, че сме чак толкова груби.категориите мисля че ги уточнихме сега, ако няма достатъчно хора за две категории ще карат и с нас, няма да Зяпат само дее.
Предложението за картингите да се загравят с една обиколка е добро.

и първото предложение е добро и понеже ти си най-бърз ще си първи на кфалификациите :)
За третото също си прав донякъде ако е без причинно удряне може да се наказва с някоя секунда състезателя, ако е със цел изпреварване пак някоя секунда но със съдийско решение,така че да не се получават неразбории,и да може все пак да се изпреварва :) все пак това си е борба ... :bang:

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 07 Дек 2002, 9:30

Особено не съм съгласен с предложение №3 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Просто няма начин понякога да избегнеж удар! :bang:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 07 Дек 2002, 11:49

madpetio написа:Особено не съм съгласен с предложение №3 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Просто няма начин понякога да избегнеж удар! :bang:

Не е вярно!
Погледай ни как караме и се учи!!! Хубаво караш, ама да удариш някого отзад??? Това е все едно да се надбягваме и аз като те настигна да ти забия един крак в гърба!!!

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 07 Дек 2002, 11:53

ati написа: ...predstawqm si kak o6te dokato ste pe6a se butate i si pomagate wsaimno w zagubata na rawnowesie :D :D :D maitap be :)
no ideqt naistina si q biwa(za6toto sum dobre w ti4aneto)

О, да и аз съм за!!! Тогава по-тежкотоварните от нас първи ще стигнат до картингите! А останалите ще лежат на земята!!!
:-)
Просто никой няма да ти разреши да правиш такова нещо. Освен това е тъпо да тичаме 3 метра...
Виж, че хората оглеждат всеки как е седнал и т.н. преди да дадат старт....

Организазазатор
Аватар

Мнение от sparco » 07 Дек 2002, 12:33

Колко струва на човек едно организирано картинг състезание в София и колко обиколки включва?

Следваща

Назад към Основен Форум