за термостата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
за термостата
Пичове смених си термостата,колата ми вече си загрява нормално....притеснява ме обаче ,че сложих темостат на 92 градуса,защото по каталог и в ЕТК го дават такъв,обаче моето е с климатроник и е правено за "любимата ни" Италия и старият като го свалих беше на 88 градуса.Въпроса ми е дали лятото да си сложа на 88 градуса , да не вземе да прегрее хайвана преди да е отворил термостата,щото и ние като италиянците сме с по-топъл климат... или за тия четири градуса не си заслужава????Пишете ако ви се струва важно!!!
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: за термостата
Много е важно по каталог да намериш термостата. Когато двигателя е разчетен за 88 градуса, в никакъв случай не бива да се слага термостат, който отваря напълно на 92 градуса, защото има опастност от прегряване. Ако не си сигурен в показанията особено лятото трябва непрекъснато да следиш показанията на температурата.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Карай с тоя и зиме, и лете. Нема какво да й стане за 4 градуса. 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- turbo
- старши ентусиаст
-
pepy_81 написа:карай па то се разбере като прегрее![]()
![]()
![]()
Да бе! Ка ли па нема да прегрее.
552 к.с. GAS POWERED

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Няма никакъв проблем да се кара + - 10градуса.
А особено на твоя двигател.
Ако си вземеш 325 тогава нещата седят по друг начин.
Карай спокоино.
А особено на твоя двигател.
Ако си вземеш 325 тогава нещата седят по друг начин.
Карай спокоино.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Аааве... Мойто куче затова ли кове една идея след 12 часа на стрелката за температурата... Аз се чудих що е то, а вероятно му е сменян термостатааа... Как не ми дойде на акъла.
Ако моят случай е като твоя, никакъв проблем ни лятото, ни зимата, просто стрелката на температурата си е мъничко след средата откъдето и да погледнеш.
Ако моят случай е като твоя, никакъв проблем ни лятото, ни зимата, просто стрелката на температурата си е мъничко след средата откъдето и да погледнеш.
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- turbo
- старши ентусиаст
-
Абе не е баш на всички
Но определено стоенето след средата не е от термостата, а най-вероятно от таблото (и по-скоро от модела му). Температурата застава една идея ПРЕДИ средата (поне при мене беше така) от 65-66 градуса до към 96-97 градуса.

Но определено стоенето след средата не е от термостата, а най-вероятно от таблото (и по-скоро от модела му). Температурата застава една идея ПРЕДИ средата (поне при мене беше така) от 65-66 градуса до към 96-97 градуса.

552 к.с. GAS POWERED

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
При всяка е36 със старото табло която съм виждал седи на 1 идея след средата защото се гледа леко под ъгъл стрелката. На новото табло мисля че е коригирано това.
Или поне това са моите разсъждения по въпроса.

за термостата
абе зарежете я тая стрелка за сега,повече ме вълнува да не си прегрея колата лятото,преди да е отворил на тия 92градуса
12 мнения
• Страница 1 от 1