Възможно ли е?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Възможно ли е?

Мнение от Alex Т » 02 Май 2004, 18:25

ще си купувам БМВ 320 Е30 и като го гледах днес ми направи впечатление, че инспекшъна свети! По данни от собственика, а и както сам се убедих маслото е сменено преди 2 седмици до смяна на ангренаж и масло на дифа остават поне още 20 000 км, та собственика ми каза, че можело да е от батерииките на таблото, защото го бил занулил инспекшъна при смяната и след два дни му светнал?!?
Не знам дали го обясних добре ама се надявам да ми отговорите, защото много ми хареса баварката и мисля да я купувам.

Мерси :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zer0 » 02 Май 2004, 18:38

Ами маи на повечето Е-30ки им е заминала батерията :) или поне аз главно на такива попадам :wink:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 02 Май 2004, 19:25

по принцип някой беше писал в друга тема, че инспекшъна светва на определени километри, примерно на 40000 за да подсеща да сменяш консумативите, ти кое имаш в на предвид че свети :?: Инспекшъна само, или ойлсървиза :?: Или и двете :?:
Ако свети "OilService" и отдолу жълтия или червения диод, е възможно да се е опитал да го занули и да не е успяло от батерийката :arrow: но ако свети само "Inspection" то тогава има друг проблем, предполагам има някаква грешка :roll: аз лично не знам за какво е :shock:
Изображение

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 02 Май 2004, 20:34

А не ви ли мина през главиците че просто може никой да не го е занулил след последната смяна?! :lol: :lol: :lol: Той сам не се занулява :lol: :wink: 8) :D

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 02 Май 2004, 20:51

!!Asen_X написа:А не ви ли мина през главиците че просто може никой да не го е занулил след последната смяна?! :lol: :lol: :lol: Той сам не се занулява :lol: :wink: 8) :D
мнда
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 03 Май 2004, 12:04

Кога светят тия инспекшъни и другите диоди на таблото, само на контакт или винаги?Щото при мене грам не светат даже не премигват нито на контакт нито никога просто не съм ги виждал да пресветват дори за миг :D От кво може да е това, и голяма проблематика ли е :D
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: много
Мечтае да кара: винаги

Мнение от Инаф » 03 Май 2004, 13:39

И при мен е същия проблем,досега вече 5 години не съм виждал да светне нито inspection,нито oilservice, нито да не дава Господ check,нито зелените,жълт и червен диод за маслото.Намират ли се тези батерии или какво става,след като сдадат багажа?
E60 ///M5 is the ultimate BMW.

..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 04 Май 2004, 9:14

Не ви трябват тези глупости, те се гледат преди колата да навърти 10 годинки!
Сега си записвайте километрите при смяна на маслото и ремъка, това е най-сигурно!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 04 Май 2004, 9:16

П.С.
b2, можеш да ми вземеш аватара.... :wink:

Потребител
Аватар

Мнение от miro_dt » 09 Май 2004, 17:18

купуват се от млад техник само провери колко волта са твоите и гледай да са алкални]

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chefo » 10 Май 2004, 8:48

miro_dt написа:...гледай да са алкални]

доста грешиш, трябва да са NiCd (никел-кадмиеви) акумулатори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordan » 12 Май 2004, 19:33

не е вярно това че не работят при кола над10г.при мен няма нещо дето да не работи.ако това и е проблема на колата не се колебай.не е причина която да те откаже.за прословутия инспекшън се пише едва ли не всяка седмица.
ако трябва да се обобщи свети на контакт и гасне когато колата запали.трябва да светят зелените лампи.всяка е за 2000км.когато изгаснат всичките светва оил сервиз и се сменя масло.инспекшън светва при някоя неизправност най вече по електрониката.изгасва като се нулира със специална джаджа в сервиз.ако неизправноста не е отстранена светва пак.светва и на определени колометри за обслужване(немците си карат колите профилактично на сервиз).при инжекция джетроник няма проблем ако не гасне.не се натрупват грешки и колата няма да те остави на пътя.при мотроник-а(след1989)се трупат грешки ако не се занули и колата може да откаже.не свети при скапани батерии акомулаторни са и не са скъпи.друг вариант е предпазител или лоша връзка по жиците.ами това е !
ако още някой напише за инспекшън ще се гръмна!честно!!!четете темите бе хора!
Човек се учи докато е жив,но никога не е късно да стане за резил

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Май 2004, 20:01

Е браво. Най-накрая да обясни някой като хората за инспекшъна, че само някакви суеверия ми разправят по сервизите. ЕВАЛА! А диоди ли са наистина зелените лампички за маслото, защото първите 2 не ми светят като се занули компютъра или са някакви крушчици?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 13 Май 2004, 11:41

диоди са определено - поне на външен вид :D
И аз мерси за ясното обяснение, съгражданино (jordan) :lol:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Потребител
Аватар

Мнение от madbear » 23 Май 2004, 4:29

и на мен ми светеше щото ми се бяха скьсали кабел4етата на дат4ик за накладките.като ги зака4их изгасна.

Следваща

Назад към E30