нужен ми е съвет за БМВ 320d (една детска мечта!)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

нужен ми е съвет за БМВ 320d (една детска мечта!)

Мнение от greg » 20 Ное 2007, 18:44

здравейте първо, регистрирах се едва вчера, но чета форума още преди да си купя кола :) по принцип от малък съм страшен фен на БМВ и винаги ми е било мечта да карам такава кола... и сега има изглед една детска мечта да се превърне в реалност :P

да започна от тук, още миналата година имах около 10 000 за кола (първата ми) но баща ми ме убеди че не е разумно да си взема БМВ за начало - все още неук шофьор като мен, аз исках само и единствено БМВ :mhihi: естествено, но изпадна един голф 3 гти който в последствие взех (количката е добра 95 година, ама вече се отраках горе-долу като шофьор) нямам нито една глоба, поне не са ме хващали, нито инцидент :D

та сега съм намислил да продам голфчето след зимата и след като се върна от бригада в америка лятото (студент съм 2 курс между другото) да събера нужните около 17-18 хиляди с известна помощ и от баща ми естествено и да осъществя мечтата си - да имам поне веднъж една ХУБАВА КОЛА ( в нашето семйство все посредствени коли е имало в които съм се возил - лада, опел, фау-ве, рено... и моя голфчо в последно време)

та съм се спрял на нещо подобно
Изображение
320d 136 коня (май беше)

заслужава ли си такава кола за млад човек като мен, или да търся купе бензинка - това са въпросите които ме вълнуват в последно време :roll:
въобще ще се радвам някой да изкаже мнение (ако има такъв модел още по-добре), за разхода на гориво, поддръжката, возията и каквото и да е - четох много статии, но информацията от първа ръка е най-добра :)

извинявам се че стана много дълго, и се извинявам ако не съм улучил правилния раздел.
предварително благодаря и много поздрави!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е60 М5
Детайли за колата: 323-две порти

Мнение от kokoms2 » 20 Ное 2007, 21:44

колата е много добра!не ти трябва бензинова имах е36 320и но е46 е от друго измерение :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 D E46

Мнение от карел » 20 Ное 2007, 22:16

Колега с теб си приличаме много. Отначало като взех книжка карах Голф 3. Тази година бях на бригада в Англия и като се върнах продадох Голфа и купих БМВ Е46 320 дизел, естествено с помощта на баща ми.
Взимаи БМВ, няма да съжаляваш.
Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lafera » 20 Ное 2007, 22:36

Купето сякаш по ще ти отива :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от PaTr1o7a » 20 Ное 2007, 23:49

Все едно гледам моята кола ( справка в галерията ) :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 21 Ное 2007, 9:54

колата е невероятна. За куперто - може - по-младежко е. Но по-добре избирай по състояние, от колкото по модел! Бензинът харчи повече. Поддръжката на дизела пък е по-скъпа. Но пък по принцип не би трябвало да имаш проблеми, като цяло тия коли нямат кои знае какви проблеми. Аз съм с този мотор и като я карам сравнително леко и без почти да я ръчкам ми дава 7,5 - 8 в София.

Потребител
Аватар

Мнение от greg » 21 Ное 2007, 13:04

благодаря за съветите, като дойде времето за покупка мисля да се ориентирам към четиривратата - по-удобна е за пътуващите отзад, пък и е по-евтина от купе :)
лек ден на всички!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 21 Ное 2007, 16:31

Цената не е по-малка ;) Но ако ще караш хора отзад верно моментът "стани да седна" не е много приятен. Бих ти препоръчал, след като си се насочил към 320d, моделите след фейслифта. Преди няколко дни карах такова и останах доста приятно изненадан. Направо моята бензинка взе да бледнее :mhihi:
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

Назад към E46