Малко религия!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Малко религия!!!

Мнение от ludiagsm » 11 Апр 2004, 10:55

Здравейте!!!

По повод велкден реших да пусна една тема , да изразя моето мнение и да ви попитам няколко въпросчета???

Колко от вас вярват, колко от вас са ,кръстени и колко от вас се сещат за всевишния освен за коледа и нова година

Аз лично съм вярващ , но определено съм един от най -големите грешници , в4ера ходих на църква но ме беше срам да влезна и отвътре да си запаля свещта

взех огънчето от една бабка за която гаранция бях сигурен че го е взела отвътре :)

после сигиурно повече от 20 пъти ми гасна свеща :) нали знаете какво означава това :)
С големи усилия все пак домъкнах запалената свещ до вкъщи

Та така мисля си че е суперлицемерно от наша страна да се сещаме само 2 пъти в годината , ми тва беше сега сте вие!!!

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 11 Апр 2004, 14:52

Аз не съм вярващ! Вярвам само на себи си, родители и истинските ми приатели!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Мнение от ludiagsm » 12 Апр 2004, 0:28

аха някой друг нещо мудно се ''развърта'' тая тема :)

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 12 Апр 2004, 1:40

Ей ма на бе :lol: Значи аз не съм вярващ в точния смисъл на думата , по-точно бих цитирал Андро:"смирен поклонник" . Не че съм много смирен де :? , ама понякога,често даже, мислено поне птдавам почит на някой който може би е горе или някъде другаде, и който/която/което по някакъв начин насочва съдбата ми. То май дето отговаря за мене не е най-щедрия ,ама пък често ме поощрява по интересни начини 8) Както са казали: "Неведоми са пътищата божии".
Всъщност мен най-ме дразнят постъпки и изказвания от рода:"Вчера/днес ходих да запаля една свещ пък дано спечеля от тотото/получа новата работа/изкопая имане." Мисля че ако има Господ такива неща по-скоро биха го ядосали , отколкото умилостивили :roll:
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ
Изображение

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Мнение от Nikolay1 » 12 Апр 2004, 14:21

Кръстен съм и съм християнин от рождението си, но не ходя редовно даже рядко на църква. Мисля, че съм като бавареца :arrow: вярвам, че има някаква сила която ни направлява, но мразя парадирането с религията :!: Това е моето мнение по въпроса. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

П.С. Старая се да спазвам повечето от 10те заповеди, но не винаги е възможно :oops:
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 12 Апр 2004, 20:46

Stormer написа:Кръстен съм и съм християнин от рождението си, но не ходя редовно даже рядко на църква. Мисля, че съм като бавареца :arrow: вярвам, че има някаква сила която ни направлява, но мразя парадирането с религията :!: Това е моето мнение по въпроса. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

П.С. Старая се да спазвам повечето от 10те заповеди, но не винаги е възможно :oops:

и аз така :)

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 13 Апр 2004, 12:29

хммм, доста обширен въпрос, предполагам затова са толкова малко отговорите.
Ще се опитам да бъда кратък - кръстен съм и принадлежа към Христянското вероизповедание.
По въпроса за бога обаче - за мен и само един бог и той е вътре в мен, както всеки има бог вътре в себе си. Кланям и се подчинявам единствено на себе си, стремя се към самоосъвършенстване и спазвам нраствената ми ценностна система. Колко е правилно не знам, но въпросът за добро или зло в крайна сметка е въпрос на гледна точка - едни може да смятат, че да правиш анален секс е смъртно прегрешение (има такива държави в Азия), други смятат, че да убиеш човек, независимо как е живял е смъртно прегрешение - и едните и другите са прави за себе си, затова всеки трябва да реши сам за себе си кое е ценно и кое не и с ценат ана какво би се придържал към негоавата вътрешна ценностна система. За мен греха да излъжеш или подведеш умишлено приятел е много по -голям, отколкото да убиеш един индивид, който е живял на гърба и труда на другите, подлагал е хора на изтезания и безсънни нощи.
Смятам, че няма такова нещо като съдба или предварително начертан път, живота е един низ от случайности, за които трябва да си подготвен, в това се крие разковничето.
Затова аз се числя към не вярващите в Господ в общо приетия смисъл (а ако го има той ще ми прости, защото обича силните хора, които си помагат сами - пише в библията) а вярвам само и единствено на 100 процента в себе си.
Други неща, в които вярвам са : семейство, приятели и любовта на живота , която може да е всичко, а за мен са машините с вътрешно горене.
Въпреки това не искам да се отличавам и да натъртвам тези си възгледи, затова посещавам от време на време църквата и почитам тези празници, но за моя господ мисля всеки ден.
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 13 Апр 2004, 15:58

Можем да си представим Бог като хазартна игра
малко глупаво и богохулно звучи но пък е интересно.
Да си представим че наистина има Бог и ние вярваме в Него, живеем праведно и спазваме неговите канони... тогава спокойно можем да отидем в рая и да се радваме на вечно блаженство... НО ако при това положение бог не съществува тогава ще сме пропуснали много греховни удоволствия в нашия живот и ще си умрем ей така...

От друга страна ако решим, че Бог не съществува и го ударим на гуляй и разсипничество през целия си живот... хммм... а се окаже, Той съществува, тогава ни чака вечния солариум - Ада :twisted:, но ако наистина не съществува, просто ще ни се размине 8) :)

И така никой и сериозен играч не би пропуснал вечните блаженства в рая или да се натресе на солариума, заради някакви мимолетни удоволствия... ИЛИ :?: :? :roll:

Аааауууу зави ми се свят :):):)

/по теорията на игрирте или доказателството за бога на Паскал/
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Viktor » 13 Апр 2004, 16:37

Аз мога да кажа ,че съм вярвящ, дори освен наВеликден, ходих до църквата днеска да го помоля да ми дойде акъла и за още един шанс там за едни работи ... Така ,че в тая възка ,ако всеки стисне по едно палче като го чете това сте ми помогнете много , мерси предварително. А дали има смисъл във тая вяра... Ми се различно - дано сега ми помогне. Ама истината е ,че точно днеска като ходих си го мислех това , че ходя само когато ми е угодно... И ем го знам , ем пак го правя. Но почвам редовно и ЕВАЛАТА НА ЛУДИЯ ЗА ТЕМАТА. Трябва да се сещаме по често за тая страна на нещата... Стикайте палци, лек ден. :?

П.С.
bawareca , мойто е друго , не търся матерални облаги. Да не ме намразиш са...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от KillerLoop » 13 Апр 2004, 17:12

Всеки път когато опре ножа до кокала и си викам "Боже помагай, че няма накъде - само ти остана....... и обещавам да ходя на църква всеки ден". В източните религии пише, че Бог е навсякаде около нас и в нас. В това отношение те са страшно напред. Ако сте гледали Последния самурай - там показват как са живели самураите и техните близки - просто се изкефих максимално. Те нямаха много но се наслаждаваха на всичко, което имаха, възможно най - пълно. Просто да водиш пълноценен живот в истинския смисъл на думата! те извличаха съвършенството от всяко едно движение. Аз също не съм много вярващ човек, но наистина когато се замислиш сигурно има нещо. Ако гледахте всяка неделя на Великден, точно след интервюто с родителите на загиналите дечица, Кеворк направи мост с Вера ... (не се сещам за второто й име). Тя (както показват изследванията на 3 континента) има поле пред очите и зад главата - точно над тила, чието излъчване съвпада с излъчването на частта от мозъка, която приема информацията от очите. Та значи за нея се смята, че има 3-то око. След тежък инсулт тя отива да се лекува със стволови клетки в Москва. Там след като види пациент тя казвала "Ти ще живееш или ти ще проходиш или ти ще умреш". Та след като и докторите от клиниката потвърдиха, че всичко, което тя е казала е ставало, човек започва да си мисли: Дали това събитие е щяло да стане без тя да се намесва - в смисъл дали тя е катализирала процеса или всичко е било предначертано - в смисъл тя просто е казвала това, което е щяло да се случи!?!?! Незнам за вас ама аз изпаднах в голям размисъл - а бе получих факс и аз нещо и седнах да мисля за сложни въпроси :о) Иначе темата е яка и мисля, че трябва да се ходи по - често на църква, защото там човек мисли по друг начин. Дори само заради това.
Innocence...
Is what life is.

Назад към Извън Темата