Питанки

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Питанки

Мнение от ati » 05 Апр 2004, 18:26

Понеже окачването отпред не става за нищо - за справка http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=7676
исках да попитам откъде да започна с подмяна - шарнирен болт - може ли само той да се смени или трябва целия носача, мога ли да си взема шарнир, който не е толкова разбит на старо? как да свърша максимално сам работата и да остане само на машина да ми вкарат новия шарнир, накрайниците на кормилната рейка сигурно трябва да се рециклират - къде, колко излиза това :?:
Масло - след като сменихме всички семеринги със закуепни от Дару кар такива в предната част на двигателя и от гарнитурата на капака сълзи, но не тече откъде може да продължава да тече масло по блока :?:
От ляо като чели тече от бензиновата помпа (при мен е механична, задвижвана от паразитен вал), но от лявата страна на блока не мога да намеря източника - като чели не е от към скоростите, защото се стича по моста, но е по-високо прясното масло от картера - ще мия всичко, за да видя най-накрая откъде тече, но има ли някой идея на какво да обърна внимание :?:
и последен въпрос - колата ми е карана душмански, няма ограничител на оборотите, беше карана без масло, целия карбуратор е надупчен заради газ-та, която махнах, включеително и всумателния колектор, навил съм болчета там, нямам нито гуми, нито съединител и въпреки това върви изродски, какво да правя :D
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 05 Апр 2004, 20:35

Ми карай я бе , като въврви изродски :P
Изображение

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 05 Апр 2004, 20:39

Сериозно сега: виж темата по-надолу за новите части , за накрайниците е най-добре да се сменят :!: Шарнирите са изляти с носача , но ако искаш ще ти дам два стари носача да ги рециклираш и после само да ги смениш :!:
За течовете трябва да видя 8)
Изображение

Аватар

Мнение от ati » 06 Апр 2004, 10:57

bawareca написа:Ми карай я бе , като въврви изродски :P

ми аде де, ма ми липсва компанията на другите бавни карбураторни шестаци :D

Аватар

Мнение от ati » 06 Апр 2004, 10:58

bawareca написа:Сериозно сега: виж темата по-надолу за новите части , за накрайниците е най-добре да се сменят :!: Шарнирите са изляти с носача , но ако искаш ще ти дам два стари носача да ги рециклираш и после само да ги смениш :!:
За течовете трябва да видя 8)

това донякъде е добре, ще мина другата седмица да видим окачаване и течове (дотогава ще я измия добре,че да се вижда)
Ати

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 06 Апр 2004, 15:31

Рециклирането на шарнирите е около 25лв. за брои. Имам един десен 4исто нов, ако го искаш ще ти го дам :D . За моята не става. :? Кормилните накрайници са около 30лв. двата, но съм сигурен 4е Киро може да ти ги намери и по-евтино.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Аватар

Мнение от ati » 06 Апр 2004, 15:50

Мерси Радо, може да се възползвам :D
защо за твоята да не става :?:

IBIZA Killer
Аватар

Мнение от bawareca » 06 Апр 2004, 19:03

Ати , не съм казал изрично , но знаеш че винаги съм насреща , нали :wink:
И в никакъв случай не МИЙ ДВИГАТЕЛЯ НА ПАРОСТРУЙКА, на мен днес ми отне 3 часа и три акумулатора за да го възпламеня отново :x
По великден съм в сервиза , ако искаш може да наминеш
Изображение

Аватар

Мнение от ati » 07 Апр 2004, 12:47

Перфектно :D
много ти балгодаря.
И аз мисля, че ще ми отнеме около полвон ден, да го измия ръчно, че а съм отишъл на пароструика, а отидоха и фарове и двигател (карам без въздушен филтър, че стария е на парцали :oops: )
Още събота ще мина, само да го видиш, няма да те занимавам излишно :D

Назад към Shark Sector