E36 външната боя?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E65 730d

E36 външната боя?

Мнение от soreman » 24 Мар 2004, 15:00

Забелязъл съм че някои E36-ици са им боядисани броните и праговете същият цвят като колата, а на други не са. Това от годината на производство ли зависи или просто тези които са целите боядисани са били така боядисани по желание на собствениците им?

Сори, може би въпроса ми е тъп или вече е задаван, ама винаги съм се чудел...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 24 Мар 2004, 15:09

И аз съм забелязъл това, но не зная дали е фабрично.Решил съм и моята E36 92г. да си я правя навсякъде еднакво.Мисля, че така ще изглежда по яко.Иначе цвета ми е бордо / тъмно/.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: скутЕрЕ!
Мечтае да кара: Перлини :))))

Мнение от moto » 24 Мар 2004, 16:13

Абе то секи може да си бойдиса броните и праговете.АМа праговете не стават добре по някой път щот не са гладки.
А иначе мисля че зависи от това какъв е модела на колата.Имам впредвид че по високите номерации им е сериино сигурно.Поне аз така си мисля.
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 24 Мар 2004, 17:42

всичко зависи от това как първия собственик желае да му изглежда колата :idea:
иначе мен ме кефи всичко в един цвят :wink: :lol:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 24 Мар 2004, 17:53

При повечето марки има опция, която върви с пакета на оборудване на колата, а именно "брони и огледала в цвета на купето". Отделно тази опция може да се поръча само тя ... предполагам и при BMW е така!

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 24 Мар 2004, 20:10

ot годината зависи , 92 винаги са със сиви брони и прагове
Изображение

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 24 Мар 2004, 20:13

98а също
няма никакво значение годината.
цвят по избор на праговете е екстра
или си я правиш сам :wink:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 24 Мар 2004, 21:01

Дали броните и огледалата са в цвета на купето зависи от нивото на оборудване и екстрите, които е готов да си плати клиента. На повечето нови коли от средния клас вече тази екстра се предлага серийно.
Never mistake motion for action...

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 24 Мар 2004, 22:18

На мен бате Киро ми реши този проблем :lol:
Изображение Изображение Изображение Изображение

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 25 Мар 2004, 13:35

Това е вид предлагана екстра като например металика

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 25 Мар 2004, 13:54

Моята е така поръчана, и тъй като сте отворили тема - да попитам, понеже на места по праговете ми е паднала боята - с какво мога да я пръсна (с какъв вид боя ми е мисълта). Тези спрейове дето се продават ще свършат ли работа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: скутЕрЕ!
Мечтае да кара: Перлини :))))

Мнение от moto » 25 Мар 2004, 16:17

Недей в никъкъв случай да пръскаш със спрей.Некачествен е.Там има една табелка ако не се лъжа под капака дет има цвета по номер(мисля че така беше).Отиваш в някой магазин за автобои с компютър и ти я прават точно като твойта.Така можеше да си освежиш праговете перфектно.Мисля че 100g боя ще ти стигне.
Знаеш ли какво е мотор????ПОинтересувай се и следващаия път като излезеш с колата гледай в страничните си огледала-СПАСЯВАТ ЖИВОТИ!!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от soreman » 25 Мар 2004, 19:20

ivopicha написа:И аз съм забелязъл това, но не зная дали е фабрично.Решил съм и моята E36 92г. да си я правя навсякъде еднакво.Мисля, че така ще изглежда по яко.Иначе цвета ми е бордо / тъмно/.

Аха ясно, значи явно е екстра. Аз мислех че от годината зависи. Аз мойта си я пребоядисвах миналата есен и я направих по-светла. Сега е с цвета на новите X5 (много ми харесва тоя цвят, просто е мания). Боядисах си и праговете и броните. Броните станаха супер, но както някой беше споменал праговете стават кофти, защото са релефни и изглежда не много добре. Огледалата повече ми харесват черни и ги оставих черни. Ето снимка да кажете дали добре е станало :)

Между другото фаровете малко странно че са жълти, но май на всички E36 от Швейцария са такива? Аз поне съм виждал само още едно E36 в София с жълти фарове. Или това пак си е екстра някаква?

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 25 Мар 2004, 19:22

ами аз сам си я направих такава. - и броните и праговете.
За съжаление се светнах много късно - след като бях боадисал наново праговете, как да махна този черен слой който е намазан върху праговете, тъй като когато се махне, отдолу си е с цвета на колата. Пробвах на едно друго е36, и стана перфектно. Толкова ме фана яд че си загубих толкова време с моите прагове, че реших че ще си остане моя тайна:). Е.. за пари праим всичко (почти де...) :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от soreman » 25 Мар 2004, 19:25

xaoc написа:ами аз сам си я направих такава. - и броните и праговете.
За съжаление се светнах много късно - след като бях боадисал наново праговете, как да махна този черен слой който е намазан върху праговете, тъй като когато се махне, отдолу си е с цвета на колата. Пробвах на едно друго е36, и стана перфектно. Толкова ме фана яд че си загубих толкова време с моите прагове, че реших че ще си остане моя тайна:). Е.. за пари праим всичко (почти де...) :lol:

Еее да тим имам проблемите. Аз не мога да се оттърва от ръждата. Есента ми я оправиха и сег пак е почнала да избива - на единият праг и от другата страна пак малко... лоша работа, ама май няма спасение вече, то щом веднъж е тръгнало

Следваща

Назад към E36