Грамотността на държавата
Модератори: mitaka7, Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: M
KPETEH написа:Една история от вчера, която наистина доказава на какво ниво са полицаите.
Та значи ходя си по жълтите павета пред народното събрание, пред мен се движи една полицайка - дебеланка няква. Спира някаква кола до нея - забелязах, че колата е с чужда регистрация, явно за инрформация да питат... Та в момента когато хорицата питаха за информация - разбира се не на Български, покрай тях премина и един млад полицай - женското ченге го спря, тъй като тя явно не разбираше какво я питат. Аз преминахвах покрай тях и чувам следното обяснение: Цен километер извън София и маха посока военния клуб. На мен ми стана супер смешно тъй като няма как тези хора да са разбрали какво им обесняват, но си продължих. В следващия момент младия се обръща към полцайката и пита: Как е 50 на английски? Не се сдържах и се провикнах - фифти, при което, всички се обърнаха към мен, а аз се засмях и продължих. Просто едва ли са ги упътили за където и да било... турист ли си - загубен си
Ами ти нали си моралист, защо не помогна?

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Ами ти нали си моралист, защо не помогна?
Ами можех наистина да помогна, но тия глупаци спряха точно на платното и задръстиха цялото движение. Има си начини човек да се оправи без да пречи, най-вероятно са спирали още цифра пъти. Вместо да отидат в РАДИСЪН - най-елементарното... Как могат да предполагат, че ще бъдат упътени по този начин?

- Kocil
- младши ентусиаст
-
хаха...много е труден нашия език,кво да се прави...
а ако сте се заглеждали и по актовете как пишат... 

- Andronoff
- триногата
-
Имам позната учителка по български език, връща се от работа жената, спират я, пишат й акт, дават да го разпише, оная го прочела, извадила червения химикал от чантата си и започнала да им поправя грешките.. Акта както сами се сещате е бил скъсан веднага от засрамените катаджии 

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- Kartoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535xd LCI
Andronoff написа:Имам позната учителка по български език, връща се от работа жената, спират я, пишат й акт, дават да го разпише, оная го прочела, извадила червения химикал от чантата си и започнала да им поправя грешките.. Акта както сами се сещате е бил скъсан веднага от засрамените катаджии
Ейиии това добра идея

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: M
KPETEH написа:Една история от вчера, която наистина доказава на какво ниво са полицаите.
Та значи ходя си по жълтите павета пред народното събрание, пред мен се движи една полицайка - дебеланка няква. Спира някаква кола до нея - забелязах, че колата е с чужда регистрация, явно за инрформация да питат... Та в момента когато хорицата питаха за информация - разбира се не на Български, покрай тях премина и един млад полицай - женското ченге го спря, тъй като тя явно не разбираше какво я питат. Аз преминахвах покрай тях и чувам следното обяснение: Цен километер извън София и маха посока военния клуб. На мен ми стана супер смешно тъй като няма как тези хора да са разбрали какво им обесняват, но си продължих. В следващия момент младия се обръща към полцайката и пита: Как е 50 на английски? Не се сдържах и се провикнах - фифти, при което, всички се обърнаха към мен, а аз се засмях и продължих. Просто едва ли са ги упътили за където и да било... турист ли си - загубен си
Не е само тука... Не си виждал френски полицаи, които се опитват да те упътят без да разбират дума английски

Never mistake motion for action...
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2