Разкрасяването започна...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Разкрасяването започна...

Мнение от Joro_Paveto » 26 Юни 2007, 1:15

Когато открих моята Е36 реших, че по нея е правено доста, което може да послужи като база за едно голямо разкрасяване или тунинговане, зависи кой как го възприема. Процеса ще е дълъг, поради всеобщия проблем с финансите...но дай боже догодина в края на лятото моята Е36 да е, ако не една от най-красивите, то поне една от най-стилните.
Списъкът не е много дълъг, но затова пък доста ефектен :mhihi:
Първото, което се взе са джанти...благодарение на колегата Ицо BESSNIA, се сдобих с този рядък и уникално красив BBS RS212, който веднага пък се сдоби с полирани бордове от мен
Изображение
С монтажа на тези джанти ще се вкарам най-вероятно в страшни филми, но пък на пръсти се броят Е36-ците по света с точно този модел на BBS.
Направих си и Angel Eyes
Изображение
След това взех ето това шифтърче от колегата S-stail
Изображение
A само преди броени дни се сдобих и с това:
Изображение
и това - спортни накладки:
Изображение
До края на годината трябва да сложа и ксенон. Както и задни перфорирани дискове и накладки.
Цялото предно и задно окачване да се подмени, а всички тампони на носачите да са Powerflex и ако стигнат парите и едно шперче преди зимата...
За догодина проекта е чисто ново окачване Koni Sport, за да сложим джантите, рейсинг среден ауспух на Supersprint, ксенон системи за дългите и халогените. Ще пускам снимки на всяко нещо купено за красавицата и монтирано на нея...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 26 Юни 2007, 1:56

Успех колега, с интерес ще следя стъпките ти. Много ще се радвам да споделяш с нас красотите които добавяш.
Поздрави

п.п Ако не е проблем би ли споделял и някакви ориентовачни цени да си правим и ние сметки 8)

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 26 Юни 2007, 8:38

Ако обявяваш и цена на всичко ново, ще си доста полезен! Успех ти пожелавам и до догодина да не можем да ти познаем колата! :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 320 96g.

Мнение от betona » 26 Юни 2007, 9:28

а нещо музичка предвиждаш ли - аз мисля да направя нещо по въпроса, но още не съм решил какво да е

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 26 Юни 2007, 9:32

Ооох позната история... почне ли се един път няма спирка :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Айде успех и дано да ти идват повече парички, че да си чешиш крастата :lol: :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_Paveto » 26 Юни 2007, 11:06

Мерси за пожеланията.
Верно е, че почнели се няма спирка...
Относно цените дисковете са 307лв комплекта National, английско производство. Взех ги от Хеед'91 на Стамболийски и Константин Величков (за хората от София) Предпочетох тях, тъй като мой приятел си взе такива и след 5000км брутално издевателство (брутално е много меко казано) дисковете се държат перфектно и при много заграти и при студени.
Накладките мислех да са АТЕ, но от същия сервиз ми препоръчаха EBC спортни накладки 78лв.
Музика ще е най-осакатеното нещо, мисля си за една компонентна система Pioneer от малко по-висок клас, отзад имам две елипси пак на Pioneer, но са монтирани много кофти и трябва да отида до Авител ако може да се измисли нещо за монтаж без да се реже нищо. Ако не стане взимам още една компонентна система за отзад и един 4 канален усилвател пак на Pioneer и с това музиката се приключва. Бас за сега не се предвижда, не ме кефи как звучи в багажника. Най-накрая може да сложа една хубава изолация Dynamat на цялото купе. Мой приятел си изолира цялата А6-ца и ефекта е уникален...вътре си като в херметическа камера, а музиката звучи уникално.
Та това е за сега. След 2 месеца живи и здрави очаквам нови финансови постъпления на куп :mhihi: и пак отивам на пазар...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 26 Юни 2007, 11:28

Най-накрая може да сложа една хубава изолация Dynamat на цялото купе. Мой приятел си изолира цялата А6-ца и ефекта е уникален...вътре си като в херметическа камера, а музиката звучи уникално.

Я сподели малко повече за тази изолация, какво преставлява, къде я слагат и за колко?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 26 Юни 2007, 11:45

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E36 320i » 26 Юни 2007, 12:01

браво,браво,пожелавам ти в най-скоро време да си постигнал това,което искаш,а относно спортните накладки....не е ли малко пресилено и при нормални условия няма ли да функционират по-зле от обикновени накладки,или ти няма да я караш нормално :twisted:
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 26 Юни 2007, 12:19

Успех в начинанието и искаме снимки, искам много да видя как ще стоят джантите. А за елипсите може и да не се реже отиваш в авител и си купуваш адаптори там питаи и нямаш нивки грижи нищо не се реже и става идеално

ентусиаст
Аватар

Мнение от Joro_Paveto » 26 Юни 2007, 14:24

BMWALPINA написа:Успех в начинанието и искаме снимки, искам много да видя как ще стоят джантите.

Оффф направо нямам търпение и аз, обаче без твърдо окачване на втория завой и направо ще изкъртя калниците...всяка вечер от 6 месеца заспивам до тия джанти... :mhihi:
A ето как стоят на Е36 тия джанти, с леки преработки на калниците и веждите, които при мен ще избегна тъй като няма да смъквам толкова колата
Изображение
относно спортните накладки....не е ли малко пресилено и при нормални условия няма ли да функционират по-зле от обикновени накладки,или ти няма да я караш нормално

Ами честно казано спортни накладки ми се виждат малко пресилено, но за такива ми ги продадоха, на кутията пише, че са подсилени и са за спортни дискове. Иначе имат серия за керамични дискове и за рейсинг дискове. Предполагам цената на едни рейсинг накладки ще е далеч над тази на мойте. Но ще покараме и ще видим :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 26 Юни 2007, 14:51

Аз лично имам същите дискове и когато ги купувах си взех и ЕBC обаче зелените, които се водят най-високия им клас. Е нема такъв боклук сериозно! 300 километра съм карал като пенсия и съм ги чакал да се напаснат и не спират да си свирят и това е! Отидох за рекламация и ми ги смениха. Излизам от сервиза натискам спирачка и се чува някакво адско свирене ама просто с думи не може да се опише! Хората от улицата се обърнаха. Там правиха нещо и айде готов си. Тръгнах да се прибирам и когато бях в центъра вече бяха загряли и се почна същото свирене. Хората се обръщат от колите да видят какво става. Е няма такъв срам казвам ти! На другия ден си купих БМВ накладки и няма свирене повече, но хич не съм доволен как спира. С оригиналните дискове беше по-добре, а и да не говорим как са ръждясали отстрани. Пари на вятъра си беше това ама случват се такива работи. Ако си взимам някога дупчени дискове ще са Брембо и нищо друго. Иначе пожелавам ти да нямаш проблемите, които аз имах щото е много изнервящо и да не говорим колко си на загуба :evil:
There is no replacement for displacement

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koyota » 26 Юни 2007, 14:58

Колега, сам ли си полира борда на джантите?
Ако да с какво го направи?
Поздравления за напредъка! Скоро и аз ще пусна такава тема! По груби сметки вече съм вложил пари, колкото половината кола, така че не се "шашкай". Най-лошото е, че не мога да спра :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 26 Юни 2007, 22:37

2 неща:
-първо,съмнява ме,че ще минеш с леки преработки на калниците,та дори и с твърдо окачване :roll:
Струвами се,че колата от снимката е с точен офсет на джантите.
-второто е въпрос: накладките Red stuff ли са или обикновените кафяви?Щото Red stuff са
керамични и ме съмнява да струват 78 лв.А и не работят добре в нормални условия,
трябва да се позагреят доста,за да достигнат работна температура.
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 27 Юни 2007, 0:27

Най-добре си раздуй калниците като на снимката на жълтото иначе наистина няма да минеш само с леки преработки и по-твърдо окачване ;)
Изображение

Следваща

Назад към E36