Проблем ел.стъкло.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
Проблем ел.стъкло.
Най-кратко обяснено дясното ми ел.стъкло стои в крайно горно положение и няма сваляне надолу. Чува се че си работи моторчето, но прозореца не мърда.... Натисках го с един приятел на долу ръчно и заедно с копчето и пак не става...
Какво да правя??

Re: Проблем ел.стъкло.
ceno83 написа:Най-кратко обяснено дясното ми ел.стъкло стои в крайно горно положение и няма сваляне надолу. Чува се че си работи моторчето, но прозореца не мърда.... Натисках го с един приятел на долу ръчно и заедно с копчето и пак не става...Какво да правя??
сваляш кората и четеш другите теми !
Тия павета мн лзгави бе...
- Deadgame
- младши ентусиаст
-
- Кара: м50б20
вашия проблем е малак моя докато го свалях се откачи и пропадна
това ще е маи слабото място на тия баварки 

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: Проблем ел.стъкло.
ceno83 написа:Най-кратко обяснено дясното ми ел.стъкло стои в крайно горно положение и няма сваляне надолу. Чува се че си работи моторчето, но прозореца не мърда.... Натисках го с един приятел на долу ръчно и заедно с копчето и пак не става...Какво да правя??
Вероятност от износени зъби на венеца или моторчето...

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Deadgame написа:вашия проблем е малак моя докато го свалях се откачи и пропаднатова ще е маи слабото място на тия баварки
Слабото място изобщо във природата е, че всичко се износва и старее..

- ceno83
- младши ентусиаст
-
Значи май свалянето на кората е неизбежно..
:):) аз се надявам да е запецнало горе стъклото и да е запекло понеже не е отваряно близо 6-7 месеца... Дали има вероятност просто да е спекло горе при гумените уплатнения ?

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Сваляш кората и инспекция...,6-7 месеца много ве,може и да е позалепнала,като тръгна да го сваляш отначало някакъв по силен шум имаше ли ...ceno83 написа:Значи май свалянето на кората е неизбежно..:):) аз се надявам да е запецнало горе стъклото и да е запекло понеже не е отваряно близо 6-7 месеца... Дали има вероятност просто да е спекло горе при гумените уплатнения ?

- ceno83
- младши ентусиаст
-
Еми шум имаше но стандартния от моторчето. Щракам нагоре-надолу и се чува че се опитва да върши командите самото моторче но стъклото не помръдва. После един приятел натискаше надолу а аз ръчно се помпах на стъклото надолу и пак не мърдаше. Горе видях че е защипано към уплатнението и не смеех по силно да го натискам надолу , за да не батисам нещо.
И сега незнам как да го отворя. Мисля да го докарам тука в един сервиз да го пробват някакви монтьори евентуално.. Незнам въобще какво да правя
:):)

,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
ceno83 написа:Еми шум имаше но стандартния от моторчето. Щракам нагоре-надолу и се чува че се опитва да върши командите самото моторче но стъклото не помръдва. После един приятел натискаше надолу а аз ръчно се помпах на стъклото надолу и пак не мърдаше. Горе видях че е защипано към уплатнението и не смеех по силно да го натискам надолу , за да не батисам нещо.И сега незнам как да го отворя. Мисля да го докарам тука в един сервиз да го пробват някакви монтьори евентуално.. Незнам въобще какво да правя
Щом чуваш моторчето ,лоша работа ,ще се "събаря"..

- ceno83
- младши ентусиаст
-
Le Transporteur написа:ceno83 написа:Еми шум имаше но стандартния от моторчето. Щракам нагоре-надолу и се чува че се опитва да върши командите самото моторче но стъклото не помръдва. После един приятел натискаше надолу а аз ръчно се помпах на стъклото надолу и пак не мърдаше. Горе видях че е защипано към уплатнението и не смеех по силно да го натискам надолу , за да не батисам нещо.И сега незнам как да го отворя. Мисля да го докарам тука в един сервиз да го пробват някакви монтьори евентуално.. Незнам въобще какво да правя
Щом чуваш моторчето ,лоша работа ,ще се "събаря"..
Ама го чувам че се опитва да свали джама !! Даже и самото стъкло помръдва леко.. Дано да е запецнало ...
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Да де ама ако продължава да върти ,а джама не пада ,сети се ...,
ако проблема ти е като моя...ще има доста игра докато го оправиш:)
И на мен така ми правеше едното стъкло, само че зацепи на средно положение..и нито нагоре нито надолу, само електромоторчето се чуваше че работи..И така, махнах кората и видях, че са се счупили заварките, които движат механизма за повдигане/сваляне...после доста ремонт имаше, най-голям зор докато свалим целия механизъм от врата, за да го заварим...понеже е занитен за вратата беше доста трудно да се свали..но сега вече е с болтове и уж работи:)
И на мен така ми правеше едното стъкло, само че зацепи на средно положение..и нито нагоре нито надолу, само електромоторчето се чуваше че работи..И така, махнах кората и видях, че са се счупили заварките, които движат механизма за повдигане/сваляне...после доста ремонт имаше, най-голям зор докато свалим целия механизъм от врата, за да го заварим...понеже е занитен за вратата беше доста трудно да се свали..но сега вече е с болтове и уж работи:)
- ceno83
- младши ентусиаст
-
В момента колата ми е в сервиза и ще видиме какво ще кажат... дано да го оправят..
При мен се оказа,че проблема е в самото копче!След свалянето на моторчето от механиката продължи да си движи само в едната посока,т.е. само на горе!Замерих напрежението с мултицет,на захранването на буксата на моторчето и там всичко беше наред,обръщаше полеритета на напрежението,при натискане нагоре+12v.,а при натискане надолу -12v.
всичко показваше,че проблемацията е в моторчето,да ама не!!!!Пробвах с пробна лампа и тези -12V.се губеха незнайно къде!!!Моторчето си работише и в двете посоки като му подадох външно напрежение!!!Тука шаха вече ми дойде в повече и реших да заменя с другото копче,след слагането му стъклото започна да се движи и в двете посоки!!!!Работата вече се изясни и разглобих копчето,оказа се, че има доста нагар и след почистването му с финна шкурка и контактен спрей всичко си заработи като чисто Ургинално 

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2