Шум от бензинова помпа
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- archcarrier
- Потребител
-
Шум от бензинова помпа
При работещ двигател вътре в купето се чува ясен и отчетлив нискочестотен шум като от работещ ел.двигател или трансформатор. Идва отдясно и отзад. Единственото което ми хрумва да е там са бензиновите помпи. Та въпросът ми е - нормално ли е да има такъв шум и дали мога да го намаля някак?
- I.Voykov
- по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
-
- Кара: каквото намери в гаража
отг::Шум от бензинова помпа
Здрасти,аз мисля че шума не е нормално да го има:-( Един приятел имашетакъв щум около 2 седмици го чувахме и накрая помпата здаде съвсем и се наложи да я сменяме:-( Неговата кола е 90'318i М40 мотор.Надявам се при теб да е нещо друго...
87'318i
FIRES ON ALL CYLINDERS
87'318i
FIRES ON ALL CYLINDERS
- archcarrier
- Потребител
-
Този шум го чувам от повече от 3 месеца винаги си е бил такъв. Но явно е знак че нещо отива на зле. Свалих си Haynes manual за ремонт на бензинова помпа но не знам откъде имам достъп до нея - от купето или от багажника? Е30 316 с 2 врати е.
- archcarrier
- Потребител
-
Някой може ли да даде ориентировъчни цени на бензинова помпа. Нова и евентуално на старо.
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Доколкото видях в профилата ти имаш Е30 316i М40, което означа че е след '87. В ЕТК-то видях че за нашите модели бензиновата помпа е в резервоара (за всички Е30-ки след 09/87 независимо от типа на мотора и купето) и ако не съм се объркал официалната част е с номер 16 14 1 179 992, за която в Дарукар искат доста баснословната сума от 469.52лв ...
LandShark
'90 "316"
LandShark
'90 "316"

Znachi, i az imah sashtiat problem kato teb. No pri men bucha 2 sedmici i ot samosebe si se opravi... Ot togava sam minal 25000km i ne se e obajdala. Sas sigurnost e benzinovata pompa. Namira se v samiat rezervoar. Dostapa do neia e lesen - mahash zadnata SEDALKA(ne oblegalaka :-)) i shte vidish kabelite koito otivat v neia. Preporachvam ti da slojish niakakva silna dobavka za prochistvane na gorivnata sistema i benzinoprovosdite ot voda. Ima i prodavat takiva. Veroiatno si nalival losh benzin niakade i ot tam pompata nedovolstva. Vtora upotreba takava pri aarbite struva ne poveche ot 100 kinta.
DaWolf

'91 E30 318is '83 E28 520iA
DaWolf
- archcarrier
- Потребител
-
Та да разкажа как продължи историята с бензиновата помпа. В един момент започна много грубо да стърже сякаш /или започнах МНОГО да се заслушвам/ и започнах да свалям manuals кое каде се намира, с намерението да разглабям. Междувременно дойде време да зареждам и отивам на ОМВ и му викам на пича да пълни догоре. Когато се върнах оня вика че нещо ми капе отзад. Когато погледнах зад колата - огромна локва гориво. След известно време когато намаля теча забелязах, че не е отдолу със сигурност. НО не можах да разбера откаде се появи. За сега със сигурност работи варианта да не пълня догоре.
iavno imash niakakv problem, svali si rezervoara i pregledai vsichko!
DaWolf

DaWolf
8 мнения
• Страница 1 от 1